Sivut

torstai 31. joulukuuta 2015

Tilastoa ja Hyvää Uutta Vuotta

Vuoden vaihde on tilinteon ja tilastojen aikaa.
Ennen tilastoja vielä kuitenkin ne perinteiset, eli valmistuneet ja kotiutuneet.

Joulun ratoksi neulomani rankasti muokattu Drawing Straws -paita irrallisella Slanted Circle -kaulurilla.
Linkit malleihin: paitakauluri
Leikin monivärisellä Dibadun Trio Aquarellilla (värinumero No. 109), merino,182m/50g.
2XS paitaan kului 255 g ja kauluriin 55 g.
Puikot paidassa 3,25 ja kaulurissa 3,5 mm.
Valmistuivat 27.12.
En tarkene enää ulkona leikkiä kuvajaa paita päällä.

Joulunpyhien neulomukseni


Värit sisäkuvissa liian keltavihreät


Väri-iloittelua
Hitchhiker Hedgehog Fibres Sock, väri Pine. Martina Behmin Hitchhiker on aina käyttökelpoinen malli
Hitchhi on kaveri joulukuussa tekemälleni saman värin myssylle.
Lankaa käytin 90 g 3,0 millin puikoin ja valmista tuli 20.12.


Hitchhikerin lanka

Vanhasta Madame Tricoten angorasekoitelangasta askartelin alusasusteita.
Käytin langat tuplakertaisena, eli yksivärinen ja kirjava Batik. Toisessa on angoraa 80% ja toisessa 45%, loput akryyliä. En vaivautunut edes täsmäämään värien vaihteluja tossuihin ja lapasiin kuin vähän sinnepäin.

Icebug "nastarenkaani" vuotavat kylmää pohjan ja päälisen välistä kuin harvalautaisen ladon seinät. Siispä slipperit vielä villasukkien päälle:

Lisälämmike Icebug-nastareihini
Olipas simppeli (ja ilmainen) slipper ohje
Tiheyteni oli 22 s 3,5 millin puikoin ja sillä sain ohjeen silmukkamäärällä sopivasti pienemmät. Pituushan määritetään oman jalan mukaan.
Taidan tehdä kotitossuiksikin tällaiset. Ei mennyt montaa tuntia teossa :d.
Lämmikettä vanhojen nahkarukkasten alle

Tarvittaessa harvaan neulottujen talvipipojen alla kirpeimmillä keleillä käytettäväksi.
Kotiutuneiden puolella riitti jännitysmomenttia.
Pelkäsin joulun alla aamuyöllisestä päivityksestä tilaamani Hedgehog Fibres Merino DK:n värin Hunter olevan "väärään" suuntaan sävyltään taipuvaa.
Melko tasan puoli vuotta kytistin DK:na tätä siililankaväriä Euroopan laajuisesti.
Sävyjä on liki mahdoton saada kuvattua oikein, mutta huokasin todella syvään helpotuksesta kun sävy oli oikea, vaikka onkin vaaleampi kuin ensisijaisesti halusin.
Tästä lähtee kohta takki puikoille ja loppu päätyy yhdistelmäksi toisen värin kanssa takiksi tai paidaksi.
Kamera erottelee isomman sinertävien kirjon kuin silmä.

Hedgehog Fibres Merino DK, Hunter on livenä tummempi ja vähemmän kirjava
Enempää ei sitten ole kotiutunutkaan eikä edes tulossa :o). Ilmaistarjouksista sensijaan on tullut bongattua malli poikineen.

2015 tilastot
Neuloin yhteensä 36 km 463 m ja 12,2 kiloa. Eipä tuo matka loppujen lopuksi maratonista hirmu kauas jäänyt. 2015 neulomistahdilla lankaa riittäisi 3,6 vuodeksi.

Näitä syntyi:
 • 12 paitaa
 •   4 takkia 
 • 16 sukkaparia (sis. tossut)
 • 13 myssyä
 • 18 kaula-asiaa (huivit ja kaulurit)
 •   3 käsiasiaa (1xsormikkaat, 1xlapaset ja 1x kämmekkäät)
 •   2 villahousut pitkin lahkein
 •   4 voimapeiton palasta Saksan kautta peittona Suomeen
Lankavaraston maagisen rajan pitäisi kulkea omassa painossani, mutta nyt pitää kyllä lainata koirapojalta 4,6 kiloa, kun vaaka näytti painoni vähentyneen 2 kiloa vuoden takaisesta. Josko viidellä kilolla saisi vajennettua ensi vuonna, siis lankavarastoa, itselle kelpaisi pari lisääkin.

Olin luvannut itselleni KALittoman ja haasteettoman vuoden, mutta lähden kuitenkin Ravelryn kahelien kalien kevytversioon sukkakalistelusta. Tavoitteekseni asetin 6 sukkaparia vieraisiin jalkoihin kiitoskukiksi ja tuliaisiksi, sekä kahdet omiin koipiin vuoden 2016 aikana.
Yksittäisen työn tiimoilta tapahtuvat KAListelut ovat ok, mutta pitkäkestoisimmista yritän pysyä alkavan vuoden erossa.

Joulusta selvisin kerrankin ähkyttä ja ennenkaikkea mahakivuitta. Se saattoi johtua kuperkeikkaa heittäneestä ruokalistastani. Esim. kutakuinkin kaikki perinteiset jouluun liitettävät kasvikset olivat käytössä, mutta punajuuri löytyi laatikosta, bataatit oli paahdettu, lantut uunijuureksina ja sitä sun tätä maustekurkusta lähtien päätyi wokkiin.
Helppoa kun saa tehdä yksin itselleen ruuat jotka haluaa. Joulukuperkeikkani saa jatkoa ja kehittyy ensi jouluna.
Karkit unohdin vahingossa kauppaan ja ainut lievästi makoinen leivonnaiseni oli viikunoita ja muita kuivahedelmiä sisältänyt leipäni.
Jouluuni mahtui syömisen lisäksi neulottu paita sekä lenkkeilyä ja kaikenlaista puuhailua koirapojan kanssa, kaikki ilman kiireen kierää ja rauhasta nautiskellen.

Koirapoika viettää lahjusten suhteen joulua vasta nyt uudenvuodenaattona. Rakettien pauke pelottaa jonkin verran, tuli täristen purkamaan huoliaan kun pauke alkoi, mutta uusi lelu saa pelon unohtumaan tyystin ;). Siinä ohessa se tottuu paukeillan jatkumiseen.

Palaan vielä edellisen postaukseni rullautumattoman helman tekoon sileässä neulepinnassa. Unohdin linkin kun ajatus oli etsiä siitä enkunkielinen versio saksan tilalle, mutta kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ellei saksa satu "taipumaan".
Oma muunnelmani oli:
- rullautumaton päättelykerros päättelemättä, sen jälkeen
- 2 lisäkerrosta ja lopuksi
- rullautumaton päättelykerros uudelleen, mutta joustavalla päättelyllä.
Kas tässä paidan helmaan käyttämäni: rullautumaton päättely .
Sama nurjalle tehtäessä (tuhottomasti  kelattavaa jotta päästään asiaan :d): rullautumaton nurjalle

Oikein Hyvää Vuotta 2016 blogiystäville!

6 kommenttia:

 1. Ihana käsityövuosi sinulla takana päin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvituulia :), ja tsemppiä sinulle lankalaihikseesi!

   Poista
 2. Voi kuinka kaunis tuo vihervä paita on. Nimenomaan kaulurin kanssa ihan täydellinen.
  Hyvin ymmärsi idean rullautumattomasta reunasta vaikkei ollut ääniäkään koneessa päällä. Ohje meni muistiin ja kokeilen sitä heti seuraavassa mahdollisessa kohteessa. Kiitos linkistä!
  Voi pientä koirapoikaa. Ei ole kivaa kun raketit huolestuttavat. Onneksi noinkin vaivattomalla jutulla ajatukset saa muuanne. Viime vuonnahan joltain suomalaiselta (?) firmalta tuli markkinoille rauhoittava geeli jota laitetaan tarvittaessa limakalvoille. Käyttökokemuksia en ole vielä kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MiunMaun :). Irtokauluri on kätevä, saa pois jos tulee liian lämmin. Eikä palellut sormet eikä pääkään kun tungin 27 asteessa lenkille lapaset rukkasiin ja pipan toisen alle :d.

   Video-ohjeessa kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja noissa ohjevideoissa on usein nimenomaan ne tuhat (liki ylimääräistä) sanaa.

   Kiitos geelivinkistä, laitanpa mieleen siltä varalta että pieni leikki lakkaisi auttamasta. Edesmenneen perhosen kanssa kokeiltiin tuloksetta kaikki silloiset konstit feromoneista siedätys-cd:hen. Ei mennyt koira retkuun cd:n kanssa, tiesi kyllä etteivät ne äänet tule taivaalta :d. Ongelma poistui vasta kun koira 13-vuotiaana kuuroutui, ei pelottanyt enää yhtään :d.

   Poista
 3. Paukkuarkuus on kurja juttu, meillä on onneksi vielä säästytty siltä. Geelistä olen kuullut pariltakin koiranomistajalta hyviä kokemuksia, toisen koira tosin rauhoittui oikein koko rahan edestä, ja nukkui koko illan.
  Huikea määrä lankaa on jälleen kulkenut puikkojesi läpi, ja ei voi kuin kuolata täällä noita värejä ja malleja. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tjorven :). Onhan sitä lankaa muutama metri soljunut puikkojen kautta. Pääsin jopa melkein miinukselle joulukuun saldossa.

   Hyödyllistä kuulla kokemuksia geelistä, tiedä vaikka joku uusivuosi ei menisikään leikkimällä vartissa ohi. Kummallinen tuollainen valikoiva paukkuarkuus, muutoin ei ole väliä ollaanko pistooliradan vieressä vai hiihtääkö rauta raskaasta raketinheittimestä :o)

   Poista

Kirjoita kommenttisi: