lauantai 8. kesäkuuta 2013

Lankaa ja "lakujätskiä"

Huh hellettä ja kiirettä. Heikosti olen ehtinyt puikkoihin, puhumattakaan millainen määrä on kertynyt lukemattomia blogipostauksianne.

Toiset talviset ja miehiset "lakujätskit" olivat työstössä pari viikkoa, eikä käsityörintamalla syntynyt mitään muutakaan.
Lakujätski sukkien nimeksi tuli Notton aiemmasta kommentista :).

Viimehetkellä Dropsin supersalesta kotiutui vielä 1200 g Big Merinoa sekä aiemman virhetilaukseni korjaukseksi oikeansävyistä punaista Fabelia tuliaiskukkiin eli sukkiin 100 g.
Big Merinon väri oli positiivinen yllätys sarjassa vaihtelu virkistää. Oranssi onkin laimeasti oranssiin taipuva eikä useista muista Dropsin langoissa oleva oranssi/poltettu oranssi.

Miesten "lakujätskit"
Lanka: TeeTee Pallas
Kuvio: Petäjä
puikot: 3,25 - 2,50 mm
Menekki: 150 g
Koko: 43-44
Varsi on kasalla plokissa, mutta tein pari senttiä edellisiä lyhyemmän varren, etteivät ole aivan polvisukat.

Tähän sukkapariin tein pientä fiilausta. Pienensin puikkokokoa varressa nilkkaa lähestyttäessä neljännes kerrallaan ja jalkaterän tein 2,75 millisillä entisten kolmosten sijasta. Kärjessä on nyt vahvennettuun neuleeseen paremmin istuva sädekavennus.
Tässäkin parissa kantapään vahvistetun neuleen lisäksi on koko kantapohja vahvistettu kavennusten loppuun saakka. Päkiän alue ja kärkikavennusalue on myös vahvistettua neuletta.
Tasasin lyhennetyin kerroksin normaalineuletta matalammaksi jäävän vahvistetun neuleen osan.

Lankavaraston vuosisaldo on nyt enää 2940 grammaa miinuksella. Ostoksia on kertynyt tasan 5 kiloa ja vajennusta on syntynyt 7940 g.
Virkkuukoukkuvalikoimaani kävin täydentämässä siltä varalta, että virkkaus koukuttaisi kesäkuumalla villaista neulomusta enemmän.
**********

Sieltä se nousi, jytinä ja rytinä
Kolmena päivänä peräkkäin ukkosti ja useammankin kerran päivässä rajuilma kulki tästä yli. Olkoonkin, että kolmantena päivänä tulosuunta oli päinvastainen.

Tätä työpöytäni äärestä otettua kuvaa edelsi aiempi töistä liukuminen nurmikon parturointiin kilpajuoksulla nousevan rajuilman kanssa. Leikkurin tuuppasin jäähtymään autokatokseen ja suihkuhanaa hengästyneenä avatessani peltikatto jo kohahti rankasta sateesta. Kuvasin suihkusta tultuani, siksi pilvien tummuus oli jo väljähtynyt.Piehtare

Jätkä nauttii kesästä eikä kuumuuskaan vähennä ikiliikkujan touhua. Viskeltävänä ollut käpy puuttuu kuvasta.

 
Tempaus KyJy
eli kesäyöstä jouluyöhön
Kolmas tempausvuosikerta olisi alkamassa ja aiempiin olen osallistunut. Ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, mutta tiedossa olevilla kiireilläni olisi pakko antaa järjen valon tällä kerralla voittaa. Mieli kyllä tekisi mukaan, mutta...
Minulla on paha tapa tehdä loppuun aloittamani projektit vaikka läpi harmaan huopatossun, siksi KyJy ei mahtuisi ohjelmaani tänä vuonna. Jääköön harkintamyssy vielä päähän osallistumisen suhteen.

Kesänmakuista ja -tuoksuista viikonvaihdetta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kivat lakujätskit! Ai, että tekisikin mieli pitkästä aikaa lakitsijäätelöä, voihan hitsi.

  Meillä päin ei vielä ole ukkostanut, vähän vettä tuli tuossa viikonloppuna, mutta ei mitenkään hurjasti. Ihana kuva temmeltävästä karvakaverista =)

  Ei siinä KyJyssä mitään järkeä olekaan! Ei se oikein minunkaan ohjelmaani mahtuisi, ihan järjetöntä lähteä siihen mukaan (ja vielä emoilemaankin...), kun en luultavasti suoriudu KYHistäkään, mutta se on vaan niin kiva tempaus, etten malttanut jättää väliin. Olen tällä kertaa jopa onnistunut KYHissä tekemään pieniä töitä, siinähän ei ole mitään rajoituksia, joten jos malttaisin nyt pitää lopu KYH-työt tosi pieninä, saattaisin selvitä KyJystä jotenkin. Paitsi jos otan KyJy-listalle pelkkiä villatakkeja ja peittoprojekteja =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Krista :). Käyn yhä uudelleen ja uudelleen ihailemassa sinun postikorttikuvaasi myssystä nallemalleineen, se vaan on niin ihana ja hyvää mieltä tuottava.
   Seuraan innolla projektejasi, sen verran on aina aikaa koneella piipahtaa.

   Jotenkin kummasti tempaustyöt tuppaavat ainakin minulla kasvamaan, vaikka kuinka pieniä töitä aluksi suunnittelisi. Sitten on vaarana se tunnettu ahneen loppu.

   Josko näiden tempausten ihanuus ja mukaansatempaavuus onkin juuri siinä, ettei niissä ole mitään järkeä :D. Minulla saattaisi hyvinkin olla aikaa tehdä syksyn mittaan KyJyjä, mutta suunnittelu- ja aloitusaika menisi tänä vuonna ihan pipariksi, joten ufoutuvaa ja purettavaa ilmeisesti riittäisi. Pitäisi ottaa purkuprojekti suureen osaan kahden edellisenkin KyJyn töitä :D.

   Poista
 2. Ihanat lakujätskit =)

  Ei näissä käsityötempauksissa mitään järkeä olekaan =D Minäkin otan osaa KYHiin jo kolmannen kerran peräkkäin, enkä ole aiempina vuosina saanut kaikkea valmiiksi määräaikaan mennessä =) Tosin tänä vuonna olen onnistunut aloittamaan pieniä töitä, vaan vielä tuota ehtisi repäistä puikoille vaikka sen 12 päiväpeitto projektia.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milli* :)
   Saapa näissä tempauksissa kerrankin huoleti tehdä jotain järjetöntä, siinäpä se juju taitaa ollakin :D.

   Saatan kyllästyä tähän lakujätskiin, sen verran monen sukkaparin projekti on menossa. Onneksi valmistumisella ei ole kiirettä. Tarvitsen sarjan valmiina joko jouluksi tai ystävänpäiväksi.

   Siinä on haastetta, että pystyy pitämään projektin työt riittävän pieninä ;). Miten ne päiväpeitot ja vastaavat aina yrittävätkin tunkea näihin mukaan.
   KYHiä olin ajatellut tälle kesälle, mutta missasin totaalisesti ilmoittautumisen tämän kesän epätavallisissa kiireissäni. Ehkä ensi vuonna sitten... On kiva kuitenkin seurata projekteja blogeista.

   Poista

Kirjoita kommenttisi: