Sivut

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Toukokuu kevätkiireineen

Kuukausi alkoi DROPS supersalen lankatilauksella Poppelista. Pakettia odotellessa...

Pitäisi varmaan hankkia uusi peili ikivanhan, Lintsin peilisalin peilejä paikoin muistuttavan tilalle. Aina se vaan jää.

Ensimmäinen valmistunut työ oli kesäinen takki Novitan Tennesseestä. Lanka oli marinoitunut kolme vuotta kaapissa ja tullut ostettua 2 euroa/100 g työreissulla Parkanon Eurohamsterista.
Mietin jo lankavaraston siivouksessa, että nakkaan roskiin koko langan, joka tuskin koskaan päätyy puikoille.
Uusimman Kauneimmat Käsityöt lehden mallista inspiroin tällaisen:
Ihan ok vilpeä kesätakki. Lankaa kului 370 g.

Takki takaa olan yli kieroon kuvattuna:

Seuraavaksi istuin lankalaatikoiden äärellä miettien mitä tuuppaisin puikoille. Yllätyksekseni puikoille päätyi kauimmin varastossa marinoitunut Novitan 7 Veljestä Polkka, tässä ensin perusjämälankasukat, 80 g:

Puikoilla on myös toista väriä pidemmällä varrella ainokaisesta täydestä kerästä.

Uutta lankaa Drops supersalesta ja toiset Novitan Polkka marinaadilankasukat
Polkka-sukkiin upposi lankaa 105 grammaa.
Drops supersale toukokuun ajan -30%. Lin, jota otin virkattua kesähattua varten Fabelin kanssa yhdistettäväksi, on aivan uusi tuttavuus. Samoin etualalla oleva metsänvihreä Vuorelman Veto oli tarjouksessa ja uusi tuttavuus. Otin ensin aiemmin kokeilemattomia lankoja/värejä vähän ja tilasin sitten lisää kun näin väritkin livenä.

Mustan langan viikko
Musta on ikävää tehdä talvipimeillä, joten päätin tehdä ensi talven työasusteet nyt valoisimpana aikana. Drops Polaris oli myös ensi kertaa työstössä. Sain menemään 500 g myssyyn, pantaan ja kaulaliinaan. Puikkokoko vaihteli 8-12 välillä.
Drops Merino Extra Finesta tein myssyn ja kaulaliinan vähän vähemmän kirpakoita kelejä varten. Langanmenekki yhteensä 250 g.
Ihan oikeasti Polaris-myssy on kohtuu hyvän näköinen päässä ja suojaa korvan nipukat sekä niskan hyvin. Myös Merino EF oli ensi kertaa käytössä.

Ylläolevasta juolahti mieleen itsepohdiskeluni - yleensä varsin värikkäät vaatteeni taitavat olla vastapainoa työvaatteiden pakkomustalle.

Viime talvena kehumani reisittimet syntyivät vihreästä Drops Nepalista.
Reisittimiin meni 250 g, Nepal-sukkiin 110 g ja vihreän kirjaviin Drops Big Fabel sukkiin 100 g, testasin minkä pituisen varren saa sukkiin yhdestä kerästä.
Nepal on kestänyt sukkina hämmästyttävän hyvin eikä lanka ole pesussa eikä käytössä mennyt miksikään siinä ajassa, jossa monet sukat jo ovat aivan nyppyiset tai lähes puhki kantapohjasta tai päkiästä.
Sukkalangoista puheenollen, Dropsin Fabel on osoittautunut käytössä erittäin hyväksi sukkalangaksi, joka on lisäksi edullinen.


Vielä on tälle kuulle puikoilla asusteita, tulossa on varsinainen jämälankarock. Tavoite on neuloa vielä vähintään 300 g kuun viimeisten päivien aikana, jotta lankavaraston vuosisaldo painuu takaisin miinuksille. Neulomisaikaa vain on minimaalisesti.
Vaikka paljon tilailinkin, niin toisaalta, varastoni oli kovin jämälankainen, yhtä torkkupeittoa lukuunottamatta olisi saanut vain sukkia ja asusteita varastolangoista.

Pitkään kyttäämääni Artesano sw merinon Teal-väriä saapui pieni erä Lankaideaan, joten pitihän se kaikki 1100 g tilata sieltä pois, käyttötarkoitus on kyllä jo selvillä. Täydensin samalla supersale Dropseja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi: