Sivut

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Huhtikuu pääsiäislomineen

Ensin leikkauksesta toipuva potilaani, jota päivystäessäni olen tikutellut:

T
Pipulina lattiapedillä. Salamavalolla en tohtinut häiritä lepäilijää.
Haavaa ei saa nuolla, eikä herra suostunut pitämään kauluria, vaan meni sen kanssa "hulluna" pitkin seiniä ja ovipieliä tullen koko ajan minua päin pyytämään häkötintä pois. Nyt päiviystän 10-14 vuorokautta leikkauksesta.

Eläinlääkärissä koirapoikaa toimenpiteestä odotellessani aloitin kaulaliinan Cascade sw Sportista, josta tein myssyn ja pannan jo aiemmin, kaulaliinasta tehdään niin pitkä kuin loppulangasta tulee.


Marinoituneita varastolankoja käyttöön:

Lankalauantaina valmistunut tunika Malabrigo Sockista (100 % merino), väri Arbol.
Malli on sama kuin tyttärelle maaliskuussa tekemäni. Tehty kahden eri värierän, läikittymisen ja uniikkiväristen vyyhtien vuoksi kaksinkertaisella langalla. Lopputulos tällä miksauksella onnistui varsin hyvin. Vahvuus (tiheys) tunikassa on sama kuin alkuperäismallissa, jonka pienensin itselleni koosta 10/12.
Puikot 4,5, menekki 410 g. Lankaa jäi vielä 200 g, jotka sentään ovat keskenään samaa värierää, mutta toinen värierä loppui niin, että taskunläppiä en saanut.

Kuva lähempää ja kauempaa, vaikka eipä se epäterävyys sillä poistu, salamaa kamera olisi halunnut. Yritin väännellä käsivarsia, jotta hihan ideakin näkyisi.
Tunikan alle tulee käytössä poltettua oranssia, kuinkas muuten ;).







Laguunin värinen Colinette Jitterbug (100 % merino) on myös marinoitunut laatikoissani kauan mallia etsimässä:

Kuviota kutsuin tähkäksi, vaikka ei sillä tähkän kanssa ole mitään tekemistä.
 Ja vielä koko kuva:
Puikot 3,0, menekki 370 g.
Lankaa jäi vieläkin 250 grammaa... Ainakin sormikkaita olen mielinyt lopusta, mutta tulee siitä muutakin.
Langasta lähtee pesussa väri ihan tolkuttomasti, sen tiedän entuudestaan.

Seuraavaksi puikoille pääsi myös kauan paikkaansa etsinyt Gjestal Tinde, jolle malli löytyi huhtikuun Sandrasta. Paikkakunnaltani ei lehteä saa, mutta ehdin napata sen Hämeenlinnasta matkalla koirapoikaa leikkaukseen viemään.

Puikot 5,0 ja 4,5, menekki 340 g.
Lankaan olin tosi pettynyt. Neuloessa irtokarva lenteli ympäri huonetta laskeutuen hunajanväriseksi ketoksi. Langan koostumus on 50 % perulainen villa ja 50 % tencell.
Mallista sinänsä tykkäsin, harmi, että lanka oli tuollaista. Mene ja tiedä vaikka toteuttaisin mallin vielä toisenlaisesta ja kesäisemmästäkin langasta.

Puikoille yhä uudellen ja uudelleen pyrkinyt Handmaiden Sea Silk muunsi viimeinkin yhden työn osalta ulkomuotonsa langasta neuleeksi purkoosin iskemättä:


Yritän kuvata tuon ylläkin kun tulee taas valoisampi päivä sisällä.
Langanmenekki 125 g, puikot 3,0. Eli lankaa jäi 175 g odottamaan ilmeisesti jotain huivi-ideaa.


Puikoille pääsi myös kauan mallia etsinyt Cascaden Heritage Silk (85 % sw merino, 15 % mulperi silkki), jota ostin hyvällä alennuksella Lankaidean muuttomyynnistä viime keväänä koulutustilaisuuteni oltua parin korttelin päässä.
Neuletakki on tulossa. Lankaa on 300 g, joten hihat tulevat sitten pitkät tai lyhyet langan riittävyyden mukaan. Kuvio on jonkinlainen "suomukuosi", langankiertojen silmukoiden yli nostelua.

Takista tuli oikein miellyttävä ja ohut. Langanmenekki 300 g (jäi 2 grammaa) puikoilla 3,0.

Puikoilla on myös välipalatyönä samasta Lankaidean alesta ostamani Austermann Step (4 fach) horoskooppi-sukkalanka, skorpioni tietenkin.


 Horoskooppisukkiin meni lankaa 65 g, puikoit 2,75 ja 2,5. Kerästä jää aina hassusti jämiä.

Tämä peruskaulaliina valmistui alkuvuoden pipon ja/tai pannan kumppaniksi, neulottiin kaikki jäljellä ollut 130 g, puikot 4,0. Kuosi on sama kuin pipossa ja pannassakin. Tämän aloitin alussa mainitulla eläinlääkärireissulla.



Langat alkavat tässä vaiheessa supistelua olla melkoista sillisalaattia.  Vain parista epämieluisammasta langasta saisi jotain sukkia ja asusteita isompaa työtä aikaan. Mutta neulotaan nyt sitten silppuja kun kerran on tullut ostettua pieniä eriä.

Välillä täytyy kaivella ompelukone esiin ja pitää taukoa neulomisessa. Pihastakin alkaa kohta lumi sulaa ja koirapoika parantua niin, että päästään yhdessä pihatöihin. Kevään lämpenemistä odotellessa...

Tässä kuun loput sekalaiset työt:
Säärystimet marinoituneesta Novita Isovelistä, neulottiin kaikki 200 g,
sukat Novita Alpacasta 105 g,
kaulaliina Colinette Jitterbugista muiden asusteiden kylkiäisiksi 130 g sekä
sukat Drops Classic Alpacasta (vahvistettu Austeman Stepillä ja varrensuussa on jotain karvaista lankaa 155 g.

Huhtikuu on pulkassa. Viikko on vierähtänyt ommellessa ja suursiivotessa, mutta joskushan tuo jälkimmäinen täytyy tehdä. Lankavarastokin tuli samalla järjestettyä.
Puikoilla on Novitan Tennesseestä neuletakki, eli vanha marinaadilanka pääsi puikoille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi: