Sivut

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Ikkunan jakku ja ufo x 2

Ennen ufontuhoustempauksen varsinaista alkua sinnittelin pellavaverhon toisenkin osan. Alkoi kummasti vaikuttaa siltä, että verhon tekele uhkaisi ufoutua seuraavaksi...

Verhot pääsevät ikkunaan vasta kun talvesta tulee valoisampi. Tähän myöhäissyksyn väriseen talveen luonnonpellavan väri on jotenkin vaatimaton.
Koesovituksessa selviää teenkö nauhoin hieman ilmettä tähän yksitoikkoiseen vaikutelmaan, pari testi-ideaa pyörii mielessä. Kuittaan kuitenkin langan varastostani käytetyksi, mahdollinen jatkojalostus ei sisällä kuitenkaan neulottavaa.
Kuva on toistoa joulun tienoolta, jolloin sovitin ensimmäistä osaa ikkunaan, ennen kuin tohdin edes mainita mitä yritän Lin-kasasta tehdä.
Toinen kuva on vain dokkari, että kaksi kappaletta löytyy ;). Valo ei kuitenkaan sisällä riittäisi käyttökelpoiseen kuvaan ja ulkona on märkääkin märempää.

Drops Liniä verhoihin kului 370 g 4,5 puikoilla

Onneksi oman jakkuni sijasta jakutin ikkunan, sillä Drops Lin pöllyää ainakin neuloessa valtavasti. Kuvassa on tikutettu 2,5 tuntia läppärin ääressä. Silmäripsetkin olivat jatkuvasti täynnä sitkeässä istuvia karvoja.
Lankaa ostaessani olin kuvitellut pitäväni jakkua mustien housujen kanssa :d. Kaikkea sitä saa kuvitella...
Harkitsen hartaasti teenkö jääneestä 80 grammasta Fabeliin yhdistettynä virkatun kesähatun, kuten jo toissakesäksi piti tehdä.

Sama pellavapöly on tietysti kaikkialla ympäristössä,
mutta mustassa läppärissä se näkyy parhaiten.

Sitten tuhottavien ufojen kimppuun

Eka ufo (1/7):
Purkutuomio neuletakille, lanka Hopeasäie Cash, tuhottu 30 g roskiin.
Olin neulonut käsinvärjätyn langan neljältä kerältä raidoittaen, siksi nakkasin langan roskiin. Purkaminen oli lähinnä symbolinen ele ensimmäisenä tuhottavalle ufolle, olisihan tuon voinut kokonaankin hävittää.
Tämä jäi viimevuotisesta UWA:sta, vaihdoin mallin ja langan toiseksi, hylätty aloitus jäi niille saranoilleen missä oli.
Tässä dokkarit:

Toinen ufo (2/7)
Uni-/kotisukat kaverille, Hopeasäie Cash, neulottu 75 g 2,5 puikoilla, väri Kuivalahti. Näistä puuttui lapaosat molemmista.
Sukkien piti valmistua jo joulukuun puolivälissä. Mallin valinta perustui pimeässä autossa matkalla neulomiseen.
Kuvion yritin levittää käsin näkyviin, kantapääkin on yli kantapään, 
mutta jonkinlaisen käsityksen näistä saa.
Lanka on todella pehmeä paljaaseen jalkaan.

 
Neulominen pimeässä autossa
Minkälaisia ratkaisuja teillä on neuloa kuljettajaa häiritsemättä pimeässä autossa?
Viimeksi ratkaisin asian kaulassa roikkuvalla led-otsalampulla. Isolla olkapäälle asetetulla huivilla peitin valon sivulle näkymisen, jotta valoni ei häirinnyt kuskia. Tämä toimi melko hyvin simppelikuvioisen sukan tikutuksessa.

Pari seuraavaa ufoa on tarkastelussa mistä ja miten jatkaisin kasan tuhoamista.
Lankavarasto ainakin supistuu kivaa tahtia tässä ufojen tuhouksessa :), vaikka se minun varastossani onkin hyttysen kakka Itämeressä. Varasto pitäisi saada vuoden päättymiseen mennessä alle 30 kilon ja vielä miltei 9 kilon supistamisessa on minulle haastetta kerrakseen.

Vitsit näitä kelejä, taas sovellettu siivous 
Sääennusteen mukaan on hyvä sateeton sää, joten olin suunnitellut viikkosiivota, eli viedä myös matot kunnolla ulkoilemaan. Kissan viikset, sakea sumu tekee ilman aivan vetiseksi. Eipä auta kuin soveltaa. Viikon päästä pitäisi olla jo talvisempaa. Varsinaisia talvikamppeita ei ole vielä tarvinnut esiin kaivaa, välikausivarustuksella on pärjännyt mainiosti. Minulle tuo rapakeli riittäisi tällä erää. Villiorvokki kuitenkin kukkii pihassa edelleen upeasti loppiaisen kaunistukseksi.

Sukellan siivouksen ja ufojen pariin,
mukavaa loppiaista!8 kommenttia:

 1. Hyvän näköiset verhot, mutta hitsi että onkin tuota pölyä irronnut! Minulla on samaista lankaa jemmassa jakkua varten. Taidan harkita asiaa uudemman kerran, kiitos vain vinkistä! Täällä myös UFOjen tuhoaminen aloitettu kissan peiton viimeistelyllä =) Ehkä se siitä nyt suttaantuu, kun olen jonkun alun saanut. Tosin niitä UFOja on niin paljon, että melkein masentaa. Luulen kyllä, että jokunen joutaa purkuun. Hyvää loppiaista sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkin toimivuudesta en tiedä, mutta luin, että kannattaisi kokeilla vyyhdin kastelemista veteen, johon on lorautettu etikkaa huuhteluaineen tapaan. Jokaisen neulontasessioni jälkeen meni lähitienoo imurointiin. Nyt vasta tajusin miksi olen aivastellut.
   Hih, UFOjen tuhous ei taida olla kenelläkään lempparilistan kärjessä, mutta ainakaan tämän tempauksen ei pitäisi tuottaa niitä lisää. Kunhan silloin tällöin saa jonkun UFOn tavalla tai toisella hävitettyä ufoilemasta vaikka niitä olisi enemmänkin. Hienostihan sinä olet tempauksen aloittanut, kissa on kiitollinen :).

   Poista
 2. Hienot mutta totisesti pölyiset verhot. Hyvinhän tuo Ufoton uusi vuosi on polkastu käyntiin. Minä taitaisin pärjätä siinä vain purkamalla kaiken. Minä olen luopunut pimeässä autossa neulomisen, en viitsi valoisalla korjailla tekemiäni virheitä;) Hyvää Loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kokeilla etikkahuuhtelua verhojen karvanlähtöön ennen käyttöönottoa, ei se mitään ota jos ei annakaan. Ei vedä koiran karvanlähtö vertoja tälle langalle ;).
   Ufojen tuhouksen yritän aloittaa vauhdilla, tosin purkuun tai suoraan roskiin päätynee useampi työ kuin kuvittelinkaan ja isotöisempiä onkin vain kaksi.Tällä ufomäärällä tempaus voi jopa onnistuakin.
   Kokemuksesta viisastuneena neulon pimeässä autossa enää vain yksinkertaista suoraa, eli nytkin sukkien varret olivat työstössä. Langan ja puikkojen kontrasti pitää myös olla hyvä ja tahtikin on viisainta puolittaa. Ei siinä työ paljon etene, mutta kuluu aika paremmin.

   Poista
 3. Nuo verhot ovat aivan ihanan näköiset. Mutta onpas niistä irronut valtaisa määrä pölyä =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pölinä oli kyllä suorastaan järkytys. Langan valmistuskin on jo lopetettu. Verhot olisivat kyllä kohteeseensa käypät, mutta saapa nähdä loppuuko karvanlähtö pesulla ja etikkahuuhtelulla. Loppulangasta tulisi jonkinlainen kaitaliina verhojen kaveriksi, mutta pölinästä on päästävä eroon ennen kuin edes katselen liinaan mallia.

   Poista
 4. Kaunis verho, mutta tuo pölinä on kyllä iso miinus :( Toivottavasti etikkahuuhtelu tepsii! Vauhdikkaasti olet alkanut selvitellä ufokasaa, onnittelut ekasta saaliista!

  Odotan innolla loppuviikoksi luvattua pakkasta, rapa ja 100 % ilmankosteus alkaisi jo riittää. Keväällä sitten lisää :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka saa superpitkän miikan pölinästään, nähtäväksi jää kuinka sen kanssa käy.
   Eka ufosaalis on plakkarissa, kiitti onnitteluista :). Sitten onkin tahmeampien ufojen vuoro, pitänee lainata avuksi verhokapassa käyttämääsi apinan raivoa ;). Vikaperäiset keskenjääntien syytkin alkoivat selvitä sukkasektorilla, joten purkaamon kohtaa hieman useampi kuin ajattelinkaan.
   Juu, mielelllään kiitos vasta keväällä seuraava rapa-annos :p.
   Ja nyt selvittämään milloin ehtisin pitää lomaviikon, työkavereilla loma on nyt takana ja minulla paremmalla puolella eli edessä ;).

   Poista

Kirjoita kommenttisi: