Sivut

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kiitoskukkia

Miten aika rientääkään - jouluaattoon on enää tasan kuukausi aikaa!

Miehinen kiitoskukkaprojekti
Vihdoin ja viimein sain projektini luovutusvalmiiksi.
Pahasti se on myöhässä, toivottavasti parempi myöhään kuin ei silloinkaan.
Vien apuaan syksyn mittaan antaneet työkaverini vähän paremmalle lounaalle. Kattaukseen ilmestyy kolme samansisältöistä pakettia, "lakujätski"-sukat Teetee Pallaksesta, Ekolosta tilattua Numin teetä pari pakettia ja samaa neljällä maistiaislaadulla sekä Apila-Pihan Bruschetta-maustetta. Kuvassa on yhden paketin oheistuotteet.
Sukkien kuvio on "Petäjä", koot 42, 43 ja 44. Näitä olen esitellyt täällä eri vaiheissaan, joten olkoot nyt paperinarulla kääreeksi sidottuina.


Kiitoskukat koiranhoitajalle
Tarvitsen pian seuraavat kiitoskukat koiranhoitajalle. Niiden neulomisen suhteen olin ahkerampi. Tässä tänään valmistuneet sukat Drops Fabelista, 85 g koko 38, puikot 2,25. Keväällä tein hänelle kirjavasta "Little Minx"-sukat ja käytin niistä jääneet nöttöset raitomiseen.
Sukat on tarkoitettu kovaan lenkkeilykäyttöön, joten koko kantapohja ja päkiän alue on ristiinvahvistettua neuletta, kuten kantalappu ja kärkikin. Eivät ole kauneudella pilatut, mutta kestävät ja konepestävät.
Kuvio on "Vaahtera" Melissa Morgan-Oakesin kirjasta Neulo kaksi sukkaa kerralla. Se tuo mukavasti joustoa ja pitää ryhtinsä.
Vaikea väri kuvata, pitäisi olla jotain petroolin ja turkoosin väliltä.

Miinusvuosiko lankavarastolle?
240 g neuloitui nyt valmistuneisiin sukkiin. Lankoja olen kaupassa hiplannut, mutta kotiutuksia ei ole tullut. Tänä vuonna olen ostanut 7100 g ja pienentänyt varastoa 9200 g ja risat. Tosin annettuja niistä on 450 g ja myytyjä 950 g. Näinköhän pääsisin miinukselle tämän vuoden lankavarastossani. Ensi vuodeksi voisi laittaa päälle langanostolakon, osa langoista muutoin kohta "happanee", vaikka asianmukaisessa säilytyksessä ovatkin.

UWA-tempaus (12 työtä uudesta vuodesta vappuun) olisi taas tarjolla. Pitää harkita josko osallistuisin ja tekisin siitä pääosin sukkaisen, kiitoskukkia, tuliaisia ja muita pieniä muistamisia varten. Nuo projektit vaan ovat niin kivoja, eikä talvisydännä pitäisi olla hurjan isoja jatkuvia kiireitäkään vapaa-ajalla.
Tänä vuonna yritän saada tehtyä vielä parit sukat ja keskeneräisen puseroni valmiiksi.

Villiorvokeista suoraan vuodenaikavaloihin
Villiorvokit olivat tosi sinnikkäitä, 20.11. kukki vielä pihassa, kuva on otettu Eino-myrskyssä, sillä enhän arkisin ole päivänvalolla kotona paitsi koiran ruokiksella lenkittämässä.

Nyt on kevyesti lunta maassa ja vuodenaikavalot viritetty terassille sekä keittiön ikkunan alusen kukkalaatikon talviasetelmaan.
Joulun koristelen maltillisesti vasta edeltävänä viikonloppuna, kynttilät saavat riittää siihen saakka.

Kiinnikurottavaa minulla riittää taas blogienne seuraamisessa, tällä kerralla syy on se, että neuloin urakalla vapaaksi jääneen ajan. Yritän olla viimeaikaista ahkerampi blogirintamalla.

Mukavaa alkavaa marraskuun viimeistä viikkoa kaikille!
  4 kommenttia:

 1. Kuinka ihana orvokki! Sitkeitä ovat, ja nii-in kauniita.
  Numin teetä... nam! Kivat paketit olet koonnut auttajille, varmasti pitävät niistä. Olen itsekin vähän kahden vaiheilla UWA:n suhteen, sukka -pitoinen siitä tulisi minullekin, mutta järkevämpi minä pysyttelisi erossa vielä tuosta tempauksesta. Se järkevämpi minä vain tahtoo jäädä aina töihin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minnekän viikkoni taas hupeni :o), puikoissakin olen yrittänyt olla.
   Oli kyllä tosi sinnikäs orvokki, aina kun pakkanen lähti, orvokin pää nousi. Pitkin syksyä niitä kukki terassin reunakiveyksessä, siihen mahtuisi muutama lisääkin.
   Numin tee maistuu sysimustan syysillan lämmikkeeksi tosi hyvältä tällaiselle kahvikissallekin. Nyt piti jo tilata netistä kun en ole hetkiin käynyt Jyväskylässä Ekolon kivijalkakaupassa.
   UWA:ssani olisi järkeä, jos vain saisin suunniteltua sellaiset työt, jotka kuitenkin tekisin vuoden varrella, olisivatpa eteenpäin annettavat hyvissä ajoin valmiina ennen kutakin h-hetkeä. Urakkatahtista projektia en halua, tuntuu, että vuosi on edennyt urakasta toiseen vähän joka rintamalla.

   Poista
 2. Mukavat paketit olet koonnut, varmasti ovat saajat mielissään. Ja minusta nuo koiranhoitajan sukatkin ovat paitsi käytännölliset myös kauniit. Kyllä se UWA täälläkin polttelisi, mutta luulenpa, että jätän sen nyt väliin (kuuluisat viimeiset sanat...). KyJy tulee menemään pahasti penkin alle ja kaikista edellisistäkin tempauksista riittää UFOja vaikka koko ensi vuodeksi =/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverit yllättyivät kyllä iloisesti paketeistani.
   Koiranhoitajalle pakerran vielä unisukat Casbahista, kiva että hän on villasukkafriikki.
   UFOt eivät jostain tunnistamattomasta syystä sovi hipiälleni laisinkaan, siksi yritän karttaa kaikin keinoin niiden syntymistä. Jos jokin työ ufoutuu, se ei todennäköisesti valmistu koskaan, eikä välttämättä edes purkaudu takaisin langaksikaan.
   Muutama ikivanha ufo tuli muutossa kaappien kätköistä vastaan. Minäpä tempaisin puikot pois, katkaisin langan ja heitin tekeleet roskiin. Osa meni tavaranhävitysvimmassani lankoineen päivineen jätteisiin.
   Projektini tahtovat siten olla mallia on-off, joko lähden mukaan ja teen kaikki tai sitten skippaan koko jutun :d.

   Poista

Kirjoita kommenttisi: