lauantai 6. huhtikuuta 2013

Nysät


Kämmekkäiden sijaan syntyi vain nysät.
Edellisen postauksen puseron kaveriksi syntyi loppulangasta (50 g) vain 19 cm pituiset nysät rannekkeiksi, vaikka neuloin langan viimeiseen metriin. 
Jos saan lankaa lisää, teen tuplapituudella kunnon kämmekkäät kyynärpäihin asti. Tällöin kuviokin muuttunee hiukan.

Onpa hankala kuvata omaa räpyläänsä, toiseen nysään tungin muovipussirullan.Varpusparvi
UWA-projektin  päättyessä tuntui päässä olevan mallitulva seuraavista toteutettavista töistä. Minnehän se pyrähti kuin varpusparvi? Pää on ihan tyhjä, mikä saattaa enteillä startiittia.


Sabrina
Vihdoinkin saapuivat maalis- ja huhtikuun numerot Sabrinasta kyseltyäni niiden perään. Nähtäväksi jää tuleeko vielä kakkosnumero perässä, eri kuorissa tulivat nämäkin ja tilaus alkoi vuoden alusta. 
Tältä kulmakunnalta ei saa vieraskielisiä neulelehtiä ja lopetin Novitaa (Neulomoa;)) lukuunottamatta suomenkielisten lehtien tilaukset.


Mallien koot ovat pääsääntöisesti minulle isoja, mutta pienentämään olen kyllä tottunut ja malleja säveltämään (säheltämään?) muutoinkin.
Näistä löytyi heti kymmenkunta toteuttamiskelpoista ideaa :o). Eri asia löytyykö varastostani niihin sopiva lanka.

Kevättä rinnuksessa
Hih, taitaa virrata kevättä rinnuksessa kun näin värikästä mallitilkkua väkerrän. Päälankana on Artesano Alpaca (100% alpakka), mutta siitä ei ole saatavissa kaikkia tarvittavia värejä. Testaan samalla eri lankalaatujen yhteensopivuutta satunnaisessa raitajärjestyksessä:

Niin juu, pidän tätä kyllä topin kanssa, paljasta mahaani en viitsi esitellä :D

Aika räväkkä värimiksaus vaihteeksi. Kuvan värit ovat tässä edes vähän sinnepäin kuin livenäkin. Luonnonvalkoinen tosin näyttää liian valkoiselta.
Teen tasona sekä etu- että takakappaleet kerralla. Jännä miten tämä näyttää palmikkoisemmalta kuin malli, mutta kuvassa on takaosaa.

Sainpa tovin laskeskella kuvioita kohdalleen omalle mitoitukselle ja langalle.
Jännä, että saksaa piti tavata tovi ja lyhenteitä availla sanoiksi, mutta saksaa on tullut käytettyä muutenkin vähemmän sitten vuoden heinäkenkä.

Pääsen alkuun, vaikka viidennen raidan punaokra ei pitkälle riitäkään, viikolla saapuu postitse pari kerää lisää.
Tilasin samalla hiukan tarvikkeita, mm. ensimmäiset hiilikuitusukkapuikkoni, 
koot 2,0 ja 2,25 mm.

Vuoden ensimmäinen lankaostos
Tähän riemunkirjavaan puseroon eka lankaostos sitten tuli, 100 g punaokraa Artesano sw merinoa, muut langat löytyivät varastosta.

Alpakkapeittoprojekti reissutyöksi:
Langat peittoon mietin joskus viime vuonna osin varastoon yksittäiskeriksi jääneiden jämälankojen pohjalta. Työ vain jäi parin tempauksen jalkoihin. Ei ole mitään mielikuvaa miten suunnittelin palasten värisijoittelun. Sokkona mennään, tulee mitä tulee. 
Työ on tylsääkin tylsempi, mutta sopiva tehtäväksi aivot täysin narikoituina. 
Tavoittelen tätä valmiiksi ennen kuin vuosi päättyy. Tarkenempa vilukissana ainakin tämän kanssa.

Lankana on Drops Alpaca kaksinkertaisena, toisena värinä lapuissa on vaalea beige, jolla peitto myös kootaan.

Langat ja ensimmäisiä lappuja yhdestä värihaarasta aloitettuna:


Puikko on 23 senttinen, eli laput 20 x 20 cm
Isoäitejä virkkasin taannoin ison parisängyn peiton verran ja loppu tökki sen verran, että olkoon isoäidit toistaiseksi minulta rauhassa.


Hanget korkeat nietokset jatkuvat
Ilman tylsää, mutta silti otettua kuvaa totean hangen vajenneen viikossa 4 senttiä. Virallinen mittausasema on vajaan kilometrin päässä, joten otan lukeman sieltä, lumen syvyys on 50 cm. Nastatassukeli siis jatkuu lenkeillä toistaiseksi, eikä ole tietoakaan kevään ensimmäisistä kukista. 

Kevätmieltä kaikille toivotellen:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi: