Sivut

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Erikoistumisjakso purkuun

Voi vipinää voi, sitä on taas riittänyt monella rintamalla niin, etten ole koneelle tahtonut ehtiä, saati pientä päivitystä pukkaamaan. Kiire tuntuu olevan yksi ehtymättömistä luonnonvaroistani. Paljon on taas kertynyt odotustilaan luettavaa ja ihailtavaa blogiehinne.

Käsityörintamalla ompelukone on hyrissyt ahkerasti, mutta lähinnä erilaisten korjaus- ja muutostöiden parissa, joten niistä ei esiteltävää synny. Tänä keväänä pitäisi varmaan ommella se kesämekko, mikä viime kesänä jäi kankaana kaappiin odottamaan aikaa parempaa.

Little Minx-kuviolla Lana Gatto Filteristä
Jäännöslankojen huipputarjouksesta jäi pari vuotta sitten käsiin terran väristä Lana Gatto Filteriä 6-ply. Aion testata konepesua vaikka suosituksena on käsinpesu.
Monia kuvioita yritin sovitella lankaan ja lopulta päädyin Little Minxiin.
Puikot 2,75 mm ja menekki 125 g, palmikonkierrot syövät kummasti lankaa.
Oli nopeampi käyttää apupuikkoa palmikonkierroissa, sillä kuvion kaikki oikeat silmukat neulotaan takareunoistaan.
Vieläkään en ole ratkaissut omien jalkojen kuvausongelmaa, koskahan saan viriteltyä peilin...

Kuvan mustat sukat, jotka toissapäivänä hätäpäissäni nappasin kaupasta lämmikkeeksi hameen alle hautajaisiin, ovat Novitan Aina-polvisukat, tai siis rimppakintulle ylipolvensukat miltei puoleen reiteen :d. Ovat silti ihan jees.

Jatkoin ufolankojen tuhousta kesäversioisten tyynynpäällisten merkeissä ja tuhosin 680 g pitkään marinoitunutta Novitan Cocosta niihin. Kuvio on sama Vikkel-silmukkarivinen kuin aiemmat talvisemmat versiot Kelosta. Beigen toinen puoli on vihertävä, sillä sitä ei ollut enempää jäljellä. Väreihin sopivat jäämänapitkin löytyivät. Koirapojan sohva sai toimia kuvauspaikkana tällä kertaa.


Omituiset 30 g miinukset
Suurensin kaverille yhdet sukat heittäen kärjen purkulangan roskiin ja neuloin uutta tilalle muutaman kerroksen pidemmiksi sukiksi. Kiva että sukat löysivät uuden kodin, en niitä itselleni olisi kuitenkaan pienentänyt koosta 39.

Ufoja on tuhottavaksi vielä yksi sukkapari, meneeköhän se vappuaattona prokkiksen päättyessä saksittuna roskiin :d. Onneksi olen saanut hillittyä itseni ja pysyttyä vastentahtoisesti poissa viimeisimmistä tempauksista, niistä olisi syntynyt ufoja laatikollinen poikineen.

Alkuvuoden lankavaraston supistelutilasto näyttää lupaavalta:
- plussat 0 g, vaikka moni kerä on hiplattavana ollutkin ;)
- kulutetut tasan 3000 g
Lankaa on silti noin 36,4 kiloa jäljellä. Kaverille lupaamiini sukkiin ja säärystimiin minulla ei ole sopivan sävyistä/vahvuista yksiväristä varastossani, mutta silloin ostan työhön jonka myös teen saman tien ostamatta lankaa varastoitavaksi.

Erikoistuminen purkuun 
Teen yleensä molemmat sukat yhtäaikaa. Tässä aloitin Wollmeise Twinistä sukkia ja totesin, että kerien väri poikkeaa liikaa toisistaan, eikä kuviokaan erotu kunnolla.
Nämä alut ovat jo takaisin kerällä. Livenä väriero on isompi kuin kuvassa. Pitää jakaa isompi kerä puoliksi, pienemmässä ei enää ole toisen sukan määrää jäljellä. Taas jäi Wollmeiseni hautumaan.


Lisää purkua
Sitten kaivoin esiin lilakirjavaa Austermann Stepiä, mutta kirjavassa langassa ei mikään kuvio tunnu erottuvan riittävästi, monta versiota on jo purettu ja keritty siitäkin. Samalla on toki löytynyt yksivärisille, ei kovin tummille langoille monta uutta kuviota. Teenpä seuraavan alun, ilmeisesti kohta perään purettavaksi...

Ihanaa kun valoisa aika lisääntyy ja talven selkä on taitettu kohti kevättä. Voi alkaa heräillä talvihorroksesta.

Mukavaa maaliskuun alkua ja leppoisaa laskiaissunnuntain iltaa!


10 kommenttia:

 1. Siitä ehtymättömästä luonnonvarasta nautitaan täälläkin :D Onpa taas kaikenlaisia ihanuuksia tippunut puikoiltasi! Hyvin on ufot tuhoutuneet sinulla, ja hurja määrä lankaa kulutettuna! Saisinkohan saman määrän edes koko vuonna?
  Kevään tulo tuntuu, valoisasta ajasta pääsee jo jopa nauttimaan hieman töiden jälkeen. Ja koirapojalla hormonit hyrrää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa aika moni nauttia samasta ehtymättömästä luonnonvarasta. Jos sitä ei tulvi minulle ulkopuolisilta tahoilta niin olen lahjakas aikaansaamaan sitä aikaan ihan itsekin. On helpottava tunne kun hipiälleni sopimattomat ufot ovat hätätilassa yhden saksimisen päässä maalistaan.
   Kyllähän paksuista ja/tai juoksemattomista langoista syntyy simppelillä pintaneuleella nopsaan miinuksia ja ilokseni myös tyhjiä lankalaatikoita.
   Kevään tulo tuntuu siinäkin, että juutuin eilen illalla selaamaan taimi- ja siemensivustoja tulomatkalla blogiin ja siinähän aika kierähikin...
   Hormonien keväthyrräys on havaittu täälläkin. Lenkeillä jätkän uutisten luku sekä omien ilmoitusten jättö on runsastunut merkittävästi, suorastaan menovauhtia haittaavasti.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Vaihtoehtona malliksi oli myöhemmin puikoille pääsevä Lotka-Volterra mallisi. Tämä lanka oli siihen liian paksu.
   Pari kaveria halusi sukat samalla Little Minx -kuviolla, joten saatan toistaa itseäni lähiaikoina.

   Poista
 3. Hienoja neuleita. Olet taas laittanut puikot heilumaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallit ja langat taisivat vain olla pääosin nopeita neulottavia, tuntuu että en ole edes ahkeroinut puikoissa – tai sitten en vaan huomaa ajan kulua tikuttaessani ;).

   Poista
 4. Nuo tyynyt ovat tosi hyvän näköisiä.

  Ufo tuho haasteessa kesken ovat edelleen ne, joiden arvelinkin olevan kesken =D Vaan onneksi on vielä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marinoituneiden lankojen hyötykäyttöön saattaminen on aina jonkinasteinen saavutus. Tyynynpäällisiä en ole ennen neulonutkaan, ja neulotut ovat ihan kiva vaihtelu kankaisten päällisten oheen.
   Ufojen tuhousprojektisi kuulostaa olevan kutakuinkin aikataulussa :). Ilman tätä projektia omani makoilisivat edelleen koskemattomina mieltä vaivaamassa.

   Poista
 5. Taasen ovat puikot sinulla heiluneet ahkerasti ja kauniita töitä niiltä tipahdellut:) Sukat ovat todella kauniit ja tyynynpäällisiä ei ole koskaan liikaa, niitä on sitten mukava vaihdella mielensä mukaan:) Nopsasti on aika rientänyt, kevät tekee tuloaan vaikka talvi koittaakin vielä ottaa yliotteen. Ihanaa, kun valon määrä lisääntyy, kyllä huomaa itsestään kuinka paljon virkeämpi on kun kevätaurinko alkaa paistelemaan ja päivään tulee lisää mittaa:) Ihanaa kevään alkua sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kevään alkua sinullekin!
   Aika todellakin hurahtaa jonnekin ihan itse edestään. Valon lisääntyminen on ihanaa, voi taas alkaa heräillä talvihorroksesta ;).
   Neulotut tyynynpäälliset ovat vaihteeksi ihan kivoja, niitä minulla ei entuudestaan ollutkaan. Sukkia on kyllä liikaakin, mutta nyt on taas kavereilta sukkapyyntöjä, joten voin tehdä "tuliais- ja kiitokukkia" kevään aikana.

   Poista

Kirjoita kommenttisi: