Sivut

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Hyvää Juhannusta


Ilokseni saan toivottaa uuden lukijan tervetulleeksi - tervetuloa Heffis :)

Eipä etene neulominen ei...
Käsityörintamalla on syntynyt vain muutama kerros miehistä lakujätski-sukkaprojektiani, osa 3, jalkaterät on tekemättä.

Koukulle sain tänään Noro Taiyo Sockia 
(50% puuvilla, 17% villa, 17% polyamidi, 16% silkki ja hoito-ohjeessa pesuvadin päällä henkselit)
Lappujen koko on 7,5 cm kanttiinsa, nähtäväksi jää mitä tästä väri-iloittelusta syntyy - huivista jakkuun akselilla jotain :D. Lankaa on 200 grammaa eli 840 metriä.

Eipä ole pitkään aikaan tullut koukuteltuakaan. Taisin pari kesää sitten virkata tytön toivoman lippiksen. Kaipasin taas välipalana tehtävää aivot narikkaan käsityötä ja tässäpä sitä on tarjolla.

 

Tupa on nyt tulvillaan puhtaiden mattojen tuoksua ja viikon vapaa-aika on ollut käsitöiden sijaan siivousta, siivousta ja vielä kerran siivousta...
Tänä vuonna homma tuli tehtyä juhannukseksi, mutta sää, ehtimiseni ja inspiraationi määrittävät kesäisin ajan. Hiukan on homma yötöiksi asti lipsahtanut.

Harmi vaan, että vilustuin mattopyykillä toissailtana :(, toivottavasti en ole koko juhannusta kipeänä, veto on nyt tyystin poissa. Sään hyvä puoli oli, että vilpeä tuuli piti paarmat ja hyttyset loitolla. Istuskeltuani ulkona koirapojan kanssa ja virkkailtuani tovin, sain pinnerrettyä vielä ruohokenturan parturoiduksi. Huomiseksi on luvattu tänne länteen sadetta.

Löpisenpä nyt muita omia juttujani, kun ei käsityörintamalla tapahdu juuri mitään tuloksekasta.
Suursiivouksessa roudasin lankalaatikotkin varastostaan, kuvassa 36 kpl 15-litraisia SmartStoreja. Eipä ole tullut näitäkään ennen ikuistettua.
Sisältö pitäisi inventoida ja järjestää, tuntuu etten ulkoa muista mitä kaikkea näistä löytyy.



Suursiivouksesta tuli vielä mieleeni, että siivottavaa kyllä riittää, riittoisuuden esimerkkinä nämä koirien pystit, olkoonkin, että vitriineissä on lasit. Peilaavat niin, että kuvasta tulee ihan suhruinen.
Kuvassa on vain osa pikkupokaaleista, mutta on näissäkin muutama rata äidin ja tyttären voimin juostu koiran kartturina. Kivoja muistoja näistä tulee siinä vaiheessa kun koirasta aika jättää.

Puhumattakaan tästä viikoittain imuroitavasta pölypesästä:D, jonka aion nyt purkaa ja laatikoida.

Valtaosa on siis peräisin agilitystä. Lahjakelloon on ikuistettu SM-kisaradaltamme edesmennyt koirani, joka täyttäisi tänään 11 vuotta.


Emäntä on saanut rauhassa siivota jätkän ottaessa rennosti ketunhäntä kainalossa, puuhaenergiaa tuolissaan keräten.

.
Mitäpä neuloisin... Kutkuttaisi tehdä joku huivi, mutta sukat saavat nyt olla hetken tauolla.  Zeldalta ostamani kashmir-sekoitelanka "hepulin vallassa" etsii myös vimmatusti malliaan.
Tämän tyyppistä rentoa puseroa olen miettinyt tehdä, mutta on pari lankavaihtoehtoa, joku noissa pitsipalmikoissa nyt vaan tällä hetkellä kolahtaa:


Jännä, miten käsityötempauksia tehdessäni olen sokea kaikille muille malleille ja sitten en enää löydäkään missä niitä puikoille ajattelemiani näin.

Skippaan KyJyn :(
Keväällä kun oli tunkua puikoille ja UWA-tempaus menossa, oli  mielessä vaikka kuinka paljon toteutettavia malleja, mutta nyt ne vaan kaikkosivat jonnekin kuin aamusumu konsanaan :o). Olisinpa kirjannut ylös.
Miten minä KyJyn 20 työtä aloittaisin, kun ei puikoille tahdo nyt päätyä mikään - etsii, etsii ja soisi löytävänsäkin malleja :D.
Toivottavasti kadonneen käsityöenergiani syyllinen on vain flunssa.
Toki muuta välttämätöntä tehtävää riittää lähiaikoina liiankin kanssa ja niistä löytyy syy KyJyn väliin jättämiseen.On ihan pakko nostaa kädet ylös.

Kesäistä on ollut täälläkin:

Lumipalloheisi ei ole kukkamerenä tänä vuonna, jokin sitä vaivaa.
19.6. vien aina koirien haudalle kimpun lumipalloheisin oksia ja sinisiä lupiineja. Päivä on toisen koikkerimme syntymä- ja toisen kuolinpäivä. Niitä kukkia tuli aikanaan napattua pihapiiristä mukaan kun lähdin koiraa lopetuttamaan ja hautaamaan.


Juhannusrauhani on taattu - aika kuluu kaksin koirapojan kanssa kotosalla itseäni parannellessa ja akkuja ladatessa, ellei ukonilma tule päälle rytisemään, silloin joutunen lähtemään töihin.

Nauttikaahan rentoutuen juhannuksesta!

16 kommenttia:

  1. Yritin tuossa miehelle puolustautua, että katsohan eihän tuota minulla vielä paljon olekaan lankoja ja näytin noista sinun laatikoista kuvan.... totesi, että te neulojat ootte ihan sairaita!!! Ai mekö????? Kyllä minusta tämä on hyvin terapauttista ja se jos mikä pitää terveenä ;)
    Joku uistinten tms. hamstraaminenko sitten lienee terveempää ;)....

    Mukavaa jussia ja nautitaan langoistamme ;)!
    p.s.
    Komea saalis meriittejä onkin palkintokaappiin kerynyt. Hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kerrankin oli hyötyä lankatornikuvastani :D.
      Langat rentouttavat ja auttavat moneen vaivaan aina ketutuksesta lähtien. Yksi miestyökavereistani keräilee luxus-hintaisia työkaluja, joita ei tietenkään malta käyttää ja sanoo, että työkalut ovat miehen timantteja ;).

      Pölynkerääjäpystejen taakse kätkeytyy paljon ihania muistoja vuosien varrelta laaja kaveripiiri ympäri Suomen.

      Oikein mukavaa juhannusta sinullekin!

      Poista
  2. Ihan mahtavia nuo lankatornit. Pakko tunnustaa, että minulla on vieläkin enemmän lankoja. En uskalla edes arvailla, kuinka monta tuollaista laatikkoa tarvittaisiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti lankatornini eivät kasva pilvenpiirtäjiksi :D, ja huippu olisi nyt saavutettu, sillä seuraavan pinoamiseksi tällainen kitukasvuinen tarvitsisi jakkaran...
      Tornien sisältö on tällä hetkellä "vain" noin 39 kiloa, mikä lienee meille neulootikoille varsin maltillinen (:D) määrä.

      Poista
  3. Kukahan meillä pitäisi suursiivouksen? Lattiat ja ikkunat pitäisi pestä ja varmaan kaikki muukin, mutta ei tunnu siivoukseen energiaa löytyvän. Mieluummin käytän vähän vapaa-ajan neulomiseen ja sen on kyllä näköistäkin =( Ehkä tässä eräänä päivänä ryhdistäydyn. Aika hulppeat lankatornit sinulle =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa minäkin yleensä kyselen :D. Inspis ei ollut nytkään päällä, joten itseni "pyrstölle potkimista" tarvitsin, kun muut kesän tulevat kiireet ja säiden haltija sanelevat aikatauluni.
      Kyllä neulominen aina siivouksen voittaa :D, mutta nyt satuin olemaan sopivasti umpikujassa miettiessäni mitä neuloisin seuraavaksi.

      Lankatornien madaltumista odotellessa...

      Poista
  4. Wau kyllä sinullakin lankaja ,niin on täälläkin monta kaapillista(4korkeeta),vuodevaatelaatikoita(6) ja paljon pienempiä laatikoita ettäi vaan langat lopu kesken.
    Kyllä noissa pysteissä onkin siivoamista mutta kaikilla on oma muistot muisteltavana.

    Hyvää Juhannuast sinullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lanka ei todellakaan saa loppua kesken, sehän olisi suorastaan katastrofi :D.
      Jostain kummasta keksin vaan yleensä sellaisia töitä, että varastostani ei siihen lankaa löydy, joko oikeaa laatua, väriä tai määrää ja taas pitää ostaa uutta lankaa.

      Kiitos samoin sinulle hyvää juhannusta! Toivottavasti tämä vielä minullakin mukavaksi juhannukseksi muuttuu. Tämä päivä on mennyt lähes tyystin sairastaessa peiton alla, mutta huomennahan vasta juhannusaatto on.

      Poista
  5. Aivan ihanan värisiä lappusia olet tehnyt =) Ja entä tuo lankalaatikko kuva. Tulin kyllä hyvälle tuulelle, kun laatikoita katselin. Osa omista laatikoistani toimittaa yöpöydän virkaa, toistaiseksi....

    Mukavaa Juhannusta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on täysi arvoitus minkä värisiä lappusia Noro-kerän uumenista syntyykään, siksi en edes päättänyt mitä niistä lopulta kokoan.
      Sinullahan on lankalaatikotkin hyötykäytössä. Pitääpä miettieä kun ei minullakaan ole oikeaa yöpöytää, sen paikan vie koiran jättikokoinen satelliittituoli, mutta lankalaatikko siihen kulmaan kyllä mahtuisi.

      Poista
  6. Ihania lappusia on tulossa:) Huh,huh on siinä lanka poikineen, kyllä saa puikot ja koukut heilua, kun nuo langat muttavat muotoaan:) Ihana kouruus sinulla:) Kiirus tuli meikäläisenkin Juhannus siivouksille,hosuin kun heinämies, niin ulkona kuin sisälläkin, mutta valmista tuli ja nyt saan ottaa muutaman päivän rennosti ja nautiskella kauniista kesästä:) Oikein rentouttavaa Juhannusta sekä kesää sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle oikein mukavaa juhannusta ja nautinnollista kesää :)

      Lankaläjä ei tosiaankaan ihan hetkessä koe muodonmuutosta :D.
      Aamuvarhain tuli neulottua valmiiksi kolmannet miesten "lakujätskisarjan" sukat ukkosen herätettyä rytistämällä aivan päällä. Eipä mennyt haaskuun sekään aika :D.

      Lappuset ovat lisääntyneet ja värikkyys senkun vaan kasvaa. Kohta pitää päättää teenkö puseron vai jotain muuta, puseroon tulisi lappuja vain 40 ja muu neulottuna.

      Poista
  7. Kyllä silmä lepää lankasaaliissasi :) Ja hienosti ovat koirasi palkontoja saaneet. Ja mitä siivoukseen tulee, saisi iskeä inspiraatio tännekin. Tarvetta sille olisi ihan viikoksi asti. Ehkäpä ensi viikolla...
    Kauniita puutarhakuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa takaisin Suomen kamaralle Ladybug :). Toivottavasti matka oli onnistunut ja antoisa. Reissukuulumisiakin saamme varmaan lukea blogistasi sitten kun ehdit niitä sinne laittaa.

      Siivousinspiraatio on kyllä ihmeen katoavainen luonnonvara :D. Minne lie nytkin lähtenyt lätkimään, tuskinpa se sinulle kuitenkaan loikkasi. Lainaisin kyllä viikoksi ;).
      Täytyisi jaksaa jatkaa suursiivousta tasaisesti viikoittain koko kesän ajan vihoviimeistä ullakko-, kellari ja ulkovarastoa myöten hankkiutuakseni ajoissa eroon kaikesta ylimääräisestä tavarasta. Siihenkin liittyy, ettei lankasaaliskaan saisi kasvaa.
      Ullakon raivauksen päätin aloittaa vielä tänään, vaikka nuo keskeneräiset käsityöt houkuttelevat suunnattomasti. Palmikkopitsipuserokin on jo hyvässä vauhdissa.

      Poista
  8. Mahtava torni lankoja, ja ihana kaapillinen muistoja. Nuo rusetit ovat kyllä ongelmallisia pölynkerääjiä, muistoja muistoja, mutta miten ne voisi säilöä järkevästi???
    Lähetäpä tännekin hieman tuota siivousintoa, yksi vaatehuoneen sisältö valuu jo ovesta ulos, ja muut kaapit noudattavat esimerkkiä. Paljon mukavampaa on käydä koirapojan kanssa lenkillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huhuillut siivousinnon perään, mutta ei se sitten teillekään karannut kun ei Ladybugiltakaan löytynyt :D. Ulkovarastot, ullakko, alakerta ja vähän muutakin on nyt raivattu, mutta innosta ei ole havaintoa.
      Paljon mukavampi olisi lähteä koirapojan kanssa lenkille (=lue mustikkaan), sillä jätkää ei tahdo saada sinisten mättäiden seasta millään pois. Tänä vuonna se sentään osaa syödä jo sottaamatta itseään.
      Taitaa mennä koko kesä niin, etten puikoihin ehdi juuri nimeksikään ja lomakin vaan siirtyy ja siirtyy eteenpäin, siintää vasta jossain horisontissa.

      Poista

Kirjoita kommenttisi: