Sivut

maanantai 4. elokuuta 2014

Butiatilla, hanhenjalat ja öh ... lankaa

Kolme KyJyä on valmistunut ja - lankaa kotiutunut - kuinkas muuten;)

Seuraa perin askeettinen dokumentointi KyJy-töistä...

KyJy #7, Butiatilla
Malli Martina Behmin Lintilla, 100 gramman versio
Manos del Uruguay Alegria, väri Butia
(75% merinovilla /25% polyamidi, 100g/425 m)
puikot 3 mm

Kaulaliinakseni tein tämän, myssy ja ranteen lämmittimet syntyvät myöhemmin lopusta langasta.

Butiassa on ruskan sävyjä laidasta laitaan pinkillä höystettynä


En ole (tapani mukaan) mitenkään pingottanut tai muotoillut, käyttöön vaan.

KyJy #8
Hovineitosukat koko 36
TiiQ:n malli Ullaneuleesta
Zwerger Garn Opal 6 ply
(75% villa, 25% polyamidi, 150g/420m)
puikot 3,25 mm, 90 g

Näitä tein kuin iisakin kirkkoa, viimeinen odottanut oli päättely.
Pian pitäisi tehdä koko 38 kiitoskukiksi, nyt ei vaan harmaa hotsita.
 
Nämä Hovineidot lähtevät elokuussa eteenpäin

KyJy #9
"Hanhenjalka"-Orbit kaulaliinakseni, myssy valmistuu myöhemmin loppulangasta.
Malli on Janina Kallion, Orbit
(huivin epäsymmetrinen muoto näkyy parhaiten yllä olevasta linkistä)
Wollmeise DK, "Gänsefüßchen"
(100% merino, 100g/214m)
puikot 5 mm
koko 165 x 40 cm
menekki 115 g (vyyhdissä oli 216 g)

Ilmavana tämä mahtuu kivasti takin alle kaulaliinaksi
Hieman muotoa näkyvissä
Yksinkertainen neulepinta tarkemmin (huivi on kevyesti pingotettava malli)

Orbit oli mukavan aivoton tehdä helteelläkin. Olen hieman kyllästynyt tekemään ihan tavallisia suorakaiteen muotoisia peruskaulaliinoja, joten tämä käy hyvin korvikkeeksi, eikä ole liian hieno tuppukylän raitille arkena.

"Gänsefüßchen" -väriä hieman kummastelin, silmäni eivät juuri kye erottamaan sitä Twinin väristä Campari piccolo.
Tässä värivertailuna yhteiskuva keskeneräisestä Orbitista ja Campari piccolo -vyyhdistä
Värieroa ei juuri havaitse kahden eri värin välillä
Puikoilla on KyJy-töistä hihoja vaille valmis pitkähkö pusero työnimellä kurpitsa saniaispuskassa Wollmeise Twinistä.
Tämän yhtenä kappaleena ylhäältä alas neulottavan puseron kanssa meinasi punertava pääni harmaantua, alkua purin yli 12000 silmukkaa. Puhinaani on luvassa lisää kunhan saan työn valmiiksi. Puseron ylhäältä alas neulominen ei kuulu bravuurinumeroihini muutoinkaan.
Puikoille lähtee kohta huivi (ehkä Martina Behmin Trillian) samalla kurpitsa saniaispuskassa -teemalla, kunhan saan laskelmia tehtyä.

Olen taas kuluttanut neulomisaikaa netissä malleja selaillen.
Ostin Atelier alfan tänään julkaistun mallin Crazy stripes tee KyJyssä syksymmällä toteutettavaksi, nyt on hieman ruuhkaa puikoilla. Väreistäni ei ole vielä haisuakaan, Wollmeisesta teen kuitenkin.

KyJyjä on aloittamatta elokuussa 4 ja keskeneräisiä on vain 2, joten hyvin olen (ufokammoisena) vielä pysynyt max. kolmen keskeneräisen tahdissani.

Ja sitten sitä lankaa:d - mukana pieni yritys laajentaa suppeaa värimaailmaani

Lankahöperö olen ollut jo kauan, mutta nyt minusta taisi tulla Wollmeisehöperökin. No, ainakin käteni pysyvät kunnossa sitä neuloessa eikä tarvitse raapia tolkuttomasti vaatteen pienestäkin ihokosketuksesta.

Poikkeus, eli tämä ensimmäinen, vahvistakoon WM-höperyyteni:
Lanitium ex Machina, Basic Sock 2 vyyhtiä, Lucretia, kaverilangaksi
Tuon tiimoilta oli hiukan häslinkiä ja sain vyyhdin vielä julkaisematonta väriä Glitter Sockista. Taidan arpoa sen kohta, väri on kuin taideteos, mutta se ei kuitenkaan ole ikiomaa värimaailmaani. Piti arpoa se jo kun piipahduksia täällä oli 12345, mutta se meni itseltäni täysin ohi työkiireiden pyörteissä.

Loput tulokkaat ovatkin sitten Wollmeisea. Kaikki eivät ehkä jääne meille asumaan, enemmän tai vähemmän ylläreitä nämä värit minulle vielä ovat, vaikka ovatkin originaalivärejä.

WM Pure, Mistelzweig (mistelin oksa)
WM Twin, Armer grauer Kater (harmaita laidasta laitaan)
WM Twin, 47 Ag (hopeanharmaa, mutta on tosi tumma hopeaksi)
WM Twin, Feldmäuschen (harmaanruskea, vaaleampi kuin Feldmaus)
WM Pure, Bob
WM Twin, Frosch (lehtisammakko)
WM Purena kotiutui (100% merino, 100g/350m) 2 Farn -vyyhtiä (kaverilangaksi raitaneuleeseen Kürbisille). Tämän tilasin Froschin tilalle KyJy-työhöni. Boboli olisi ollut ensisijainen toive, vaan sitä voi joutua kyttäämään puoli vuotta, ehkä pidempäänkin.
Wollmeise Pure, Farn (saniainen)
Kyseenalainen hyöty langan myynnistä
Myin 7 vyyhtiä Wollmeise Twiniä ja ostin 7 vyyhtiä WM Purea/Twiniä. Jopa supisti (:p) täyttä varastoani...
Myyntiin laittamani Wollmeiset olivat alle kolmessa tunnissa menneet.
Kaverille annoin lisäksi 200 g Malabrigo Arroyota, joten ihan kaikki ei nyt ole pelkkää plussaa varastossa.

Lisää lankaa on tulossa, piti odotella ne tähän postaukseen, mutta ovat edelleen matkalla pyörittyään neljä päivää Saksassa ennen kuin lähtivät Frankfurtista Suomeen.
Wollmeisella on historian ensimmäinen nettialennusmyynti 1.-8.8. sitten jäävät lomalle ja vasta elokuun viimeisenä perjantaina on päivitys. Nettialessa on vain WD -vyyhtejä (We're different), mutta pari pussia jäi sieltäkin haaviin. Niissä väri ei täytä originaalin kriteereitä.

Harmaat ei nyt hotsita
Harmaista pitäisi tehdä ainakin yhdet sukat, pitkävartiset kämmekkäät, Martina Behmin Leftie ja yli 60 cm pitkät säärystimet. Jotenkin ei nyt harmaa huvita, liekö syy näissä helteissä. Kiitoskukkasukilla noista on kiirein lähtö.


Parin viikon lomapätkä on puolivälissä. Pisin lomajaksoni on tänä vuonna lokakuussa. Puuhaa olisi nyt varattuna neljäksi viikoksi... Viime viikko meni työkiireistä rauhoittuessa ja helmoista stressin siemeniä karistellessa. Alkuviikkoon buukaan mattopyykeistä lähtien kaikenlaista työlistaltani ja yritän ehtiä puikkoihinkin aina jossain välissä.

Mukavaa alkanutta elokuuta!

8 kommenttia:

 1. Kauniita neuleita, alin huivi olisi minunkin mieleen. Sukat on kauniit, langoista puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Orbit-huivin mallia tulen varmaan käyttämään uudelleenkin. Nyt mietin miten sovitan tuon kuvion myssyyn, jotta niistä tulisi jotenkin samaa paria keskenään.
   Toivottavasti sinulla on rauhallisempi tahti lomallasi kuin minulla. Ei tainnut olla rentouttavin idea tunkea kaikki suursiivoukset ym. helteiseen pariviikkoiseen, ja palautua samalla ylikiireisestä heinäkuun työjaksosta.
   Vaikka onhan se kiva kun nenään leijuu puhtaiden mattojen tuoksu, kaikki paikat alkaa olla siivottuna, ikkunat pestynä ja verhotkin vaihdettuna.

   Poista
 2. Oi kun kauniita huiveja ja sukat,mitä ihanuuksia langat ovatkaan,,,,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:). Huivit ovat kokonaan uusi aluevaltaus minulle, aiemmin olen tehnyt vain tavallisia kaulaliinoja ja tuubeja.
   Osa lankaväreistä tuntuu ainakin vielä hieman oudoilta omaan värimaailmaani, mutta aika näyttää alkavatko kaikki tuntua omilta.
   Siinä on aina oma jännitysmomenttinsa mitä Wollmeise-pussista kulloinkin paljastuu. Kohta saapuu pari yllätyspussia Wollmeisen alesta, huh, saapa nähdä mitä värejä sisältävät.
   Sukat lienevät saajalleen mieluisat, sillä hän tykkäsi mallista toisissa sukissa ja ihaili tätä harmaata väriä langoissani, minä vain yhdistin hänen ajatuksensa;).

   Poista
 3. Tämä on jo suorastaan rikollista julkaista tuollaisia neuleita ja nuo vyyhdit! Kuola vaan valuu suupielestä :D Odotan innolla miltä kurpitsa näyttää saniaispuskassa! Ja mitä tuleekaan pienestä peltohiirulaisesta isona... Kohta on yksi WM-kajahtanut lisää :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Hih, vai rikollista :d - olen tainnut kajahtaa WM:en pahemman kerran. Enkä vain lankaan vaan myös sen koukuttavaan metsästämiseen, erityisesti tiettyjen multivärien ja niihin sopivien kaverilankojen saamiseen originaaleina.
   Tykkään laadusta, tuntu on hyvä vaikka paljaalle iholle laittaisin ja konepestävyys plussaa.

   Päätin tässä KyJyssä ottaa jotenkin haltuun erilaisin yläosaratkaisuin yhtenä kappaleena ylhäältä alas tehtävät yläosat. Pitänee jokainen mitoittaa itselle uusiksi, mikä tuo sopivaa lisähaastettaa minulle ainakin vielä toistaiseksi nurinpäin tehtäviin töihin. Onnistumiseni jää nähtäväksi:d.
   Kyllä tarkenee näillä keleillä istuskella villapaita sylissä hihaa tikuttamassa...

   Poista
 4. Aivan ihania neuleita vaan tuo ylin on minun suosikkini =) Sitä olen jo useamman kerran käynyt katselemassa. Lankaostoksesi ovat taas ihan omaa luokkaansa =) Aivan ihania =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:). Lintillan kaveriksi pitäisi kehitellä samanhenkinen myssy loppulangasta. KyJy-listallani on nyt useampikin Martina Behmin huivimalli. Pitkään olen niitä katsellut, mutta vasta nyt teen ensimmäiseni. Seuraavana puikoille lähtenee Brickless, Leftien lupasin tehdä kaverille, mutta hän haluaa sen harmaista sävyistä, enkä saa nyt yhdistettyä tätä hellettä ja harmaita toisiinsa.
   Kummastelin aiemmin mitä on Wollmeise-höperyys, mutta se taisikin kolahtaa omalle kohdalle:d.

   Poista

Kirjoita kommenttisi: