sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pipailua & haaste

Ohut kevätmyssy

Vihreäkirjava Lanitium ex Machina BFL Sock Twist (tiukkakierteinen 80/20 superwash blue faced leicester villa/nylon, 365m/100g) päätyi lenkkeilymyssyksi ja loppulanka pieneksi kaulan ja niskan lämmikkeeksi. Nyt en voi sanoa neuloneeni viimeiseen metriin, sillä kaulaliinan päättelykerrokseen tarvittiin langan ylimääräiset alkuhännät ja myssyn päättelystä jäänytkin pätkä :d.

Puikot 2,75 mm (myssyn resori 2,25)
menekki 100 g
Kuvio ja malli on muunnettu Ullaneuleen Vera-Aleksa Sulan mallista Rosalina (02/2013)
Kuvassa uusi pipa-mannekiini, muumi-pallo. Alla on Teema-sarjan jälkiruokakippo. Pallo on pienempi kuin pääni, joten myssy jää roikkumaan todellisuutta enemmän. Mallipapan idea on matkittu Tjorvenin Rouva Koon koiruuksia -blogin jalkapalloista ;).

Muumi-pallo myssy silmillään
Päälaelta isommassa pallossa

Setti on jo testattu ja havaittu oikein toimivaksi. Kaulaliina hoitaa mainiosti tarkoitetun virkansa olematta liian iso tungettavaksi takin alle. Kehittelen mallia vielä hieman ennen esittelyä, nyt ei ollut lankaa kehittelyyn.
Väri tasapainoittaa kirkuvan vihreää Haglöfsin softshell-takkiani ja sopii myös muihin tämän ajankohdan lenkkeilytakkeihin, salvian vihreään ja suklaan ruskeaan.


Haaste vastaanotettu

Bongasin kivan haasteen samasta blogista kuin pallo-mannekiinin.
Haasteessa tehdään kolme rästiin jäänyttä työtä kuntoon.

Olkoon tässä niistä kaksi, sillä ainakin on vienyt vuosia saada homma hoidetuksi, vaikka isonisosta ei kyse olekaan.
Kolmas on myös pienen pieni, mutta aina aikaa parempaa odottanut käynti SER-romun vastaanottopisteessä. Joulusta asti on auton takapaksissa pyörinyt rikki mennyt kahvinkeitin, vanha ups-laite ja pari vanhaa puhelimen akkua. Lupaan viedä ne tiistaina pauumatkalla aamuisesta autohuollosta.

Ehkä kolmisen vuotta on pitänyt korjata pari myssyä. Jatkan nyt niille kaulan lämmikettä sekä muuta lankojen riittävyyden mukaan samantien.
Kaksi myssyä sai viimein uuden muodon
Kummatkin ovat Colinette JitterBugia, vuoden 2009 lankoja.
Tämä puikoille otettu oli liian matala ja väljäreunainen, se ei pysynyt hetkeäkään päässä paikoillaan.
Puikoilla taas
Neuloin uuden napakan resoriosan avattuani ensin kaksinkertaiseksi kiinniommellun reunaosan ja pesin sen jälkeen muutaman kerran käytetyn myssyn, ent. pipomalli. Myssy kuivuu parhaillaan terassilla, valmis tuotos jäi kuvaamatta.

Tämä alempi puolestaan oli monitoimimyssy "karkkipaperi-tupsulla". Voi vitsit, että en huomannut kuvata ennen purkua. Karkkipaperipäälaen olin bongannut Ullaneuleesta ja jatkanut itse mallin kauluriyhdistelmäksi. Ideana oli säädettävällä kiristyskuminauhalla käyttää tätä joko myssynä tai tuubikaulurina. Sinänsä kelpo ideastaan huolimatta vierastin käytössä tupsuversiota, joka teki myssyn päälaen painavaksi ja siten niskaan valuvaksi. Lenkkeillessä en tykkää myssystä jota pitää, ei vain mennen tullen, vaan vähän väliä korjata paikoilleen.
Myssyn uusi päälaki-ilme tältä aamulta on tässä:
Värit ovat tumma violetti, tumma turkoosi, hippu kirkasta vihreää ja okran keltaista.
Tätäkin lankaa jäi hivenen johonkin oheistuotteeseen.


Pihaa olen rapsutellut kevätkuntoon. Jotain violettia kukkaa sieltä puskee esiin, veikkaan krookuksia olevan tulossa. Voikukkiakin näyttää nurmikolle sikiävän, aion kaivaa ne pois jokaikisen. Istutuksia pitäisi suunnitella, mutta nyt ei kehity, suunnitelma on mallia eiku, eiku.
Narsissit kukkivat komeasti, tosin ostin nämä pääsiäisen alla kaupasta.
Ikkunan läpi terassille kuvattuna
Terassin pesin ja matotin ulkoistaakseni sinne koirapojan kanssa neulomoni kivoilla keleillä. Tänään päästään jo korkkaamaan ulkoneulomokausi.

Ompelin uusia keveitä verhoja ja siivosin paksut nukkamatot kesäsäilöön. Tummat matot saivat myös väistyä vaaleitten tieltä. Talvi sai lähtöpassit kämpästäni pääsiäisen alla. Nyt saa valo tulvia sisään kun sitä pitkästä aikaa on jälleen tarjolla.
Nurkkapalan verhosta saa jonkinlaisen käsityksen terassin tumman ovikarmin kohdalta.
Onnistuin löytämään niin hintavaa verhokangasta, että Vallilat ovat edullisia tähän verrattuna. Vaalean hopeanharmaasta väristä en kuitenkaan päässyt eroon :d.
Taulut olkkariin on vielä maalaamatta, mutta maalauspohjat ovat sentään jo kotona. Maalaushomma vaatii ihan oman kiireettömän aikansa, saisi olla muutama päivä joutilasta loma-aikaa.

Urakalla ollaan lenkkeilty koirapojan kanssa. Tänäänkin hupsahti päivälenkillä pari tuntia kun käytiin tutustumassa uusiin kevyenliikenteen väyliin ja etsittiin vaihtoehtoisia rauhallisia lenkkireittejä. Sports Tracker olisi kiva ottaa käyttöön, mutta ensin pitäisi ostaa uusi puhelin mitä moninaisemmin reistailevan tilalle.

Melko paljon olen saanut aikaan viime viikkoina, mutta työ on pitänyt kiireisenä ja pakko on myöntää, että stressin siemeniäkin on riittänyt kaiken yt-neuvottelun ja uudelleenorganisoinnin pyörteissä. Jottei pääsiäinen vapaineen maistuisi liian makealta, pitää huomisen pyhäksi mennä töihin. Ajattelin vetää aamusession kissankirkujaisista, tai ainakin kukon laulusta aloittaen, jotta päivää jäisi omaankin käyttöön.
Pitäisi miettiä joka päivästä vähintään yksi mieltä ilahduttanut asia, mieluiten viisi, ja listata ne oikeasti johonkin ylös. Edellisestä lauseesta huomaan stressikellojeni kilkattavan, mutta jo asian tiedostaminen auttaa poistotoimien käynnistämiseen.

Lankaostoksia taas - kuinkas muuten :p)
Lankalauantain tarjouksista sain loikattua yli. Päällä on kuitenkin pieni kytis Lanitium ex Machinan lankoihin. Tänään kauppaan ilmestyi perussukkista (75/25 superwash villa/nylon, 420m/100g) Vancouver-värinä 2 vyyhtiä ja kävin nappaamassa ne heti ostoskoriini. Testaan nyt tämänkin Basic Sock -laadun. Yritän tehdä siitä nopeasti itselleni jotain, jotta käyttötesti tuottaisi tuloksia pian. Langat saapunevat pyhistä johtuen keskiviikkona postilaatikkooni.

Supisteluvuosi on noiden ostosten jälkeen enää noin 2250 g miinuksella.
Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on valmistunut:
- 10 paria sukkia
- 2 perushametta
- 2 myssyä
- 4 kaulaliinaa/huivia
- 1 pari kämmekkäitä
- 1 liivi
- 1 pusero
- 2 verhokappaa
- 1 rahinpäällinen
- 5 tyynynpäällistä
Osa noista oli keskeneräisiä ja kuuluivat UFOttomaan uuteen vuoteen. UFO-projektista on vielä yksi työ vaiheessa, aikaa on vappuaattoon...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi: