Sivut

lauantai 10. toukokuuta 2014

Sandaalivillasukat ja lankalapsosia

Ja villasukista en luovu ennen juhannusta - jos silloinkaan...
Tässä kääntövarsisukat sandaaleihin ja pistokkaisiin.

Lanka Lanitium ex Machina BFL Sock Twist (80/20 superwash blue faced leicester villa/nylon, tiukkakierteinen, 365m/100g), ruskan väreissä hehkuva Vancouver
Puikot 2,25 mm (tiheys 36 s/10 cm)
Koko 34/36
Malli napattu Modasta 4/2011, pienennetty omaan koipeen sopivaksi
Menekki 95 g (varren ainaoikein -neule haukkasi lankaa ruhtinaallisesti)
Silmukoita lähes 23000 kpl (kaikkea sitä tulee laskettuakin :d)

Kengät on Ten Pointsit, nekin kokoa 36


Varsikappale neulottiin erikseen poikittain ja reunasta poimittiin silmukat sukan jatkamiseksi. Nilkkakaitaleen ympärysmitaksi jätin 16 cm, pienin koko olisi ollut 19 cm, johon olisi sopinut 8 cm varren kääntö. Pitänee tehdä joskus toiset ihan snadilla varren käännöllä. Hölmö mikä hölmö, kun en hoksannut kyseenalaista kääntövarren pituutta.

Lyhyempi varsi olisi sirompi, mallissa oli tämä 8 cm kääntö

Syntyy mittasuhteiltaan hassusti vääristyviä kuvia kun itse kuvaa kinttujaan.


Sukista jäi fiilis, että kyllä mä näistä silti tykkään. Pitänee tehdä toiset matalammalla varrella ja jollain kevyemmällä neuleella kuin ainaoikein.
Voihan näitä käyttää vaikka housunlahkeiden alla varsi korkeaksi nostettuna.
Tykkään näissä langoissa siitäkin, etteivät värit läiskity epämääräisesti.

Lankalapsosia kotiutunut iso katras äitienpäivän kynnyksellä ;)
Kolme vyyhtiä huivilankaa on vielä kotiutumatta.

Lanitium ex Machinalta:

Lanitium ex Machina Silky BFL (55/45 sw BFL/silk 400m/100m), väri Vancouver

Lisää Lanitium ex Machinaa:

Silky BFL ja Basic Sock (75/25 sw wool/nylon, 420m/100g), väri Sterling
Basic Sock, väri Cantaloupe
Glitter Sock (70/25/5 sw merino/nylon/stellina, 400m/100g), väri Foliage
Glitter Sock, väri Vancouver
Snurresta kotiutui

Knitlob's Lair Väinämöistä

75/25 wool/polyamide, 400m/100g, väri Kelo
Lamana Cusi Seidengrauta ei ollut tilaamaani määrää ja tilalle otin Väinämöisen Smaragdin sekä 2 mm pyöröpuikot. Sain hyvitykseksi vielä ylimääräiset pyöröpuikot.
Väri Smaragdi
 Tässä koko pläjäys, jossa on mukana Opal 4ply, joka tuli myös Snurresta


Pingotusalusta
Nyt on minullakin Bilteman ruutuhyppyruudukko, ostin kaksi pakkausta saman tien, kuvassa toinen. Yhden ruudun koko on 32x32 cm.

 
Koirapoika pääsi haravana toimineista runsaista häntä- ja pyrstökarvoistaan kesäksi. Kauniiksi ei voi frisööriä kehua, mutta sitäkin käytännöllisemmäksi rypöä milloin missäkin rutakossa.

Ja voi apua, mietin osallistumista KyJyyn, vaikka pyhästi päätin, että noin isot prokkikset saavat toistaiseksi olla. Listasin töitä ja pääsin helposti yli kahteenkymmeneen syyskaudella toteutettavaan.
Kuvittelen selviäväni ufoitta, jos aloitan työt vain silmukat luoden ja tehden työt niistä yksi kerrallaan. Keskenjäävistä olisi helppo purkaa pelkät silmukat jos ufoutuminen uhkaisi.
KyJyn sääntöihin kaipaisin vastaavankaltaista käymäväljyyttä kuin on UWAssa, jolloin 2-3 työtä voisi aloittaa hieman myöhemmin ja työn lankoineen voisi vaihtaa toiseen vastaavaan työhön.
Tähän saakka olen tehnyt kaikkien prokkisteni työt valmiiksi määräaikaan mennessä - usein tekemättömien töiden stressin kera, mutta tällä kerralla en suostuisi itseäni stressaamaan.

Puikoilla on TiiQ:n Hovineito-sukat (uusimmasta Ullasta) Opal 6ply:stä, niitä on sukittamieni toimesta pyydetty neljät ja piti itsellekin tehdä. Onpahan sitten mieluisat tuliaiset hoidettu kun sukat valmistuvat. Malli on kiva neuloa, mutta pitää tehdä muita töitä välillä, ettei kyllästy kuvion työstöön.

Mukavaa Äitienpäivää kaikille äideille!9 kommenttia:

 1. Sukat on hienot ja noista lankaostoksista meinaa mennä järki!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Hih, hauskasti todettu! Menee kyllä rahatkin :d.

   Poista
 2. Aivan ihania ostoksia. Olen kyllä Lampaan kanssa aivan samaa mieltä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Aika monta syyskauden lahjaa luuraa noissa vyyhdeissä puikotusta odottamassa. Vähän toki hemmottelen itseänikin ;) ja onhan noita nautinto työstää.

   Poista
 3. Ihanat sukat! Ja nuo langat kelpaisi kyllä minullekin. Hyviä ostoksia olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Huoh, kunpa vielä aikanaan tuotokset olisivat mieluisia saajilleen ja keksisin mallin puserooni 500 gramman ruskahehkuiselle lankaerälle.
   Vihreän Opalin uskaltauduin tilaamaan vasta katseltuani sinun ostostesi kuvaa, pelkäsin siihen asti, että kyse olisi sellaisesta tympeän vihreästä, vaan eipä ollutkaan. Luotin kuvaasi ja se kannatti ;).

   Poista
 4. Kiitos Päivi Marianne :) Ja tervetuloa lukijaksi!
  Tunnustan ostaneeni ensimmäistä kertaa kengät sukkien väriin :d. Kukkaroa nuo langat kevensivät yli 300 eurolla, mutta lankafriikkiä ei kaduta yhtään... 6,9 kilometrissä lankaa riittää neulomisnautintoa hyväksi toviksi ;).

  VastaaPoista
 5. Pitkästä aikaa ehdin vähän kurkkia blogeja, johan sinuakin on ollut ikävä. Ihanat sukat, siis todella kauniit! Ja mitä lankoja, sata syvää huokausta. Jaa että KyJykin olisi taas tulossa... en ole oikein ehtinyt mitään seuraamaan, joten tuokin on ohi mennyt. Kiva, että tempaukselle on taas vetäjä löytynyt. Voi olla, että minulla tänä vuonna oikeasti järki voittaa ja jätän väliin. Katsotaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla sinusta täälläkin! Tykästyin itsekin näihin sukkiin kaikessa yksinkertaisuudessaan.
   Lankaa on tullut "ovista ja ikkunoista", ei tässä vielä kaikki, mutta nyt pitää saada niiden tuloluukut säppiin. Langat tuolla huutelevat kyllä puikoille :d.

   Voi rähmä, taas kerran ajatukseni juoksivat nopeammin kuin sormet näppiksellä, olisin voinut vannoa kirjoittaneeni KyJyn tilanteen, ellen olisi lukenut tekstiäni uudelleen. Sen toteutumisesta en ole nimittäin kuullut halaistua sanaa:d. Mitään ei siis ole sinulta mennyt sen suhteen ohi! Hetken jo mietin, että voisin ryhtyä vaikka vetämään, mutta onneksi syksyn työkiireet alkavat hahmottua ajoissa, enkä uskalla buukata siihen enää lisäpuuhaa prokkiksen vetämisestä, enkä ehkä osallistumisestakaan, vaikka KyJy toteutuisikin. Remppaakin pitäisi jatkaa kotona, tein viime syksynä vain asumisen kannalta välttämättömän.
   Nyt on joutilas aikani hupsahtanut mullassa möyrimiseen ja muuhun ajankohtaiseen.

   Poista

Kirjoita kommenttisi: