tiistai 9. elokuuta 2016

Lakeside lankavanhuksesta

Olen leikkinyt kunnon maaoravaa ruokavarastojen talvikeruun suhteen, ei tahdo aika riittää puikkoihin, mutta jotain sentään sain valmiiksi.

Kotitakiksi Hanna Maciejewskan Lakeside takki (linkki malliin)

Tiheyden tiivistämisellä tein koosta 32" himpun pienemmän.
Kainaloista helmaan välillä levensin vain puolet ohjeen levennyksistä ja hihatkin neuloin oikeaa, eli hihojen alun lyhennettyjen kerrosten päätteeksi nuttu nurin ja menoksi.
Pesukonekylvyn jälkeen takki yllätti kotoisella tuntumalla kun nakkasin sen ylleni. Tulee varmasti käytettyä. Työstövaiheessa tuntui aika pötäkältä tapaukselta.

Lankana Artesano superwash Merino, 605 grammaa. Tiheys 22 s 3,75 mm puikoin, helma ja hihansuut 3,5 mm. Tikutettu 17.8.-6.8.

Tämän projektin tulen toistamaan Wollmeise DK:sta, jolloin koko asettuu automaattisesti kohdalleen vakiotiheydelläni.

Ettte varmaan arvaa mitä nyt on puikoilla, no villahousut :d, kesäajan kolmannet... Työnimi on ihan pöllöt pöksyt.

Vuoden maltillinen lankavaraston vajennukseni alkaa olla kohta maalissa, 75 grammaa puuttuu viiden kilon vajennuksesta ja myynyt/antanut olen vain 100 grammaa. Toistamiseen täyttyi tänä vuonna yli 100 päivän yhtäjaksoinen langan kotiutumattomuusjakso.

Titityystä piti toki kesäreissullani ostaa alpakkasukkalankaa, mutta epäonnekseni osuin kiireisessä aikataulussani paikalle suurajojen aattona, ja mikä vielä pahempaa, Anttilan konkurssimyynti oli alkanut vajaa tunti aiemmin. En edes yrittänyt aikataulussani etsiä parkkista, vaan jatkoin suoraan kohteeseeni ohi Jyväskylän.

Mainitsemani villahousut ovat olympialaisneule, mutta kisoja en ole oikein jaksanut katsoa, tuntuu olevan niin paljon kaikenlaista äksöniä elämässä, että hiljaisuus ja luonnon rauha ulkoilusäällä on nyt paras neulekaveri. Yritän saada kaliisit valmiiksi ennen kisojen päättymistä, joten on viisainta jatkaa tikutusta...

2 kommenttia:

  1. Kaunis takki! Aiemmin en ole pahemmin kiinnittänyt tähän malliin huomiota, mutta nyt ihastuin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lankakeiju :)! Varsin epäluuloisena aloitin projektin, mutta kerrankin lopputulos yllätti positiivisesti.

      Poista

Kirjoita kommenttisi: