Sivut

torstai 1. toukokuuta 2014

Vappusukat

Vappusukat eli pitsiä kesään

Villasukkafriikin sukkien kevennysaika on käsillä.
Lanka Opal uni 4ply  (75/25 villa/polyamidi, 425 m/100 g), siniturkoosi,
menekki 70 g
Puikot 2,5 mm
Malli on muokattu Dropsin Fabelsukista " Think Pink".
Koko 34/36

Tein taas kantapään, jollaisella sukka pysyy jalassani paikoillaan ;).
Kantapään lisäksi pohjaa on ristiinvahvistettu kiilakavennusten pituuden verran. Kuulun niihin kanta-astujiin, joiden sukat kuluvat aina ensin kantapohjasta puhki. Viikon sisällä olen heittänyt neljät ohuet kantapohjasta loppuun kuluneet sukat roskiin.

Väri on kuvaa turkoosimpi
Kuvio edestä, väri on tässä vähän "sinne päin"
Mallinetsintäviikko
Tikutusaikani on huvennut vaihteeksi mallien etsintään. Etsimääni mallia puseroon en tietenkään ole löytänyt :p, mutta melkoisen arsenaalin muita malleja keräsin to do -listalleni.
Surffailin samalla neulojat.comin ohjeiden viikolla ja ostin kolme huivimallia.

Lankaa kotiutumasssa...
Nopeasti hupenee varastonsupistelun hyväkin miinussaldo. Miinuksia on tälle vuodelle enää 1300 g. Lanitium ex Machinan alet hyödynsin myös, jopa liiankin tehokkaasti. Tulossa on kaikkiaan tilauksesta värjättäviä lankoja 1200 g, kaikki 400 m/100 g luokkaa. Ostoksistani ainoastaan pari silkkisekoitelankaa huiveihin ei ollut tarjouksessa. Vielä pitäisi löytää huivilanka tyttärelle. Louhittaren luolan Väinämöisessä olisi sopiva väri, mutta pelkään langan olevan melko karheaa.
Palaan näihin kuvien kera kunhan langat kotiutuvat.

UFOt tuhottu
Viimeiselle UFOlle kävi juuri kuten uumoilin. Roskikseen lähti keskeneräinen Kalajoki sukka hetki sitten.

Työn alla on yksi kaulan lämmike Colinette Jitterbugista mallia matkaneule ja puikoille on päätymässä kesäsukat sandaaleihin.


Siivooja
Kevään etenemistä tämäkin, pesänrakennuspuuhissa oleva tintti siivoaa terassin edun ruohomattokaistan koirankarvoista. Nopeasti se keräsi suuren tukon valkoisia koirankarvoja nätisti nippuun nokkaansa.
Harmi, että ahertaja ehti lähteä ennen kuin sain nopeamman suljinajan kameraan. Lähdön hetkellä karvatukku oli noin viisinkertainen kuvan karvamäärään. Matto näyttää jo ihan siistiltä pikku siivoojan jäljiltä.

Koirankarvat hyötykäyttöön
Koivut alkavat olla hiirenkorvalla, ihanaa maailma alkaa taas vihertää. Istutusten suunnitteluni ei ole edennyt, multaa olen kantanut satoja litroja kaupasta ja kiviä roudannut paikasta toiseen, mutta siinäpä pihatyöni haravoinnin lisäksi ovatkin. Narsissit kukoistavat upeimmillaan.

Aamulla satoi  hiukan lunta ensimmäisen kesäpäivän kunniaksi.
Simaisaa Vappua ja mukavaa toukokuun alkua kaikille!

10 kommenttia:

  1. Ihanaa luonnonheräämiskuuta sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tintti on jo tuonut kaverinsakin karva-apajille, ovat putsanneet kaikki terassin matot saman tien. On ihanaa seurata luonnon heräämistä :). Ihan vielä ei pääse istutusten pariin, yöpakkasia täällä riittää toukokuussa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. :). Pirtsakat pitsisukat noista tuli. Pitsi on minulla harvinaista, mutta vaihtelu virkistää. Surffailin Ravelryssä mallien etsinnässä ja tunnistin oitis upeat työsi sinulle kuuluviksi.

      Poista
  3. Kaunis sukkamalli ja väri! Hauskaa että muutkin siirtyvät ohuihin sukkalankoihin keväällä kuin minä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muokkasin mallia varren yläosasta kapeammaksi rimppakinttuuni ja hieman löysät tuli sittenkin. Käytän vapaa-aikana paljon voimakkaita värejä vastapainoksi pakolliselle täysmustalle työvaatetukselle.
      On kiva kuulla, etten ole ainut ohuet langat keväällä esiin kaivava. Villasukista en luovu kuin kovimmilla helteillä ;).

      Poista
  4. Hauska kuva sinitiaisesta! Noin reipas siivooja tarvittais meilläkin, voisi keräillä pesätarpeita vaikka suoraan koiran kyljistä ;-)
    Ja taas puikoilta tuli ihanat sukat, nyt minua kyllä alkaa kyjytyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, pesätarpeet suoraan kyljestä, riittäisi täälläkin karvaa suorajakoon.
      Voihan kyjy sentään :d, vanha sanonta – älä hullua yllytä – pitää paikkansa. Laskin jo montako työtä on syyskauden to do –listalla ja sain yli 20. Olen tauottanut prokkiksia, jotta ei syntyisi ufoja, mutta nythän on nekin juuri tuhottu… Voi apua, missähän järjen ääni piileskelee.

      Poista
  5. Voi mahdoton, kuinka kauniit sukat väriä myöten olet kilkutellut:) Raaskiitko ottaa käyttöönkään? Kiva kuva Talitiaisesta:) LIntujen touhuja on mukava seurata näin kevällä, kun ahertavat pesän rakennus puuhissaan:) kevät on alkanut meidän leveysasteella melko kylmänä, räntääkin on sadellut ja pohjoinen tuuli on pitänyt huolen siitä, että toppatakista ei ole vielä hennonnut luopua. Odotankin jo että pääsisi ulos touhuamaan kaikenlaista, pitkästästä aikaa:) Aurinkoista kesää sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aion raaskia ottaa nämä konepesua pelkäämättömät sukat käyttöön - siis heti kun koittaa pitsisukkakelit. Reipasvauhtisilla lenkeillä on saanut täälläkin käydä toppavaatteissa myssyin ja kaulaliinoin sonnustautuneena ilman että olisi hiki tullut. Räntää ja ryynimäistä lunta on tuulen kera vihmonut. Ulos olisi jo kiva päästä touhuamaan ja myös neulomaan.
      Voimia ja aurinkoa kesääsi Näpertelijä!

      Poista

Kirjoita kommenttisi: