Sivut

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kalsaribuumi

Seuraavat kalsarit... Eikö ihminen muuta neulottavaa keskikesälle keksi?

Nämä Malabrigo Arroyo langat olin hankkinut raitapaitaan, mutta sinisen Reflecting Poolin sävy on silmääni kaunis vain päivänvalossa. Keinovaloissani se on virttyneen ja kauhtuneen sävyinen. Lisäksi kaksi vyyhtiäni poikkesivat sävyiltään hurjasti toisistaan. Loppuratkaisuna piilotin langan välikerrosvaatteeseen hyötykäyttöön ja onnistuin neulomaan värin viimeiseen metriin.

Raidoituslaskentani onnistui muutoinkin. Raitaparin kerrosmäärä on aina 18, alkaen 2 kerrosta punaruskeaa + 16 kerrosta sinistä, sitten 3 punaruskeaa + 15 sinistä, 4 punaruskeaa + 14 sinistä jne., kunnes lahkeen viimeinen raitapari on 16 punaruskeaa ja 2 sinistä. Sattuipa vielä lahkeen resoriksi tulemaan 18 kerrosta punaruskeaa, joskaan pienemmin puikoin tehtynä se ei näytä kasvavalta.

Muoto on jälleen Kalalochista
koko on xs, mutta palmikkokaistat ovat yksinkertaiset 9 silmukan palmikot.
Vyötärökaistassa säädin napakkuutta nytkin puikkokoolla, joka pienimmillään oli 2,5 mm kun housuosa on tehty 3,5 millisillä.
Lankaa kului 360 g, josta Reflecting Poolia 200 g ja Volcania 160 g.
Yläosan raidoitus
Nähtäväksi jää pysyvätkö nämä alkuperäismallia löyhemmin palmikoidut käytössä kuosissaan kuten alkuperäismallilla aiemmin tekemäni ovat pysyneet.

Lisäksi on tullut tehtyä parit perussukat, mutta kuvista ei ole vielä tietoakaan. Heinäkuussa on valmistunut nyt tasan 1000 grammaa. Edelleen puuttuu 130 g jotta lankavarastoni kymmenkilomäärä viimeinkin alkaisi kolmosella nelosen sijaan. Sitä kohti...

Joskus tulee lähes extempore ostettua joku malli, eilen ilmestyi kokoelmiini Lakeside Gardigan , jonka aion laittaa viikonvaihteessa puikoille "iisakinkirkoksi". Käytän siihen edellisen villahousupostauksen lankaa (Artesano sw Merino), jota on edelleen 2 kiloa varastossani.

Ja edelleen toivon kesän sadekauden päättymistä ja mukavaa heinäkuun loppupuoliskoa kaikille lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Onpas aika kivat värit, sopii hyvin yhteen! Nyt on ollu kieltämättä aika viilee kesä taas niin eiks noi kalsarit oo ihan hyvä vaihtoehto ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aliissi :)! Pitänee tunnustaa, että aamuvarhaisen koiralenkeillä on villikset olleet kuorihousujen alla kun mittari on näyttänyt alle 10 astetta :d.

   Poista
 2. No nyt iski sitten kalsarikateus! Mistä löytyisi se taistelutahto että saisi kieputeltua moiset omiinkin koipiini? Upeat!
  Vähän samoilla linjoilla ollaan kutomisten ja sään suhteen, sukkaa pukkaa kämmenet hioten, ja villapaidan aloitus pikkupojille olis mielessä ;)
  Kai tässä on joku ilmastonmuutos iskenyt omaankin päähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tjorven :)! Hih, vai kalsarikateus :d. Pakko myöntää että nuo ovat talven tuiskuissa ihan luksusta. Ekojen lahkeet tuntuivat aikanaan pitkiltä kuin nälkävuosi, mutta kaikkeen näemmä tottuu.
   Sinähän sen keksit, kyseessä on täälläkin tietysti omaan päähän iskenyt ilmastonmuutos :d!

   Poista

Kirjoita kommenttisi: