Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Helmikuun laatikko

Perustetaanpa helmikuullekin oma laatikko.

Kuukausi alkoi langanostolla, oli Dropsin sukkajuhlaa yms. Ostin käyttäytymistestiin Cascade superwash Sportia (100 % merino), josta testikappaleiksi päätyy myssy, panta ja lämmikettä kaulaan.

Malabrigolta on tullut superwashina worsted-vahvuista merinoa, tässä Rios, värinä Teal feather.
Ostin kaikki Titityyllä olleet 900 g tarkoituksena tehdä pitkä neuletakki ja asusteita jäävästä langasta.

Neuletakki Malabrigo Riosista, kuvio ja sen mukaelma on poimittu Sandrasta 1/2012, malli 21. Takana oli tuplakuviot ja edessäkin hieman erilaisesti. Tein takista tyköistuvan sijasta hieman A-linjaisen, lisäsin hihaan kyynerpäähän asti siksak-kuvion jne. jne.
Takki pyöri kuvattessa tuulessa melkein kuin vipperä.Langanmenekki 780 g puikoilla 5,00. Takki on polvipituinen. Loppulangasta tulee kaulaliina.

Testimyssy Cascade sw Sportista

Tein myös pannan, näihin kahteen meni lankaa 120 g.

Dropsin sukkajuhlilta kertyi täydennystä mm. oranssiin Dropsin Nepaliin 300 g ja kilo turkoosia Andesia hupputakkiin.
Drops Big Fabelia en ole ennen kokeillut, tässä testisukat ruohonvihreänä. Kuva tuli otettua aamulla töihin lähdettäessä, jotta sain kuvan sukista uusina.

Tällaisista perussukista olisi turha ottaa kuvia, mutta kuvattuani ja tänne postattuani muistan mitä olen tikuttanut ja mitä varastostani pitäisi löytyä.

Drops Big Fabel, menekki 120 g, koo 37
Siniset ja vihreät sävyt ovat hankalia kuvata. Tässä Drops Andes hupputakki, malli Dropsin.
Turkoosi oli kyllä makuuni liian kirkuvaa turkoosia, joskin sentään turkoosia eikä sinistä. Taidan tehdä loppulangasta kaulaliinan.
Hupputakki, Drops Andes turkoosi, 860 g, puikot 10
Viime kesänä sain kylkiäisinä Tapion kaupasta oranssia Novitan Teddyä. Sitä löytyi varastosta hiukan ruskeana ja Novitan Kuuraa oli jäänyt asustetyöstä ja Dropsin Fabelia (sundy dust) sukista. Kuura ja Fabel on tässä jämä- ja ylijäämälankojen puserossa neulottu yhdessä.
Teddyä, Kuuraa ja Fabelia sikin sokin - jämälankatuotos, 500 gLisää kuvia arkisista perusneuleista helmikuulle tulossa, tässä irtohihat Drops Andesin jämistä. Ovat käytössä ja todella hyvät lenkkeillessä.
Kuvattu takin päällä, koska sisällöttä "makkarakuva" ei kerro mitään.
Lankaa meni kaikki jäljellä olleet tasan 200 g pois varastosta pyörimästä.

Kuvaamatta on edelleen ainakin kaulaliina Malabrigo Riosista (120 g), kaulaliina ja panta turkoosista Drops Andesista (140 g). Turkoosit Andesit pääsivät heti lenkkeilemään kanssani. Värin sävy on niin erikoinen, että nyt mietin mistä teen myssyn, joka sopii sekä näihin että lenkkeilytakkiini. Testissä on jämälankamiksaus Dropsin Alpacaa ja Fabelia sekä Punta Yarnsin Merisockia. Uutta lankaa en tähän myssyyn osta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi: