torstai 8. tammikuuta 2015

Vanhaa ja uutta...

Blogin suhteen saamattoman postauksessa on vanhaa ja uutta vuotta.

Seuraamiani blogeja olen lukenut pääasiassa syödessäni, joten kommentointi on ollut olematonta (haarukka ja näppäily sopivat mukamas huonosti yhteen).
Yritän parantaa tapojani. Neulomusrintamalla on sen sijaan jotain tapahtunutkin.

Palaan ensin aikaväliin joulu - vuodenvaihde.

Kääntömyssy likalle, Antelope hat, Kelly McClure
Kesällä tekemäni Wollmeise Peggy-hitchhiker päätyi likan matkaan ja nyt tuli myssy kaveriksi. Sijoitin keltaisen värin niskaan melkolailla piiloon. Ja jos kirjava alkaa tympiä niin myssyä voi pitää vihreä puoli päällä, jolloin vain reunaan jää kapea kirjava raita.
Reunassa käytin pois purettavaa virkkausaloitusta.

Wollmeise Twin ja Pure, puikot 2,75 ja 3,25 mm
23.12. - 25.12., lankaa kului tasan 100 g.


Kuvan kulmassa on koirapojalla taas saalistusleikki menossa. Se piilottaa vinkulelua hankeen, viskelee sitä ja tekee myyrähyppyjä saaliinsa perään.Välipäivinä tikutin syksyllä Karnaluksista kotiutuneesta Madame Tricoten angorasekoitelangasta lapaset kintaiden alle sekä pikkumyssyn, jonka voi laittaa vaikkapa lisälämmikkeeksi myssyn alle kirpeämmässä kelissä ulkoillessa.
Puikot 3,5 mm, lapasiin lankaa kului 30 g ja myssyyn 20 g.
Tulipa sitten 75 sentin myssy ja 90 sentin lapaset.
Lanka ei kutita eikä pölise. Pitäisi vielä tehdä ulkoilukäyttöön välikerrokseksi ainakin villatakki.
90 snt lapaset ja 70 snt pipa

Perinteistä 2014 tilastoa
Viime vuonna valmistui 60 työtä (oho), UFOja ei jäänyt (siihenkin oho :d)
- 7 puseroa/takkia/tunikaa
- 16 paria aikuisten sukkia
- 1 liivi (neulottu + virkattu)
- 1 pari kämmekkäitä
- 2 hametta (aiemmin tehtyihin takkiin ja puseroon)
- 9 myssyä
- 2 kaulaliinaa
- 1 keeppi
- 13 huivia
- 1 verhot (= 2 kappaa)
- 5 tyynynpäälistä
- 1 rahin päälinen

Myynnin seurauksena lankavuoteni päätyi 2,8 kiloa miinukselle. Varastoituna on edelleen 36,6 kiloa, mikä on sentään selvästi alle maagisen lankamäärärajani eli oman painoni.

Sitten lehden kääntö kohti uutta alkanutta...

Tänä vuonna aion ostaa ulkomailta kotiutettavaa lankaa. Jos, ja ilmeisesti kun, ensi vuosi tuo tavaroihinkin EU-VATin, niin hinnat tullevat nousemaan roimasti. Digitaalisissa julkaisuissa nähtiin jo vuoden vaihteessa mitä tapahtui.
Hamstrasin ostolistallani olleita malleja melkoisen määrän. Kyttäsin erityisesti niiltä suunnittelijoilta, jotka eivät enää myy EU-maihin, EU:n sisällä toisiin EU-maihin tai lopettivat kokonaan malliensa myynnin EU-VATin seurauksena.
Ei heti lopu tikutettava... ja jatkossa ostan malleja vain kun se on lähdössä puikoille.

Kalaloch legginssit täyspitkin lahkein näkivät päivänvalon vuoden ensimmäisenä työnä.
Ostin ohjeen 2012 lopulla hintaan 4,95 euroa. Nyt EU-VATin tulon jälkeen se maksaa (euron ollessa aika heikko USA:n dollariin nähden) 7,31.

Lanka Drops Merino Extra Fine, väri Pohjanmeri (28)
Puikot 2,5 ja 3,5 mm (olisivat voineet olla hiukan isommat, palmikko on aika pötäkkää)
Menekki 440 g kokoon XS
Neulonta-aika 1. - 8.1.

Legginssit odottavat kylpyyn menoa ja kevätpäivien kirkastuttua uusia kuvia ylle puettuna. Kuvakulma hiukan vääristää lahkeita leveämmiksi kuin ovatkaan.Legginssit ovat ensimmäinen työni koko vuoden kestävään suureen vaatehaasteeseen Ravelryn "Kaheleissa KALeissa". Vain yksi työ aloitetaan kuukaudessa. Luulenpa muutaman KyJyn ja UWAn kokemuksella, että pitäydyn massa-aloitusten sijasta toistaiseksi tempauksissa, joissa ei aloiteta kerralla yhtä työtä enempää.

Vaikka vuosi onkin jo ehtinyt pitkälle, toivotan oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille!

5 kommenttia:

 1. No huh minkä määrän olet vuodessa neulonut :) olet kyllä superkutoja ja kun sun työt ovat niin kauniita ja todella huolellisesti tehty. Nätisti kysyn tuon vihreän pipon mallia, haluaisin neuloa samanlaisen. Mistä ohjeen saisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :).
   Ohje löytyy Ravelrystä, lisäsin linkin ohjeeseen kääntömyssyni nimeen Antelope hat. Ohje on maksuton ja ohjeesta löytyy erilaisia versioita reunan tekemiseen.

   Poista
 2. Huikeaa! Uskomaton määrä isoja töitä, ohuesta langasta, vetää jopa meikäläisen hiljaiseksi!
  Kiva tuo kääntömyssy, pipoja ei voi koskaan olla liikaa joten taitaa päätyä minun alati paisuvalle to-do -listalle.
  Älä ota paineita blogin suhteen, täällä jaksetaan kyllä odottaa. Odotus palkitaan kun pääsee taas ihailemaan kauniita ja huolella viimeisteltyjä töitäsi ja WM:n upeita värejä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tjorven :). Yllättävän monta silmukkaa tuli viime vuonna tikutettua ja ufottomuus on minulle onnellinen olotila ;). Erilaisia pipoja ei tosiaankaan ole koskaan liikaa, käyttöä ja käyttäjiä niille löytyy niin omasta takaa kuin lähipiiristäkin.
   To-do -listasta puheenollen, laskin omalla listallani olevan jo liki 50 työtä :o). Alkuvuoden siivoustalkoina aloin kohdentaa varastoituja lankoja työlistaani, jotta varastosta päätyisi mahdollisimman paljon lankaa silmukoiksi asti ja pyrin ostamaan ensisijaisesti vain listan aukkopaikkoihin uutta lankaa.

   Poista

Kirjoita kommenttisi: