Sivut

lauantai 16. helmikuuta 2013

Neulekirjoja & UWA-töitä

Tervetuloa lukijaksi Narukerä! On ilo saada uusia blogiystäviä :)

Toiset neulekirjani saapuivat viikolla. Muutama haluamani kirja ei ollut saatavissa tällä hetkellä, mutta tässäpä tämä kirjapläjäys:


Kaineimmat neulemallit kirjassa on siis vain malleja, tässä pari esittelykuvaa kirjan 332 mallineuleesta:


Kaikista kirjoista löysin useita toteutettavia malleja ja kuviomallien avulla voin suunnitella omia juttujani.

 **********

Viikko oli ajattelemaani työkiireisempi. En ehtinyt kovinkaan paljon puikkoihin. Ystävänpäiväkin meni töiden merkeissä iltamyöhään ja sekös minua harmitti.
Jos jotain positiivista kiireisestä ystävänpäivästä etsin, niin eipä tullut tilattua lankaa pursuavaan varastooni ystävänpäivätarjouksista :p.

Neulominen tökki taas vaihteeksi. Oli sellainen puran, en pura, puranpas viikko.
Siinä tökkimisen lomassa sentään huovutin lapaset lumityö- yms. käyttöön.

Nyt on 10 UWA-työtä valmiina ja kaksi viimeistä jäljellä.

UWA #6, käsinhuovutetut lapaset
 
Aloitettu 12.1.2013
Valmis: 15.2.2013
Paino: 70 g
Lanka: Novita Puro, väri Retro
Koko: itselle

Langassa oli paksuja ja ohuita kohtia, mutta huovutus tasoitti "maanantaikerän" tuotoksen. Lanka (100 g) oli heräteostos syksyllä Siwan tarjouksesta noutaessani pakettia.

Huovutin lapaset käsin Marseille-saippuan kanssa tuulenpitäviksi ja kosteutta riittävästi hylkiviksi. Huovutus on voimakkaampi niissä kohdin, joista käteni palelevat herkimmin.
Huovuttaessani lapaset olivat kädessä, alla sormikkaat, joiden päällä talouskäsineet.
Pesukonehuovutus tuottaa käyttötarkoitukseeni turhan jäykän tuloksen, erityisesti varren halusin olevan alustaan kuin huovuttamattomat lapaset.
**********

Viikolla tökkinyt työ

Hopeasäie Cashista, väri Hanhinen, piti tulla takki (UWA #11). Vaan eipä tullut. Olin nähnyt silmissäni tähkiä tämän langan kuvioksi. Ei tullut tähkiä eikä mitään muutakaan lukuisista mallineulekokeiluistani.
Kuvan vaiheessa luovutin ja siirryin lankavaraston ääreen miettimään mikä lanka pääsee puikoille tämän tilalle.

Jään harkitsemaan mitä tälle teen UWA-tempauksen jälkeen. Ufoksi en jätä, joko puran tai jatkan. Nyt kuviossa on yksinkertaista reikäneuletta, ribbiä ja helmineuletta. Kuvassa lanka on sitkeästi liian vihreä. Tämä kuvio vaatii viimeistelymuotoilun tuodakseen kuvion esiin.

Hylätty UWA-aloitus
**********
UWA #11, uusi aloitus 15.2.
Kuvioreunuksinen villatakki

Puikoille pääsi siis Debbie Bliss Donegal Luxury Tweed Aran (85% villa, 15% angora). 
Ostin langan syksyllä 30%:n alesta ilman ajatusta mitä siitä teen.
 
Ensin tweed-langan väri päivänvalossa:

Sitten työn aloituskuva, joka on liian tumma, mutta lanka saisi olla vieläkin vaaleampi tähän takkiin. 
Uutta lankaa en silti tähän työhön osta, vaan varastolangoilla on pärjättävä, jotta jotain supistumista varastossa tapahtuisi tänä vuonna.


Kyseessä on tämä malli (jonkin verran muunnettuna) kirjasta Luonnonkauniit neuleet:


Tähän kirjaan kaipaisin mitoituskuvia. Nyt pitää laskea silmukkamäärien perusteella millainen mitoitus työn missäkin kohdassa on. Kokoni tulee olemaan jonkin verran pienempi kuin kirjan XS.

Muuta

Yritän lähiaikoina toimertua lisäämään blogilistaani seuraamiani blogeja. 
Nyt vierailen monissa jonkun toisen blogin kautta.
Mukavaa viikonvaihdetta lukijoille :)

7 kommenttia:

 1. Lisää hyviä kirjahankintoja =) Kivannäköiset nuo Retro-lapaset. Itse en ehtinyt tuota väriä Purosta hankkia lainkaan ennen kuin lanka lopetettiin. Joskus hamsterikin on vain liian hidas. Mulla ei ole mitään hajua tuollaisesta käsin huovuttamisesta, kuulostaa mielenkiintoiselta. Pitäisi varmaan perehtyä asiaan, koska koneella huovuttaessa tulee tosiaan joskus käyttötarkoitukseen nähden turhan tönkköä tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komentit lämmittivät mieltäni todella suuresti eilisen rankan ja vaikeuksien täyteisen päivän päätteeksi. Ilahdun aina kommenteista, mutta eilen illalla poikkeuksellisen paljon. Tuli ihan ystävänpäivä mieleeni, kiitos Krista ja Tjorven!

   Olen itsekin tyytyväinen kirjoihin, vaikka tilaukseni olikin mallia "sika säkissä". Olen löytänyt jo ties vaikka mitä tehtävää kirjoista. Nähtäväksi jää miten supistelun tarpeessa oleva lankavarastoni ja mallit kohtaavat.

   Käsin huovuttaminen on oma, kokemus- ja mieltymyspohjainen viritelmäni, en itse ole siihen muualla törmännyt. Yrityksen ja erehdyksen menetelmällä lähdin kokeilemaan. Ensimmäiset menivät överiksi, toiset jäivät ali, mutta sen jälkeen on tullut mieleisiä :D.

   Voimakkaimmin huovutetut kohdat ovat hyvät silloin, kun vesi jää helmeilemään pintaan. Kämmenen ja peukun haluan kuitenkin taipuvan riittävästi. Huovuttamiseni on kuin taikinan teko, sen vaan tuntee ja näkee milloin on sopivasti jauhoja.
   Sormikkaat kädessä huovutan vain siksi, että käytän ohuita sormikkaita lapasten alla, Puro kutittaa minua.

   Poista
 2. Hyvä saalis kirjahyllyyn :) Tuo Tweed -lanka on tosi hyvän näköistä, ja kivannäköinen takki onkin tulossa. Malli sopii kuin nakutettu tuolle langalle, tweed tuo hyvää rouheutta.
  Hyvä vinkki tuo osittain huovutus! Minulla on konehuovutetut Puro-lapaset, ja ne ovat kyllä hieman liian tönköt muuhun kuin tumput suorana seisoskeluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisen kommentin vastauksen alkuun viitaten - kiitos Tjorven!

   Kerrankin tuntuu, että joku heräteostoslankani sopii johonkin valmismalliin :D. Toivottavasti lopputulos on edes sinnepäin yhtä hyvä, kuin alku on lupaava. Olen aina ollut tweed-lankojen ystävä, vaikka niitä onkin yllättävän vähän tullut ostettua.

   Hih, kirjahyllyyn tosiaan, perinteisen kirjahyllyn sijasta kirjat asuvat nykyään makkarin avohyllyköissä. Perinteinen kirjahylly tyhjeni meillä aikanaan kirjoista hylly hyllyltä, kun nuori neiti sijoitti hyllyyn koirakisapokaalinsa. Lopulta hyllyssä ei ollut kirjan kirjaa, ne olivat muuttaneet komeroon :D.
   Sitten minä perin tyttären harrastuksen ja kirjahyllyn sijasta on seinän täyttävä vitriinistö pokaalein täytettynä. En niitä silloin arvostanut kun kisakoirat elivät, pölypesinä pidin, mutta koirien kuoleman jälkeen ne tulvivat monenlaisia rakkaita muistoja.

   Tulipas taas turistua pitkään. Pikaista paranemista flunssataudin kourista sinulle Tjorven :).

   Poista
 3. Koukuttavan oloisia kirjoja, varsinkin nuo palmikot ovat niin ihania:) Kauniita töitä valmistumassa, Puro lapaset varmasti lämpöiset talven viimoissa:)Purossa on niin kauniita värejä, harmi kun sen tekeminen lopetettiin. Oi, kuinka lutusia koiranpentuja tuossa alempana:) Aurinkoista viikkoa sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Näpertelijä :)

   Palmikoita ja monia muitakin kuviomalleja on kirjassa niin paljon, että taitaa olla oma vikani ellen niistä sopivia löydä :D.

   Nähtäväksi jää mitä tekeillä olevista töistäni syntyy. Tavoittelen neuletakkia valmiiksi viikonvaihteessa, mutta ajankäyttösuunnitelmani tuntuvat nyt heittävän häränpyllyä joka päivä.

   Täälläpäin Länsi-Suomea paistoi eilen ihanasti keväinen aurinko, ensimmäistä kertaa näyttikin aivan keväiseltä. Viima tosin oli kylmä. Harmi, ettei ollut työkiireiltä aikaa nauttia kevään tunnusta.

   Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Olen miettinyt ostaa Neulemallit-kirjaa jo pitkään mutta kun esittelit sitä, niin hankin sen! Ihan varmasti! Olen laskenut että ainakin 8-10 kirjaa pitäisi hommata. Kaverini ihmettelevät, miksi ostan kirjoja kun osaan neuloa!

  VastaaPoista

Kirjoita kommenttisi: