keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Kaistapaidasta ystävänpäivään

Blogi on saanut uuden lukijan, tervetuloa teafortuu!

Täällä vaan to-do-lista (kuten muutkin työlistat) kasvavat kasvamistaan. Jotain sentään olen tikuttanutkin blogimaailmataukoni aikana.

Olen nautiskellut ihanan keväisistä helmikuun päivistä ja valon lisääntymisestä. Titityy-konsertti oli päivälenkillämme jo täydessä käynnissä. Vaikka kaipa kevät keikkuen tulee tänäkin vuonna ja suurempi osa lumimäärästä voi olla vielä maan sijasta taivaalla.

Käsityöpäiväkirjan tapahtumia:

Kaistapaita Elfie
Neulottu ylhäältä alas yhtenä kappaleena.
Wollmeise DK, Sabrina + raitavärinä Feldmäuschen
puikot 3,5 mm
Sabrinaa kului 330 g ja peltohiirulaista 90 g
Neulottu 23.1.-3.2.

Tulipa väännettyä lyhennettyjä kerroksia kerrakseen. Hartialinjassa käytettiin saksalaisia lyhennettyjä kerroksia ja muualla langankierron kanssa tehtäviä. Jälkimmäisiä olin tähän asti karttanut peläten saavani niillä reikiä aikaan, mutta ainoat reiät löytyvät reikäpitsikerroksista.
Valmiin paidan käytin pesukoneessa Wollmeisenbad-kylvyssä, villapesu, linkous 800 kierrosta, paidan mitat eivät muuttuneet.

Värit ovat livenä syvemmät ja vähän tummemmat.

Kaulus ei istu torson liian paksuissa hartioissa ja kaulassa.

Lenkkipipa ja kauluri, kuvio-osuus on Joji Locatellin Field of Wildflowers
Käytin kaikki loput Malabrigo Riosin (100% merino) Fresco y Secot (kahdelta erilaiselta vyyhdiltä) tähän lenkki- ja kauppareissusettiin. Tummaa jäi 15 senttiä ja kirjavampaa pari grammaa.
Puikot 4,0 ja 3,75 mm
Neuloin 3.-5.2. - otsikolla "neuvottelupäiviltä päähän jäänyttä".

Modasin pipoon saksalaisin lyhennetyin kerroksin korvien kohdalle paremmin korvilla pysyvän resorin. German short rows oli käytössä myös kaulurin toisessa päässä, jotta se täyttää takin alla kaula-aukon yltäen liivien väliin asti.
Setti on ollut jo käytössä ja toimii juuri kuten tarkoitinkin.Jojin mallin nimeen viitaten kukat pääsivät mukaan jämäkukkanappien muodossa.

Joulun tienoilla tekemäni Hypatia hat (beanie and beret) sai kaverikseen
tähtikuvioisen kaulaliinan. Tähtikuvio on päähineestä, ja liinan molemmat päät on levennetty saksalaisin lyhennetyin kerroksin.
Tämä on samaista lenkkeily- ja kauppareissusarjaa vilukaulalle.
Pituus n. 120 senttiä, leveys 12-18 cm. Käyttöohje: edestä taakse ja "Melan" päät takaisin eteen takin kaula-aukon täytteeksi.

Malabrigo Rios, Volcan
puikot 5,0 mm, käytin 100 g vyyhdin aikana 4.-6.2.

Lankaakin on kotiutunut, kuinkas muuten...

Wollmeisella oli erillinen erä multi+semi DK-pusseja. Tässä Amazonas + Sabrina tuplapussini (400+400 g) sisältö:

WM DK Amazonas WD (hiukan liian kirkas kuvassa)
WM DK Sabrina WD
Nuo ovat jo puikoilla, tarkoituksena on tehdä pitkähkö takki, mielellään maaliskuun alkupuolelle mennessä. Lisänä on hiukan Sabrinan kanssa samalla sävyasteikolla kulkevaa, vaaleaa Ooohmia.

WM DK:ta tuli 400 g myös takillinen värinä Mont Blanc (lumihiutaleita kuvassa langan päällä):
 
Wollmeise DK Mont Blanc
Tällä viikolla kotiutui WM DK (WD) tuplapussini (400+400 g), Flaschenpost+Die Auster. En oikein tiennyt mitä odottaa Die Austerilta, kuvat siitä vaihtelevat niin suuresti, mutta mitään isompia riemunkiljahduksia tämä pussi ei saanut aikaan, joskin silmä on parissa päivässä alkanut tottua (tummuuteen).

Wollmeise DK WD Die Auster

Wollmeise DK WD Flaschenpost

Die Austeria kotiutui myös Purea originaaliversiona ja sen värit ovat selvästi erilaiset kuin WD:n (We're different):

Wollmeise Pure Die Auster

Tämän kuvan myötä

toivotan kaikille blogiystäville oikein mukavaa Ystävänpäivää 14.2.

16 kommenttia:

 1. Mukavaa ystävänpäivää sinulle myös!
  Kaikkia ihanuuksia oletkin saanut aikaiseksi. Paita on huippuhieno. Volcano on upea väri, iski suoraan sydämeen. Kaikki nuo WM:t... Aaaah. Ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos samoin Hyvää Ystävänpäivää!
   Paita on piristävästi hieman erilainen, tykkään itsekin. Tuollainen hehkeä syksyn hieman mausteinen väri sopii tyypiltään syksyihmiselle oikein hyvin, ja aaah miten pehmeä ja kutittamaton lanka on ihokosketuksessakin.

   Poista
 2. Kaunis paita, molemmat pipot ja kaulurit on kauniin väriset. Nappi kauluri olisikin kätevä. Langoista puhumattakaan ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lanka rulla! Kivoja ja ennenkaikkea toimivia pään ja kaulan suojia reippailuun tuli. Nappikauluri-idea lähti langan vähäisyydestä, pysyy paikoillaan kun on napit :d.

   Poista
 3. Hyvää Ystävänpäivää! Voi mahdoton kuinka kauniita töitä on taasen puikoiltasi tipahdellut ja niin kauniissa väreissä:) Kauniita lankoja on myös teille kotiutunut. Nyt jään odottelemaan mitä kaunista niistä aikanaan syntyykään:) Ihanaa kevättä sinulle! T: Näpertelijä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos samoin Hyvää Ystävänpäivää sekä mukavaa kevättä sinullekin! Lankamäärälläni pitäisi olla paljon enemmän aikaa neulomiseen, mutta olen harkinnut ryhtyä ensi vuodeksi lankalakkoon, ehkä nämäkin sitten päätyvät jo puikoille :d.

   Poista
 4. Hyvää Ystävänpäivää! Kauniita neuleita olet taas tehnyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos samoin Hyvää Ystävänpäivää!

   Poista
 5. Olen jo usein kurkkinut blogiisi, milloin pääsee ihastelemaan uusia neuleitasi ja kylläpä odotus palkittiin täydellisesti. Olet kyllä supersuper tuottelias ja niin ihania juttuja sun puikoilta tupsahtaa, jotenkin ne on niin mun makuunikin, kylmät värit tosin eivät sovi minulle, mutta toki neulon vaikka jäänsinisestä (alkaa kyllä sisäinen paleleminen vaivata). Mutta miksi peset (ja koneessa) uuden neuleen, mikäs taika siihen liittyy?
  Sanopa miten lankalakko onnistuu? Minulle vain siten, että saan porttikiellen lankakauppaan ja netin kautta olen kiellettyjen postituslistalla, siis toivoton tapaus.
  Oikein hyvää ystävänpäivää sinulle, Tikutin ja kiitos blogielämyksistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta :). Rentoudun mm. neulomalla, joten kyllähän niitä syntyy ja onneksi lähipiiri käydessään vie niitä myös mukanaan, muutoin en kohta tietäisi minne niitä tunkisin :d.
   Pesun ainut taika oli tässä tapauksessa kahden "kärpäsen" läimäytys yhtäaikaa. Teen lähes kaikelle ensimmäisen pesun erikseen ja teolliset käyttövaatteetkin pesen ennen käyttöä. Tässä säästin samalla viimeistelymuotoilun vaivan, kuivatus riitti.
   Extempore, esim. uudenvuodenlupauksena toteutettu lankalakko ei minulla kestäisi muutamaa kuukautta kauempaa, mutta pidempiaikaisen harkinnan tuloksena sekin hoitunee meikäläisellä päättäväisyydellä siinä missä monet muutkin asiat :d.

   Poista
 6. Myöhästynyttä ystävänpäivää! Ihan mahtavia neuleita taas, olis niin minunkin värisiä. Hurjan ahkera oot. Ja mitä lankoja taas, kadehdin. Upean aurinkoista talven jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ladybug :). Olipa kiva kuulla sinusta! Ehkäpä kevät taas tuo kivoja ulkopuuhia neulomisen tilalle, talvella ei ole paljon muuta kuin lenkkeily koirapojan kanssa ja kuntoilun kannalta otettavat lumityöt.
   Lankalaatikkoni täyttyvät uhkaavasti, joten kohta lienee taas myyntisession aika ;).
   Upean aurinkoista talven jatkoa myös sinulle!

   Poista
 7. Voi että miten kaunis paita! Mielettömän hienoja värisävyjä ja jännittäviä neulepintoja :)

  VastaaPoista
 8. Avoimesti kateellinen täällä taas kuolaa... WM värit ovat vaan niin upeita, ja paita on tosi kaunis! Huivien mallia tihrustelin, tosi kätevä kaulanpeitto, ei pilkota eikä tursota mistään vaan asettuu nätisti. Tämmöinen pienempi ihminen kun laittaa pitkän kaulahuivin ihan miten vaan, lopputulos on lähinnä koominen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Kaulanpeitolleni tärkeä ominaisuus on käyttötarkoituksen mukainen koko ja tällainen alimittainen saa sopivan vain itse tekemällä. Pakallismitoitan jollain huivilla ihan konkreettisesti millaiset ulottuvuudet kulloinkin haluan ja lasken siitä miten teen. Hyvin ovat molemmat kaulanpeittoni toimineet käytössä, kaula tarkenee, eivät tursua ja takkikin asettuu istuvasti ahdistamatta. Näissä toteutuu myös kriteereistäni kaikkein tärkein, ne eivät kutita!

   Poista

Kirjoita kommenttisi: