Sivut

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Monsterisukat

Pikkiriikkisen puraisi kirjoneulekärpänen ja neuloin 7 v monsterimiehelle monsterisukat.

Ehkä jatkossa tulee hieman enemmän kirjoneulottua, varsinkin kun kokeilussa tykästyin lankajuoksujen neulomiseen nurjalle samalla. Tulee kivan joustavat eikä ole vaaraa että pitkätkään lankajuoksut takertuisivat kiinni kun niitä ei synny.

Omaan jalkaani nämä ovat kapeutensa vuoksi liian pienet, hoikka 36.
Neulottu tiheydellä 40 s, 2,0 puikoin tiukistellen, jotta kuviot mahtuivat kapoiseen sukkaan. 1,5 milliset antoivat liian tiheän tuloksen.

Hedgehog Fibres Budgie (pääväri), Graphite (monsterit ja kantaraitaa), Copper Penny (silmät), lisänä tummaa turkoosia Drops Fabelia, joka tuntui toooosi paksulta tähän. Lankaa sain uppoamaan kaikkiaan 70 g. Budgie ei tummia kohtia sisältävänä ollut hyvä valinta pohjaväriksi, sillä joistain monstereista tuli sen vuoksi epäterävän näköiset.
Linkki malliin4 silmukan välein neulotut lankajuoksut
Laitan tähän linkit lankajuoksujen neulontaan, ei ehkä ole ihan kaikille tuttu. Itse olin törmännyt tekniikkaan, ottanut linkin talteen ja sitten unohtanut autuaasti, kunnes siitä toisaalla tuli puhe.
Kirjallinen versio Ravelryssä, linkki toimii valitettavasti vain jos on kirjautuneena Ravelryyn, koska se on henkilön projekteissa, ei malli : Stranded Double Knitting Instructions
Hieman pitkäveteinen seurattava, mutta havainnollinen ja ilman enkkuakin taipuva versio Youtubessa: tekniikka videona

Around the Bend -huivi huhtikuussa valmistuneelle myssylle

Kaivoin takista ja myssystä jääneet 5 erilaista jämänöttöstä Hedgehog Fibresin DK:ta, väri Sage, ja yhdistin niihin yhden uuden vyyhdin.
Varsin eläväinen pinta tuli ja sopii hyvin myssyyn.
180 g, 185 x 38 cm, 5 mm puikoin.
(Edellisessä postauksessani oli sama huivi liukuvärjätystä langasta.)Huhtikuussa valmistunut myssy, jonka kanssa huivia on tarkoitus väriyhteensopivana käyttää:


Kaverille tein tuliaissukat,
Hedgehog Fibres Twist Sock, Typewriter
90 g, koko 40, puikot 2,5 mm
Muokkasin L'Arpeggiata sukista, ilmaisohje
Malli ei todellakaan tule oikeuksiinsa sukkiin liian pienessä jalassani.

Kursittu 36 jalkaan koon 40 sukat :d.
Vinkeän värinen Wollmeise Lace -pötkylä kotiutui pari viikkoa sitten. Oikeansävyistä kuvaa en ole saanut siitä missään valaistuksessa, eikä väri vastannut vähääkään kaupan kuvaa :(, mikä ei ole tavatonta.
Ensiajatus oli, että heti kiertoon, mutta muutaman yön yli nukuttuani päätin, että potra poika (327g) saa kodin täältä.

I'm Rolling Stone No. 7.
Puikoilla on sukat, mutta taitaa mennä kuvio vaihtoon. Sukkia pitäisi tehdä lähiaikoina useammatkin, mutta juuri nyt ei oikein nappaa.
Olin kokoamassa Dibadu Fifties Trio Aquarellieni jämiä ja jäämiä kotipaitaprojektiin huomatessani Ravelryn Lankalaatikko -ryhmässä villapaita varastosta KALin. Siispä sinne mukaan, ei ainakaan ufoudu paita jos värimiksaukseni ei ottaisi onnistuakseen.

Vuositilastoni kertoo, että lankavarasto on nyt 6,4 kiloa ja 17,6 kilometriä miinuksella. Näistä myytyjä/annettuja on vain 100 g/366 m. Sekin on vihdoin ja vähän vaivihkaa tapahtunut, että lankavaratoni painaa vähemmän kuin minä :o). Varaston paino on nyt 38 kg 74 g Excel-taulukkoni mukaan. On sitä lankaa siinäkin :d.

Välillä pitäisi kaivaa ompelukone esiin ja surauttaa tukku pieniä vaatekorjauksia ja keittiöön uudet verhot. Kangas on odottanut heinäkuusta lähtien kaapissa.

Olen iloinnut viime viikkojen kuivista keleistä, on ollut kiva lenkkeillä koiruuden kanssa ilman rapaa. Keskimäärin 50-60 kilsaa viikossa on päivän päälenkeistä kertynyt minulle ja koiruudelle reilusti enemmän.

Nyt paidan kimppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi: