Sivut

lauantai 1. marraskuuta 2014

Nimetön ja hankintoja

KyJy #15

Tahittuani muutaman ylhäältä alas yhden palan puseron omanlaisellani neuletiheydellä ja muutoinkin mitoituksella, päätin merkkailla ylös itselleni mitoitetun version.
Tämä on osittain jämälankatyö, johon piti tehdä jälkeenpäin ketjupistoin hentoja ruutuja, mutta aika pian työn edetessä luovuin ruudutusajatuksesta näin kirjavassa lopputuloksessa.

Nimetön kotipusero
Wollmeise pure ja twin, värit Single Malt ja Orient, pikkuraidoissa Q.E.D., Gianduia ja Mistelzweig
puikot 3,25 (tiheyteni tässäkin 26 s ja 37 krs = 10 x 10 cm)
370 g
työaika 25.9.-11.10.Hankintoja

Sovitusnukke

Kohta alkaa "kuvaamossani" tulla vilu. Paikka on siis terassilla, mummovainaan 30 cm levyinen vääristelevä peili (tarkistusmerkintä vuodelta 1962), on kumollaan olevan ämpärin päällä terassin kaidetta vasten. Taustana kittiharmaa verho tuuletustelineellä.

Tässäpä jatkossa yhä enenevässä määrin esiintyvä uusi minä,
XS-koon Prymadonna, joka muutti meille viime viikolla Ompelijanmaailmasta.
En ollut pitkään aikaan sovitusnukkeja katsellutkaan, kun S-koko on liian iso, mutta nytpä on tarjolla useampiakin XS-koon nukkeja. Tyydyin perusnukkeen, mutta kutakuinkin samat säädöt tästä löytyvät kuin kalliimmistakin, helmantasaajan ja -merkkaajan kera. Rintavampihan tämä on kuin minä, hartiani ja olkapääni ovat selvästi ohuemmat, eikä kaulaakaan saa niin ohueksi kuin oma pillini on, mutta tällä pärjää käyttötarkoituksissani hyvin.
Tuli toimituskuluitta ja laatikkoon mahtui muutakin sälää, mm. Burdan kaavoja.

Nyt vaan tuuppaan toppatamineissani nuken ulos palelemaan...
Uusi tulevaisuuden minä:

 
Mallipää tuli Punanaamiosta, mutta sen nenä oli murtunut matkalla. Lähettivät uuden vastauksena kuvien kera tekemääni reklamaatioon. Oli hyvä palvelu.
Tietysti nyt halloweenin kunniaksi olisi voinut tempaista ketsupit mallipään nenään ja eiku myssyjä kuvaamaan, mutta halloween on vain kerran vuodessa.

Kerinlehdet

Tuolin selkänoja tyynysäädöin jouti tulla tiensä päähän "kerinlehtinä".
Tilasin Ilulta Handusta ruotsalaiset koivupuiset Glimåkran kerinlehdet. Ilu kehui niitä ja mainio, tukeva peli on. Ei niitä seuraavana päivänä enää ollutkaan jäljellä. Yhden vyyhdin olen käsin näiltä kerinyt ja sekin oli yli tuplaten nopeampaa, vaikka en minä käsin kerimistä pahana ole pitänyt.

Kerijälaite on tulossa Virosta ensi viikolla. Halusin perusmallia isomman metallirunkoisen tukevan laitteen. Ei silläkään Wollmeisen yli 1500 metrin Lace -vyyhtiä yhdelle kakulle laiteta, mutta aika vähän niitä varmaan puikotan.
Virosta on tulossa paljon kaikenlaista sälää, mm. Addin välikoon ja välimitan puikkoja, joita en Suomen nettikaupoista ole joko löytänyt lainkaan tai sitten olisi pitänyt kerätä monesta eri kaupasta toimituskuluineen. Jäi sieltä kyllä käsiin 600 g Madame Tricoten angoralankaakin asusteisiin.

Mallina Wollmeise Twin -vyyhti

Glimåkran koivupuiset kerinlehdet käsityöpajassani
Ja sitten seuraavaa postausta rustaamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi: