Sivut

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Lankaherkku ja tikutuspläjäys

Lankahanat aukes
Vuoden eka lankaostos on tehty, 200g (ko. väriä ei ollut enempää).

Kameraan muistin viimein ostaa muistin. Oma pää kaipaisi surkeasti myös uutta muistikorttia. Nyt tulee pidemmän ajan tikutuspläjäys kerralla. Lomaviikkokin tuli hyötykäytettyä ;).

Pitsipolvarit jäljempänä esiteltävästä lankaherkusta,
puikot 2,25, koko 36
kuvio on pääosin Lainelaita Ullaneuleesta 3/2013,
menekki 100 g ja pari metriä toisesta vyyhdistä

Omien kinttujen kuvauskirouksen ratkaisin tällä kerralla lattialla istuen.
Edestä

 
kuvio ulkosivulta


sisäsivulta, takaosan resorissa neuloin oikeat silmukat mallista poiketen takareunoistaan

Ja tässä lankaherkkuni, vuoden eka lankaostos, 200 g
Lanitium ex Machina glitter Sock (70/25/5 merino/nylon/stellina, 100 g/400m)
Värin puolustukseksi totean, että tukkani on laimeampi, mutta aika lähellä tuotoksen oranssia, ihan syntyperäisenä versiona.Bongasin Tanssivat puikot -blogin Päivin tilanneen neulojien yön tarjouksista mm. "hilpeän harmaata" sukkalankaa ja sitä menin itsekin etsimään lahjasukkiin. Harmaata ei enää ollut, mutta tällainen testikakku jäi käteeni.
Huhtikuussa on kauppaan luvassa lisää lankoja Lanitium ex Machina
Lankojen väri vastasi täysin ruudullani näkynyttä nettikaupan kuvan väriä. Pelkäsin saavani jotain hailakkasävyistä laatikoiden pohjalle marinoitumaan jäävää lankaa. Lankakirje oli tilaustani seuranneena päivänä postilaatikossa ja palvelu poikkeuksellisen hyvää.

Ja sitten rönsyt ryöpsähtivät...

Kaularätti (joka ei mahtunut kerralla kuvaan muotoaan vääristämättä)
 
menekki 70 g (pituus 138 cm), puikot 3,75
Kämmekkäät
jääneestä 30 grammasta.
Jaoin langan kahtia ja aloitin kämmenpäästä, jotta vartta tulee sen verran kuin viimeiseen metriin neuloen riittää, pitsikuvio on sama kuin polvisukissa ja kolo rystysen päällä harkittu "kuvio".
Peukkua en tehnyt, jotta voin pitää myös rannekkeina.

Voihan hame
Tuon langan pitsipolvarien kumppaniksi tarvitsen hameen, turha niitä on housunlahkein peittää.
Turhaan kiersin paikkakunnan kaupat, kaikki vähät hameet olivat liian suuria, mikä ei kyllä edes yllättänyt, mutta mallit eivät olleet vähällä työllä pienennettävissä kolmekutosesta kolmekakkosiksi. Mustaa ja tummaa suklaan ruskeaa kangasta olisi ollut kaapissa, mutta voi älyn väläys - miksi en neuloisi hametta :o). Sopivan väristä Malabrigo Arroyouta olisi laatikoissa ja käyttämätön yläosakin ko. langasta hameen kumppaniksi jo valmiina.
Hetki sitten en tahtonut keksiä mitä neuloisin seuraavaksi ja nyt alkoi jo startiitti riivata.

Pituussäätöinen (+4 cm kuvan versioon) hame
Mallia ei ollut, vyötäröstä tuli liian iso ja siitä sainkin idean pituutta säätävään hameeseen, jäähän vyötärö yläosan alle piiloon.
Muutoin neuloin ja sovitin aikajoin levennysten sopivuuden katsomiseksi.
Pituussäätö tapahtuu vyötärökuminauhan nappia kuminauhan toiseen reikään siirtämällä, vyötärö madaltuu kun hame pitenee.
Malabrigo Arroyo (100% sw merino, 305 m/100 g, väri Glitter)
puikot 3 ja 3,5, menekki 200 g


Pituussäädettävä hame lyhimmässä mitassaan

Tässä koko asuhässäkkä epätoivoisesti pölyisen peilin suirun kautta itse kuvattuna ja koirapoikaa peilin ja itseni välistä hätistellen, linssilude tuppasi taas paikalle. Sori, että sukkiksetkin on väärän väriset.
Puvun väri on oikeasti tummempi.
Yläosa jäi lojumaan käyttämättömänä kaapin perukoille vuoden takaisesta UWAsta, nyt sekin pääsee käyttöön.
Kaularättiä voi käyttää monella tapaa rennomminkin, mutta kameran akun loppuminen päätti myös laiskan kuvaajan kuvaukset.
Hiukan taisi lipsahtaa täti-stylen puolelle, mutta se sopii hyvin arjen työperäisissä "jäykistelytilaisuuksissa" käytettäväksi.
Ainakin merinovaate on ihanan pehmeä ja ennen kaikkea lämmin voimakkaasti ilmastoiduissa tiloissa istuskellessa.


Sovitusnukke tekisi mieli hankkia, nyt niitä jo saa Suomestakin useita malleja alle koon 36, mutta pitäisi nähdä ensin livenä. Varsinkin selän venytyssäätö askarruttaa, normipituisen mallin selän pituudesta pitäisi saada pois 1,5-2 senttiä, muutoin hanke saa jäädä unholaan.

Lankatestissä Lang Yarns Jawoll Magic
Pari vuotta marinoitunut lanka pääsi ensikertaa puikoille, kuvio on " Mona" sukkia.rakkaudella -kirjasta.
Puikot 2,5 mm, menekki 90 g, koko 38/39
Pitsikuvio ei tule omassa pienemmässä koivessani esiin, hyvin sain silti kasattua sukat kinttuuni. Pitsireiät yritin tehdä mahdollisimman pienet.
Kyselin Novitan neulomossakin langan käyttökokemuksia ennen kuin tohdin aloittaa tästä langasta kaverille sukkia.Väriraportin pituuden juonesta en saanut näiden sukkien aikana vielä kiinni.
Sukat ovat kärjestä tyystin erilaiset vaikka alku herätti hieman lupauksia, tein siis kahdelta eri kerältä.

Enpä voi sanoa, että langan neulomiskokemus olisi ollut ihanimmasta päästä. Ja kuinka ollakaan, tätä lankalaatua on varastossani aika huisi määrä. Taisi ostohetkellä iskeä "sulovileenit" kun kerran halvalla sain.

Little Minxit kaverin pyynnöstä viime vuosikymmenen Nallesta
puikot 3,25, menekki 125 g, koko 38/39
Kuvio näkyy paremmin edellisen postauksen omissa sukissani.Kierretyt korit Melissa Morgan-Oakesin kirjasta Varpaista varteen koiranhoitajalle
Araucania Ranco multy (75% villa, 25 % polyamidi, 344 m/100 g), väri 335,
puikot 2,75, koko 38, menekki 85 g


Kokeillaan näkyisi kuvio paremmin tässä

Ruutu-Stepit jäämälangasta kaverille

Lanka Austermann Step lilakirjava (lila, harmaan, harmaanvihertävän ja beigeroosan sävyjä)
Puikoit 2,5 mm, koko 38/39, menekki 90 g
Huh miten langan riittävyys jänskätti, olisi pitänyt neuloa varpaista varteen, mutta muutama metri jäi näinkin :d. Edes sukan pohjaa en uskaltanut kuvioda ja säästin siitä 2 silmukkaa pois.

Valitsin yksinkertaisen joustavan ruudutuksen istuvuuden varmistamiseksi.
Kuviossa vuorottelevat kaksi kerrosta sileää oikeaa ja kaksi kerrosta 2o 2n.

 
Saapassukat tallitöihin kaverille

Tässä talvinen neulomispaikkamme koirapojan kanssa. Siinä me kyhjötämme vapaapäivän aamuna kuin pulut orrella. Tyynyllä varaan poistuessani oman nurkkapaikkani edelleen vaistomaisesti, vaikka eipä poju siihen enää ole pyrkinyt. Alpakkaisen torkkupeittoni heitän harteille tai syliin jos viluttaa.


Kevään edetessä pitänee piipahtaa sukkalankakauppaan, vaikka varastoni muuten aika messevä vielä onkin.
En edes tiedä tuliko kaikki valmistuneet kuvattua, mutta suurinpiirtein ainakin.

Maaliskuun neulomissaldo
oli 820 g varaston vajetessa 620 g. Ohuista langoista ei ahkerallakaan tikutuksella paljon miinuksia kerry, mutta hameesta hujahti 200 g miinukset 3,5 puikoilla. Edelleen olen maagiset 3 kiloa miinuksella tänä vuonna.

Tämä kaunis keväinen lomaviikkoni on tullut siis käytettyä tikutukseen ja tuntitolkulla päivittäin koirapojan kanssa lenkkeilyyn. Ikkunat pitäisi pestä, ommella valmiiksi kesäisempiä verhoja ja, ja, ja, mutta ehtiihän nuo kun kevät on vasta aluillaan.

Pahin startiitti onneksi meni jo. Välillä olo oli kuin aropupulla, en tiennyt mihin neulomukseen seuraavaksi säntäisin, kun oli niin monta keskeneräistä yhtäaikaa ajatuspulputuksen seurauksena.

Ompelukoneen taidan kaivaa esiin vasta pääsiäisenä ja surrauttaa kesäisemmät verhoversiot olkkariin ja muutenkin keventää silloin nukkamatot kesäsäilöön.

Kevätbongaus
Täydessä kukassaan olevan leskenlehtikedon näin 25.3.  koiralenkillä. En muista aiemmin nähneeni täällä maaliskuussa leskenlehtiä. Pajunkissatkin olivat pääsiäiskuosissaan jo helmikuussa.

Mukavaa viikonloppua ja varokaahan ensi tiistaina, ettette tule aprillijuoksutetuiksi ;) Omalla työpaikallani sellaista harrastetaan.

6 kommenttia:

 1. Huh mikä hulina onkaan ollut puikoilla! Hyvän näköinen neulesetti, juuri tuollainen oranssi on minunkin mieleeni, tuo mukavasti särmää!
  Pitsipolvareissa on kyllä ollut tikutusta kerrakseen, mutta lopputulos on kyllä sen arvoinen.
  Nautitaan aurinkoisesta viikonlopusta pölystä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomaviikko auttoi kummasti silmukkahulinassa ;). Pitäisi lisätä hameen käyttöä iänikuisten housujen sijasta, ehkä tästä on hyvä aloittaa. Vierastin oranssia väriä tosi pitkään, vaikka se kaikessa räväkkyydessään onkin punasävyistä terran ohella eniten minun väriskaalaani.
   Vitsit miten maailma on täynnä pölyä, mutta ollaan silti nautittu keväisistä keleistä koirapojan kanssa täysin siemauksin. Jätkän turkki on pölystä tahmea jokaisen lenkin jälkeen ja häntäkarvoissa tuntuu roikkuvan kaikki oravan kokoa pienempi.

   Poista
 2. Huh huh! Olipa siinä paljon hienoja neuleita. Tuo asukokonaisuus näyttää tosi hyvältä. Sopivat hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sukitettavia kavereita riittää, hukkuisin muutoin käyttämättömiin sukkiin. Jää nähtäväksi tunnenko itseäni housujen käyttäjänä kotoisaksi hameasussa, mutta yritetään. Hih, kyllähän nämä minun työni kalpenevat mennen tullen sinun taideteostesi rinnalla!

   Poista
 3. Huikea neule saldo. Upeita kaikki, mutta mitä tuo kaularätti meinaa...öö =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertyihän tuota saldoa yllättävän paljon. Mummoni käski aina laittaa rätin kaulaan kun lapsena lähdin talvella ulos. Kesällä hän laittoi rätin päähänsä suojaksi auringonpaisteelta. Hih, mistä lie moinen sana tullut kuvaamaan huivia ja kaulaliinaa.

   Poista

Kirjoita kommenttisi: