Sivut

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vappujuhlat

Vappu on työn juhla, jota perinteisesti vietän ahertamalla kotitöitä. Tällä kerralla vappuaatto meni urakalla talvilankoja neuloessa ja vappuaamu töitä viimeistellessä. Ulkona on kylmää puuskaisen tuulen ja sadekuurojen kera, joten talvilanka-aihe tuntui ihan sopivalta.

Ensin syntyi pipo, panta ja kaulurina toimiva kaulaliina viimeisestä alelankaostoksestani Debbie Blissin Donegal Luxury Tweed Chunkystä. Neuloin langan viimeisen metriin.
Väri on oikeasti punaoranssi.
"Munapääni" jää päältä hassusti tyhjäksi ja sen alla oleva kulho on paksumpi kuin kaulani, joten huivi näyttää todellisuutta lyhyemmältä kulhokaulassa.
Punaoranssi asustesetti, lanka 85% villa ja 15% angora
Viking Balder lanka (superwash villa) lojui kauan kaapissa. Se näytti mukavalta vyyhdillä, mutta mallitilkku ei miellyttänyt. Lopputulos kuitenkin vastasi näkemystäni vyyhdistä, eikä itselle päälle puettuna ole lainkaan pöllömpi väri.
Oikein kylmällä voi pannan laittaa molemmissa seteissä myssyn ja huivin lisäksi, ei näytä lainkaan niin hassulta kuin voisi kuvitella, ja kukapa minua tuolla lenkeillä korvessa katselee ;).
Tämänkin langan neuloin viimeiseen metriin.
Viking Balder, huivi toimii myös kaulurina