Sivut

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Nallekarkkipäivä

Ennen kuin avaan otsikon arvoitusta,
toivotan ilolla tervetulleeksi lukijaksi sinut Lammas :)

Ja niinhän siinä kävi, että lankavarastoni paino on taas omaa painoani suurempi, auts...lisäksi näytän jämähtäneen fingering-vahvuisiin lankoihin.

Ei saisi osua päivityspäivänä Wollmeise-kaupan sivuille... siitä voi seurata Nallekarkkipäivä.
Vähät tähänastiset Wollmeiseni olen ostanut edelleenmyyjiltä, nyt tilasin ensimmäisen kerran Wollmeiselta. Twiniä otin sen yleiskäyttöisyyden vuoksi.  Toimitus Saksasta pelasi loistavasti.

Pläjäys Rohrspatz Wollmeise Twiniä (ei WD)
80/20 sw merino/polyamidi
vyyhti 150g, 311m/100g, käsinvärjätty, hienopesu 30C,
puikkosuositus 2,5-3mm

Tässä koko satsi ja ne Nallekarkit

Sitten erittelyihin
Jetonin valitsin tämän kuvan perusteella, Ravelryn kuvat väristä hirvittivät. Tulos on jotain niiden välimaastosta, vinkeä väri. Valaistus vaikuttaa värin sävyyn aika paljon. Harkisten kahden vyyhdin myyntiä.

väri Jeton
Twin Jeton, kuvaston kuva
Jeton livenä,  lanka on lähes yksivärinen, ei semisolidi kuten kaupan kuvassa ja värikin on siten latteampi.  Patinoitunut kolikko värin pitäisi olla.


Väri Grashüpfer, 2 vyyhtiä heinäsirkkaa (mitenkähän väri lie nimensä saanut :o))



Tässä toisen Nallekarkkipäivän saalis, omalla ruudullani näyttävät samalta kuin livenä. Näitä olisi saanut olla mitä tahansa väriä ekan eli Jetonin tilalla 2 lisävyyhtiä.
Vasemmalta Kakao, Campari Piccolo, Gianduia, Safran ja Pistazie
Vekkulin punainen Campari Piccolo oli Wollmeise-kaupan sivulla alempi kuva, enkä ollut tohtia ottaa sitä lainkaan, mutta työsuunnitelmastani (jotain Martina Behmiä) puuttui yksi väri. Ja se onkin yksi tämän satsin mieleisimmistä. Kakao on tumma kaakao ja Gianduia puolestaan aika lähellä lämminsävyistä suklaata.
Campari Piccolo Wollmeisen sivuilla
Uutta multicolor-väriä Peggy aion metsästää, mutta sen saanti voi kestää, sillä pääsen vain lomalla päivityksen aikaan ostoksille ja laajan valikoiman vuoksi kiertoaika myyntiin tulossa on aika pitkä. Pitää kytätä edelleenmyyntiä, mutta lanka mennee sieltäkin hetkessä. Peggy oli suunnilleen kuin miksaus jälkimmäisen Nallekarkkipäivän satsistani.


Titityystä kotiutui

The Uncommon Thread Posh Fingering, väri Envy, 200 g, en kyllä tiennyt millainen on kateuden vihreä, mutta nytpä senkin näin.
70% Sw Bluefaced Leicester villa, 20% Silkki, 10% Cashmere
400m (440yds)/100g vyyhti – Fingering

Ihanan tuntuinen lanka, sormet syyhyävät tämän laadun kimppuun.

Pelotti minkä sävyistä vihreää on tulossa, vaikka soitin Titityyhyn ennen tilausta. Päätin laittaa myyntiin ellei vastaa tavoitteita. Lahjuksiin lanka on menossa. Tulos on veikeän vihreä, mutta ihan kiva, sisävalaistuksessa tulisi esiin hivenen oliiviin taipuisuutta, kuten saajalleen saa ollakin.


The Uncommon Thread Posh Fingering, väri Envy päivänvalossa

Lisäksi tilasin KnitPron pingotusraudat:

Kuvastokuva

T-neuloja olisin ottanut lisäpakkauksen, mutta ne olivat loppuneet. Suuntasin Lankaidean sivuille ja otin jäljellä olleet 2 pakkausta.  
Samat pingotusraudat olisi saanut 14 euroa halvemmalla Lankaideasta ja pingotusalustalla oli myös aika iso hintaero Lankaidean hyväksi. Oma Biltemani on kyllä ihan hyvä.
Muistanpa taas tovin käydä vertailemassa hintoja ennen tilausta.
Toki Titityyllä on mm. paljon ihania lahjaneuleisiin sopivia luxuslankoja, jollaisia ei Lankaideasta saa.

Lankaideasta tuli T-neulojen lisäksi
Manos del Uruguayn Manos Alegriaa, väri Butia, 2 vyyhtiä
75/25 sw merino/polyamidi
425m/100g
puikkosuositus 2,5-3mm
tiheys 28s/36krs = 10 cm
vesipesu 40C hellävarainen villapesu tai käsinpesu

Ostos tämän kuvan perusteella, Ravelryn kuvat nostattivat tukkaa pystyyn, mutta ajattelin, että lähteköön myyntiin jos väri on kovin marjapuuroinen. Valmistajan sivut tutkin tietysti myös. Käsinvärjättyjen suuriinkin värivaihteluihin on varauduttava kun ei livenä pääse ostoksille.
Lankaidean kuva väristä Butia
Tässä livenä, pinkkiä tai mitälie marjapuuroa on paljon enemmän kuin tuotekuvista saattoi ymmärtää, mutta kai sitäkin saa joskus vähän olla, vaikka ei minulle sovikaan.


Vielä on yksi kotiinkutsu laitettu Lanitium ex Machinalle yhteensä 800 gramman edestä - ja tämä menee sitten tyystin kohta alkavan KyJyn piikkiin :d.

Mallishoppailua

Martina Behmin useissa malleissa on jotain sellaista jujua joku osuu ja uppoaa.
Vähintään kolmen mallin kertaostosta sai 10%:n alennuksen.

Tässä linkit malliostoksiini:
Hitchhiker   kaikenlaisia kolotushuiveja on toki tullut tehtyä korvikkeina
Hitchhat  tämä ei kyllä uponnut, mutta kai Hitchhiker Hitchhatinkin tarvitsee
Trillian huivi, johon reuna tuo hivenen keveyttä ja ilmavuutta

Magrathea pitsireunainen huivi arkisempaankin käyttöön

Lintilla huivi joka ei olekaan varsinainen röyhelöhuivi (pois röyhelöt minusta)
Leftie jämälankojen hävitystä hauskasti huiviin
Brickless tässä huivissa on "särmää"
Sleeves oikeastaan aika älykkäät hihat, sopii myös hiukan isommille jämäerille
Tubularity tarkempi tarkastelu osoitti tämänkin kivaksi oivallukseksi

Lisäksi ostin yhden Terri Krusen jakun mallin, se liittyy vasta saapumassa olevaan lankaerään, mutta siitä lisää KyJyn yhteydessä.

Satoa odotellessa
toisen amppelimansikan ensimmäinen sato on syöty (nam!), siinä on nyt vain kukkia ja lihovia raakileita, mutta tässä on jotain punertumassa.


Jäbä ottaa rennosti
unosilla lempiasennossa päivälenkin jälkeen, pää "tyynyllä", kuvaaja ei saanut mitään reagtiota aikaan hääriessään.



Viikon aikaansaannos
Varmistin kaiken läppärini datan ulkoiselle kiintolevylle. Koskaan ei tiedä päivää milloin kiintolevy kilahtaa tai Windows menee solmuun... (nimimerkki alalla töissä :d)

Puikotusrintamalla on ollut hiirenhiljaista. Emännästä on mehut jääneet leipätyön ääreen kesäkuussa, melkoista rutistusta on ollut pidennetyin työpäivin. Siinä menee myös aamuinen neulontahetki kun pidentää työpäivää pari tuntia siitäkin päästä.
Malleja olen etsiskellyt ja siihen saankin vierähtämään uskomattoman paljon aikaa.
Viikonlopun roikuinkin sitten livestreamissä agilityn SM-kisoja seuraten ja hih, kuinkas muuten kuin ohjausohjeita vanhan koutsin tavoin mielessäni suurimmalle osalle jakaen. Mihinkäs koira karvoistaan pääsee...
Hiukan haikea huokaus, mutta siitäkin tulee jo 6 vuotta, kun itse viimeksi kisasin SM-kisoissa jäbää edeltäneen koirani kanssa.

Järjen valo hoi, ilmoittauduin sittenkin KyJyyn (kesäyöstä jouluyöhön -tempaus), sillä syksyllä pitäisi oikeasti tehdä parikymmentä työtä, joten "pakolliset" päätyisivät KyJy-listalle ja uskon saavani hiukan enemmän valmista KyJyssä kuin ilman sitä. Kaikkia 20 työtä en kuvittele saavani valmiiksi tällä kertaa.

Mukavaa keskikesän juhlan odotusta - öö, millaisen keskikesän, tulin iltalenkiltä kevyttoppahousuissa, pipoin ja hanskoin sonnustautuneena eikä ollut edes hiki.




12 kommenttia:

  1. Voi kuola mitä lankoja jälleen kerran! En voi muuta kuin huokailla. Mulla on selvästi joku kriisi ollut, kun en ole lankaakaan ostanut sitten, öö, maaliskuun? En oikeasti muista milloin viimeksi olen kerän ostanut. Sekin oli yksi kerä siihen "jämälanka"peittoon. Toisaalta ihan hyvä, koska ei mun varastostani langat lopu. Ja nyt sorruin sitten Zeldan ihanuuksiin taas 4 vyyhdin verran, joten ehkä pahin kriisi on selätetty ;) Nuo pingotusraudat ovat minullakin ostoslistalla, mutta en ole saanut aikaiseksi hankkia.

    Se KyJy... kutittaisi minuakin, vaikka tiedän, ettei ole mitään järkeä lähteä mukaan. Päätin alkuvuodesta, etten osallistu tempauksiin vaan hoitelen kaikki UFOt pois nurkista (niitä kun riittää aina vaan), mutta tämä neulominen on tähän asti ollut niin vähäistä, ettei UFOille ole paljoakaan tapahtunut. Toisaalta se joulu on taas tulossa... Voi tätä vaikeutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähetäpä nyt valon nopeudella tuo lankakriisisi tänne ennen kuin se menee kokonaan ohi, sun kriisille on akuutti tarve :d.
      Langan osto muuhun kuin lahjoihin saisi jo loppua, enää on kaksi tyhjää laatikkoa enkä lisää osta.
      Zeldan ihanuuksiin on taktiikkani purrut jo vuoden - maltan hetken niin tadaa - himoittuni on jo varattu ;).
      UWA -13 oli edellinen prokkikseni, tauko oli kyllä paikallaan kun pari vuotta riensin vain projektista toiseen, mutta käsityöt olivat muutenkin tauolla viime syksyn.

      Novitan KyJy-topicissa oli jo vähällä alkaa tahdikas kannustushuuto - Krista, Krista, Krista, Krista... Voihan listalle laittaa vain loppuvuoden lahjat ja tehdä ne yksi kerrallaan, hyppää sitten kyydistä syksyn edetessä jos pitäisi kovin paljon lisää aloittaa deadlinen takia. Oisi kiva jos sinäkin olisit mukana, mutta teet niin tai näin niin oikein mukavaa juhannusta sinulle!

      Poista
  2. Itse olen yrittänyt vähentää radikaalisti lankojen ostamista ja ehkäpä juuri siksi nautin erityisen paljon tällaisista mahtavista lankapostauksista. Aivan järjettömän ihania ostoksia olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuon tunteen olen kokenut toisessa asiassa taannoin itsekin ja ilolla suon sen nautinnon :). Huhtikuuta edelsi 11 kuukauden hiljaiselo langankotiutusrintamalla, mutta minimalistisesti oli aikaa käsitöillekin.
      Langat lahjoihin ja Wollmeisekin (josta pääsee halutessaan helposti eroon) on ok, mutta se muu.
      Vaikka varasto olisi kuinka iso, niin ei sieltä sitä oikeaa tahdo löytyä, jos väripinta on ok, niin vahvuus tyystin pielessä tai päinvastoin.

      Hyvää juhannusta sinulle!

      Poista
  3. Mahtavia hankintoja olet tehnyt. Minua kiinnostaisi kokeilla noita Wollmeiseja, mutta yhtään uutta lankaa en kyllä tarvitsisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, enpä voi minäkään sanoa tarvitsevani yhtään lisää lankaa :d. Enää on kaksi tyhjää 15-litraista SmartStore -laatikkoa hyllyssä, olisikohan ostokatto siinä ;).
      Ensimmäiset Wollmeiset kotiutuivat jo vuosia sitten ja vasta nyt rönsysin niiden ostoon. Toisaalta niistä pääsee halutessaan hankalan saatavuutensa vuoksi helposti eroon ostohinnalla. Wollmeise-höperyyden pointti lieneekin juuri tuo langan metsästäminen, joka ei kuitenkaan (onnekseni ;)) ole minun juttuni.

      Mukavaa juhannusta sinulle!

      Poista
  4. Voi kateuden huokaus mitä lankoja. Ja mitä kaikkea ihanaa niistä valmistuu, sitten kun valmistuu.
    Rento koira. Meillä tuo vanhempi varsinkin korsaa nykyisin aivan taju kankaalla sohvalla lenkin jälkeen ja oikeastaan koko päivän. Toinen on vielä vähän virkumpi.
    Onnea KyJyyn. Huomasinkin KyJyn taas alkavan. Tällä kertaa meikä skippaa. Voisin pitää oman KyJyn jossa tekisin valmiiksi edellis vuosien KyJyistä jääneen keskeneräiset valmiiksi. Ei niitä kahta kymmentä löydy mutta likimain kymmenen voi löytyäkin, että näin meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nuo mattiakin tunkevat kukkaroon ja tällä menolla siihen rahaloveen mahtuu kohta maijakin kaveriksi :d. Wollmeise Twinin vyyhdit olivat sentään hämmästyttävän reilun kokoisia, 150 g osoittautui 164-170 grammaksi.
      Aika hyvin on käyttösuunnitelmat näille, mutta pitkään kestää tätäkin läjää tikuttaa. Joudun tyttären kanssa karttamaan tavallista villaa, joten tulee pakon sanelemana suosittua lankapohjana merinoa tai alpakkaa. Sininaaman (Bluefaced Leicester) villaa siedämme ihmeen hyvin.

      Jätkä tempaisee lyhyet umpisikeät, koiranunesta ei ole silloin tietoakaan. Tuo ADHD riehuu varmaan niin tappiin asti, että siitä seuraa hetkeksi umpisikeät.

      Skippasin edellisen KyJyn ja ufotkin sain keväällä tuhotuiksi. Pidin itsestään selvänä, että skippaan vielä tämänkin KyJyn. Sitten alkoi Tjorvenia kyjyttää ja aloitin miettiä, että onhan noita lahjoja tehtävänä aika kasa seuraavalle vuosipuoliskolle. Ilman niitä en oli lähtenyt mukaan. Pidempi aloitusaika mahdollistaa uuden, työ kerrallaan valmiiksi -taktiikan kokeilemisen.

      Tuossahan olisi hyvä aihe varjo-KyJy -tempaukselle, tehdä edellisistä kesken jäänet työt valmiiksi :) Mukaanlähtijöitäkin varmaan riittäisi.

      Oikein mukavaa juhannusta!

      Poista
  5. Aivan ihania lankoja , ihanaa väriterapiaa =)

    Koskaan en ole Kyjyyn osallistunut enkä taida tänäkään vuonna. Minulle sopivat paremmin lyhyet, parin kuukauden sadot ja hullutukset.

    Hyvää juhannusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väriterapiaa - sinäpä sen sanoit :).
      KyJy on oikeasti minullekin aivan liian iso ja pitkäkestoinen projekti, jo UWA 12 työllään on parempi. Lahjakauteni painottuu joulun lisäksi kovasti syksyyn, keväällä on vain yksi muistettava, että sikäli KyJy taustalla antaa potkua saada lahjat ajoissa valmiiksi kun juhannuksena jo aloittaa. Niihin en uskalla lähteä, missä päivittäin pitää aloittaa jotain uutta, leipätyöni on niin arvaamaton päivien suhteen, koskaan ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan ja pitkäänkö iltaan venyy.

      Viileä juhannus on tulossa, mutta jos jotain hyvää näistä säistä etsii, niin täällä ei ole hyttysiä kiusaksi asti.

      Hyvää juhannusta sinulle!

      Poista
  6. Melkoista värien sinfoniaa, noista langoista tulee niin pirteälle mielelle, että voi pistää lauluksi siinä samalla:) Koirasi osaa ottaa kyllä rennosti, paljon rapsutuksia hänelle:) Tsemppiä KyJy, käyn kurkistelemassa mitä kaikkea kaunista puikoiltasi/koukultasi syntyykään:) Aurinkoista viikkoa sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koiruus kiittää rapsutuksista, se on ihan kyltymätön niille ;). Olen touhunnut sellaisilla kierroksilla yötä myöten kaikenlaista, että en ole blogiini ehtinyt tai paremminkin toimertunut. Parin viikon lomakin antaa odottaa itseään vielä kuukauden.
      Nyt tuntuu olevan melkoinen värien sinfoniakonsertti meneillään, eikä se vielä tähänkään loppunut, sillä pari uutta Nallekarkkipäivää on vielä tulossa.
      Tavoite on saada ensi viikonvaihteessa neljä KyJy-huivia blogiin uuden värisinfonian kera, katsotaan pysynkö aikataulussa...
      Mukavaa viikkoa sinullekin :)

      Poista

Kirjoita kommenttisi: