Sivut

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Hyvää Pääsiäistä!

Voi miten aika rientää hurjaa vauhtia kohti kesää o:). Pian päästään taas kuopimaan mullan pariin.
Tämä kesäajan ensimmäinen viikko on ihanaa lomailla, koirapojan kello jätättää edelleen pahasti, vaikka omani siirsin heti. Pääsiäisen jälkeen vasta päästään normaalirytmiin.

Pikaraportti, sillä täällä riehuu vaihteeksi kevätsuursiivoustornado. Enkä lupaa lähettää sitä kenellekään edes lainaksi, ennen kuin se on hoitanut täällä kaikki hommansa :d.
Takapihallani on vielä lunta, mutta terassikin tuli pestyä eilen, samoin ikkunat jne. jne. Puikkoihin hyppään taas pääsiäistä juhlistamaan.

Jotain sentään on puikoiltakin tipahtanut.

Kolmet kaksissa

Tikutin kiitoskukat villasukkafriikille koiranhoitajalle jo valmiiksi seuraavaa kertaa varten.
2 paria "Elfe"-raitaisia perussukkia, joita voi mielialan mukaan käyttää eriparina, harmaa- tai turkoosivarpaisina.

Wollmeise Twin, Hamam + 13 Al
yhteensä 210 g, koko 38
puikot 2,25 mm
14.-21.3.

Kuvattu hämäten sukkiin liian pienissä jaloissaniSukat voi tehdä millä tahansa perusmallilla ja joko varpaista varteen tai päinvastoin.
Oma kerrostiheyteni oli 45 kerrosta 10 cm, joten kokoon 38/39 tein
raidat väreittäin 1 - 8 (yhdestä kahdeksaan) ja 8 - 1 (kahdeksasta yhteen), sekä nilkan taitteeseen 9 (=4+5).
Varren resori on 15 kerrosta + 5 kerrosta pääväriä ennen raidoituksen alkua. Kärkikavennusosa on pääväriä.
Jos tekee 2,5 mm puikoin "normaalikäsialalla" voisi parempi raidoitussysteemi olla 1 - 7 ja 7 - 1 sekä nilkan taitteeseen 4 + 4. Sen pitäisi sopia 25 cm jalkaan.
Pientä säätöä on tarvittaessa mahdollista tehdä kärjessä ja nilkan alueella, sekä tietysti varren suussa. Hiukan kannattaa laskeskella ennen aloitusta, ettei mene purkuun.

Rönttöstakki

Wollmeise DK:n WD:n (we´re different) värit tuntuivat pelkältään olevan liian lähellä toisiaan. Päädyin säästämään toisen yhdistelmäpussin sisällön villahousuihini ja kaivoin varastosta parhaiten yhteen käyvän, eli "päärynän" Golden Pear kaveriksi.

Natalia Volyanyukin alkuperäismallista Magnolia Blossom ei kovin paljon jäänyt jäljelle, kun jätin pitsit pois hihoista ja reunuksesta (taas sama syy, reikäinen neule ko. kohdissa takertuisi käytössäni mennen tullen johonkin).
Taskujakaan en tehnyt ja hihat tein ylipitkiksi. Kiinnitin takin vielä (varasto)napeilla tehden napinreiät (ohjeesta poiketen) I-cord päättelyyn.

WM DK WD Die Auster, Flaschenpost ja Golden Pear
puikot 3,75 mm, koko 32"
Die Austeria kului 190 g, Flaschenpostia 155 g ja Golden Pearia 190 g.
21.-30.3.
Neulottu yhtenä kappaleena ylhäältä alas.
Mieluisana lusittavana on nyt 1575 metrin kakku, eli vyyhdillinen Wollmeise Lacea, väri Kürbis, joka on melko tumma yksilö ja väri lähentelee yleisvaikutelmaltaan Tandoori Masalaa. Tunikan tapaista tästä pukkaa kaarevine helmoineen ja kolmosen puikoin tiheydellä 29 s ja 40 krs = 10x10 cm.

Tämä oli ensimmäinen WM Lace-vyyhti Karnaluxin jumbokerijälleni ja hämmästyin, kun kaikki mahtui yhdeksi kakuksi (halkaisija oli 12 cm). Alla on tyhjentynyt cd-levypakan teline.


Hiukan lankaakin on tullut kotiutettua:
Wollmeise DK WD Tambopata (kirjavat) + Sabrina, tuplapussi tuplana (800 g)
Wollmeise Twin, Rolling stone nro 8, "Isarkiesel", 150 g
Wollmeise Pure, Rolling stone nro 18, Men at the barbeque, 150 g
Siivoustornado pyyhkäisee taas, joten toivotan lukijoille oikein ihanaa ja rentouttavaa pääsiäisen aikaa!

10 kommenttia:

 1. Niin kaunis jakku ja sukat! Hauskaa pääsiäistä sinullekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki :). Hauskaa pääsiäistä myös sinulle!

   Poista
 2. Onpas hyvän värinen kakku! Jakku on tosi kaunis, mielestäni parempi noin ilman lisärei'ityksiä. Ja Elfe -raidat herättivät just nyt pakottavan tarpeen sukkien tekemiseen. Erityisen hauskalta näyttävät eriparisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tjorven :). Kakku lukeutuu suosikkiväreihini, eikä tuo käsin kerien olisi yhdelle kerälle mahtunutkaan, kädestä olisi koko loppunut kesken ;).
   Eripariraitasukat haluan itsellenikin kunhan ruuhka puikoilla hiljenee, onneksi on edelleen ufottoman onnellinen olo, vain kaksi aktiivista keskeneräistä työtä.

   Poista
 3. Kaunis jakku ja kivat on nuo raitasukatkin. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lankakeiju :). Jään jännityksellä odottamaan millainen mekko puikoiltasi on parhaillaan syntymässä, alku (Ravelryssä) näytti ihanalta!
   Hyvää pääsiäistä myös sinulle.

   Poista
 4. Voi hemmetti sun kanssas! Voinko tulla hoitamaan koirapoikaa? Tai sit kun tästä meidän laumasta aika jättää, niin hää on tervetullut meille koska vain. Tahdon kanssa koiranhoitopalkkaa :-D Ihan mielettömät elfe-jutut.

  Rakastuin heti tuohon Hamamiin, mutta sitten täällä tuli monta, monta muutakin ihania värejä. Voi hitto kuinka hienoja lankoja sulla on esittelyssä. Taidat olla aika näpäräsorminen, kun saat noita multeja klikattua koriin? Menen nyt vielä katsomaan kuvia, kuolaamaan ja kadehtimaan. Nam.

  Hienoa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MiunMaun :) ja hih, olen saanut Ravelryssäkin muutaman koirapojan hoitotarjouksen :d. Itselleni tuli heti sukat mieleen kun löysin Elfe-paidan, mutta toteutus on antanut odottaa itseään.
   Metsästysstrategia on hyvä tehdä WM-päivitykseen, mutta en hallitse saksalaista nelisormitekniikkaa. Siinä yksi sormi reloadaa, toinen on hiirellä, kolmas nollalla ja neljäs vetää enterin kehiin. (Määrään on nopeampi vetää ykkösen perään nolla kuin muuttaa muuksi lukemaksi - kerran kokeilin "must"-jutussa ja seitsemän sain, mutta kohteliaana vapautan liiat heti, joten muut metsästyksen kohteet ehtivät mennä sillä aikaa :d.)
   Saksassa on edulliset postimaksut, siellä kokoontuu metsästysrinki Ravelryssä, ja jakavat sitten keskenään mitä ovat saaneet napattua, ei onnistui Suomen postimaksuilla...

   Poista
  2. Apua! Nyt vasta hoksasin, että tänne olikin tullut hyviä tilausvinkkejä ;-) Kyllä ei onnistuis multa, tai ainakin pitäis vähän reenata. Mutta perjantaihan on ihan kohta...

   Poista
  3. Eipä onnistu minultakaan, en osaa tökätä hiirtä samassa vauhdissa :d. Perjantaina on taas kohdilleen stemmattu kahvitauko ;), vaikka ostoslistani on nyt niin ohut, että voin joutua odottamaan värejäni halutuissa laaduissa.
   WM:n nettikauppa on suljettu 20.-22.4. verkkokauppapäivityksen vuoksi, toivotaan, että moni päivitysten h-hetkien aikainen käytön ongelma poistuisi... 17.4. on vain aamupäivitys.

   Poista

Kirjoita kommenttisi: