Sivut

lauantai 12. marraskuuta 2016

Softly

Aloitin jo pehmeiden "joulukorttien askartelun" ja seuraava kuukausi hurahtanee niiden parissa hyshys-hengessä, kuten joulunalusaikana kai asiaan kuuluu ;).

Vajaa viikko sitten puikoilta putkahti Hanna Maciejewskan  Softly-takki Madelinetosh Tosh Merinoligtista, väri Seawash. Samaa väriä oli jo edellisen postauksen Aliyah-paidan helmassa.
30-tuumaisena, 290 g painoisena, 2,75-3,25 mm puikoin ja aikana 28.10.-8.11.

En tarkene enää ulkona yksin äheltää kuvia, laitoin torson puolestani palelemaan. Sisäkuvista tuli tavallistakin surkeampia vaikka kohdistuksen piti olla kohdallaan katsottuani tarkoin mihin kohtaan seisahdan torson pikasiirron jälkeen ennen kuin räpsähtää.

Takista tuli kuitenkin ihan käyttökelpoinen, mutta kuvien määrä ei korvaa laatua :d.

Olin pohtinut toteuttaa tämän Softly-takin yhdestä Lanitium ex Machinan sijoittamisongelmaisesta langastani, mutta takkia tikuttaessani keksin sille vähemmän hempeän mallin mallivarastoni uumenista. Ohessa suunnittelin myös takkia Hedgehog Fibresin Merino DK:sta ja sain pääpiirteiset ideat kokoon. Toteutus joutuu vielä odottamaan.

Lankaakaan ei ole kotiutunut o:). Tilastoni kertoo tänä vuonna neulotun 12,5 kiloa ja 36,4 kilometriä. Miinuksella olen 7,5 kg ja 22,2 km. Suunta siis on oikea. Tosin en kovin pieneen varastoon pyrikään ja helposti saatavia (värit ml.) vältän hamstraamasta varastoon.

Malleja sensijaan on tullut hamstrattua urakalla. Ravelryn Lovin' the freebies -ryhmässä on ollut parin päivän ajan ilmaistarjouksia ihan valtaisi määrä. Seuraava suma lienee kiitospäivänä ja sitten ilmeisesti jouluna jos vanhat merkit pitävät paikkansa.

Nyt varustaudun puikkoihin otsalampun kera, sen verran mustanpuhuvaa lankaa hyshys-juttuun lähtee puikoille. Pitäisi saada keskikesällä aikaan nuo mustat, mutta kun ei nappaa mustan neulominen silloinkaan...

8 kommenttia:

 1. Kaunis ja hyvin istuva - todella onnistunut takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi :)!
   Takki tuntuikin istuvalta yllä. Sama tuntuma ei ole kaikissa vaikka näyttäisivät istuvilta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos aliissi :)!
   Minulle hieman epätavallinen väri, mutta varmaan juuri siksi se tuntuukin kivalta. Vaihtelua elämään :d.

   Poista
 3. Kaunis takki jälleen kerran! Minäkin sain ensimmäisen varastopaidan puikoilta, hieman on hitaampi tahti kuin sinulla :D
  Mustan langan työstäminen tähän vuodenaikaan herättää kunnioitusta, tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
 4. Moikka, mitä sulle kuuluu, kun ei kuulu mitään? Aurinkoista uutta vuotta sinulle:) Anne-Marie

  VastaaPoista
 5. Pitkästä aikaa pääsin kuristamaan tikutuksiasi, kun viimein muistin tämän blogisi nimen:)Olen vieraillut täällä aikaisemin nm.Näpertelijä
  Sinun puikoiltasi tipahtelee toinen toistaan kauniimpia neuleita, ne ovat ilo silmälle:)
  Ihanaa alkavaa kevättä sinulle! T: Satuli Puuhastellessa blogista!

  VastaaPoista

Kirjoita kommenttisi: