Sivut

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Meni mustikaksi

Edellinen postaukseni toivotteli juhannusta, mutta juhannukseen on melkein vuosi aikaa, joten vaihdetaanpa aihetta ;).

Kiva, että täältä on löytynyt inspiraatioita suursiivoukseen :d. Pitääpä olla tarkkana, että Ladybugin tavaroita hamstraava JOKU ei tule käymään meillä, siitä seuraisi nyt katastrofi... Siivousinspiraationikin tuntuu olleen lainassa yhdessä jos toisessakin paikassa, mutta onhan se välillä joutanut kyläilemään. Tärkeintä että palaa välillä tännekin.

Suursiivoukseni ja ylimääräisen tavaran hävitykseni meni ensin mustikaksi ja vaihtui jo vadelmaksi.
Hamsterina olen kerännyt hyvät talvivarastot jo molemmista. Vattujen poiminta jatkuu tänään, apajalleni lienee kypsynyt lisää marjoja.

Eipä ole ennen tarvinnut keskeneräisiä kuvata valmistuneiden puutteessa.
Ennen juhannusta tuikkasin puikoille tämän puseron Vuorelman Vedosta. Neulottuna on nyt 300 g, mutta valmistumisesta ei ole tietoakaan:

Kuvio on siitä mukava neulottava, että se ei vaadi paljon keskittymistä, mutta ei ole yksitoikkoinenkaan tehtävä.
Tein pyörönä kainaloihin asti, takakappale alkaa olla niskassa. Sovitin ja yritin kuvatakin peilin kautta, mutta kuvista tuli ihan kelvottomia, kun en viitsinyt mennä ulos kuvaamaan.
Odotan tästä tulevan ihan käyttökelpoisen kylmän vuodenajan neuleen.
Kuvio tulee jäämään sopivan vähäiselle avaamiselle, jotta ei tule liian iso.

Suursiivousrintamalla
saa tänään puhdistuskäsittelyvuoron kaikki pokaalit, joista edellisessä postauksessani näkyy osa. Eilen sain viimeiset varastoidut verhot ja koirapojan tuolien peitteet pestyiksi. Olen kyllä saanut tuta neuloneeni pari edellistä kesää KyJyjä laajemman suursiivouksen sijasta.
Ylimääräinen tavara alkaa olla hävitettynä. Pientä sälää on "tuhannen tavaran toosissa" vielä läpikäymättä.
Hyvin on mennyt kirppishintaan kaupaksi ylimääräiset koirien häkit ja boxit jne. turhaan tilaa nurkistani viemästä. UFFin laatikkoon olen roudannut aika paljon vaatetta. Kaikki ylimääräinen on vaan tullut hillottua varastoihin, vaikka käyttöä ei ole ollut tiedossakaan.
Nyt on otettava uusi asenne tavaran hankintaan, eli esitettävä itselleen ennen ostamista kaksi kysymystä - tarvitsenko todella tätä ja onko tälle ihan oikeasti käyttöä. Vain ehdottoman myönteisen vastauksen saavalla tavaralla on lupa päätyä ostoksiini.

Lankavarasto ei ole lihonut kesän aikana :o. Edelleen olen kolmisen kiloa miinuksella tämän vuoden saldossa. Hyvin olen saanut ohitettua kesäalet, enkä ole vielä edes tutustunut Novitankaan syysuutuuksiin. Hyvä näin, onhan hamsterilla noita lankoja...

Blogejanne olen sentään seurannut, ellen muulloin niin syödessäni. Siksi ei juuri ole kommentteja syntynyt. Mutta palaan kyllä aktiivisemmin kunhan syksy koittaa. Langat kutsuvat kovasti niitä työstämään, mutta nyt on oltava tiukkana ja tehtävä loppuun moni muu keskeneräinen projekti.
Oli oikea ratkaisu jäädä pois KyJy-tempauksesta ja tyytyä seuraamaan sitä tänä vuonna blogeista.
 
Loman alkamisesta ei ole tietoakaan, yhteen pidempiaikaiseen sairaustapaukseen liittyen sijaisuusjärjestelyt kiertävät ja minä olen edelleen tiiviisti työnlaidassa. Ehkä syyskuun lopulla on parin viikon breikki töistä.

Tuoreet terveiset vatukosta
Ei apajani mikään kultakaivos ole, pari litraa uutta kypsyy 2-3 päivän välein, tässä perjantai-illan ja sunnuntain välillä kypsyneet:

Matkaa on vain parisataa metriä, joten haen pois sitä mukaa kun kypsyy. Kuivuus hiukan pienentää marjaa normaalista, mutta eipä ole alaoksien marjoissa homehtumisen merkkejäkään.
Voi vitsit, että nokkoset ja horsmat viihtyvät yhdessä. Parimetristä nokkosta riittää syleiltäväksi ja ampparit ahertavat maitohorsman kukissa niin, että surina jää soimaan korvamatona päähän.

Lopuksi vielä yksi kuva suursiivouksestani. Ette ehkä ihan ensimmäiseksi arvaa mitä tein näille luonnonvärisestä kalalangasta virkatuille sivuverhoille ja kapalle... juu, en päällystänyt koiran sohvaa, en, vaikka ne siinä kuvasinkin ;).




Toivottavasti saan elokuussa edes yhden postauksen aikaan, seuraamissani blogeissa vierailen kuitenkin.

Oikein mukavaa kesänjatkoa kaikille!