Sivut

perjantai 22. tammikuuta 2016

Pakkanen hyötykäyttöön

Valjastin paukkupakkaset hyötykäyttöön kun en niistä isommin ilojakaan keksi.
Pidin lankavaraston luomupakastusviikon, pussitetut ja laatikoidut langat vaan kaapeista katetulle terassille kun piteli keskeytyksettä yli kahtakymppiä koko viikon - vaivaton tapa himpun yli neljäkymmentäkiloiselle lankavarastolle. Pakastus on vain varotoimi, noudatan Ullaneulenetin Rakasta lankaasi ohjeistusta lankojen säilytyksessä.

Langoille tekivät seuraa kaikki villavaatteet ja muukin kunnon tuuletuksesta hyötyvä. Samalla oli kätevä käydä läpi koko neulearsenaali sekä vaatevarasto muutenkin ja katsoa kunkin vaatekappaleen, liinavaatteen jne. kohtalo. Kaapit ja vaatehuone oli samalla kätevä pestä ja pakastin tuli tietysti myös sulatettua. Monelle taholle lähti tavaraa ja irtiraksittuja nappejakin kertyi iso kipollinen uusiokäyttöä odottamaan.

Torstaierikoinen, Elena Nodelin Thursday Special jonka bongasin ilmaistarjouksesta. 
Hedgehog Fibres Merino DK, (100% merino, 200m/115g), väri Hunter 
puikot 4,0 ja 3,5 mm, menekki 440 g.
Neulottu ajalla 1.-9.1.
Tein omalla tiheydellä ja muokkasin muutenkin reippaasti, tykkään vaatteesta jota ei tarvitse alati nykiä paikoilleen. Koosta tuli aika omanlaisensa, leveys kokoa n. 12 v ja pituus M2 ja risat, vartalomuotoilujakin tein loivasti.
Ulkona en tarkene hääriä kuvailemassa, joten on vain hämäriä sisäkuvia.

Etupielten (omalla modauksella korostettu) idea

Drahdiwaberlit vielä kerran, nyt Wollmeise Twin Absinthista, aivottoman ja pienikokoisen matkatyön tarpeeseen.
Uskomatonta mutta totta, että nämä ovat ensimmäiset Wollmeisesukat ihan itselleni. Onhan noita tullut neulottua, mutta kaikki ovat menneet eteenpäin.
85 g 2,5 mm puikoin, 56 silmukan versio, koko noin 36.
3.- 12.1.


 
Mielessä muhii ylhäältä alas villatakki Hedgehog Fibres Merino DK:sta, mutta kokonaan se ei ole vielä hahmottunut päähäni, joten olen jatkanut sukkasarjaa idean lopullista kirkastumista odotellessani. Nappilistan rakenne pitää ainakin päättää ennen kuin aloitan.

Ja "kerta kiellon päälle" Drahdiwaberlit kiitoskukaksi koiranhoitajalle,
Three Iris Girls Adorn Sockista, väri Forest Primeval.
Tämän työn aikana ohjeesta ilmestyi myös enkkuversio.
85 g 2,5 mm puikoin 60 silmukan versioon kokoon 38.
12.-15.1.Inspiroidut palkkisukat Three Iris Girls Adorn Sockista, yhdistetty värit Aqua Vida ja Mad Hatter. Jälkimmäinen oli yksistään liian ruskeavoittoinen tähän tarkoitukseen, joten se sai kaverikseen toisen värin ja siitä tämä rönsysi.
Palkkikuvio löytyy hieman toisenlaisena 6 silmukalla jaollisena esim. Punomosta. Väri vaihtuu kahden kerroksen välein. Tämä on neljällä jaollinen ja yksivärinen tehdään vain yhdellä nostettavalla silmukalla. Jalkapohjassa kirjavan kakkoskerros on nurjaa, jotta kerroskorkeus säilyy samanlaisena kuin jalan päälläkin.

Malli ei ole kovin kokotarkka, mutta jos langalla on hyvä palautumismuisti, tähän voi kätkeä kivasti hiukan kasvunvaraa nuoreen jalkaan. Adorn Sockin resoriosatkin ovat pysyneet hyvin kuosissaan lörpsähtämättä käytössä.
Koko 34/35, puikot 2,5 mm, aikana 17.-21.1.
85 g.

Palkkisukat nuoren jalkaan, hmmm... lankaa jäi omiinkin :d
Antaa myöden minunkin jalkaani ja palautuu kivasti takaisin.

Välipalasukat
Kylmimpien kelien sukkina käytän jo kolmatta talvea Lana Gatto Camel Hairista tekemiäni sukkia, joiden piti päätyä ihan toisaalle kotisukiksi. Hämmästyttävää, että vahvistamattoman langan sukat ovat edelleen ehjät ja hyväkuntoiset :o).
En olisi taannoin uskonut että kameli pesee tavallisen villan ja alpakan lämpimyydessä "kuus nolla".

Tein jämälankaversiona uudet paukkupakkassukat. Jalkaterään käytin Lana Gatto Camel Hairit, varret on Artesano Alpaca superfinea ja sw Merinoa, värit sijoittuvat langan riittävyyden mukaan. Terraa oli peräti 3 grammaa aloittaessani.

Kantapää, koko kantapohja sekä päkiä ja kärkiosa on ristiinvahvistettua neuletta. Jalkaterä on tikutettu aika tiiviiksi pienemmin puikoin osin lämpimyyden, osin kestävyyden vuoksi.

Puikot 3,25 mm (Camel Hairista tein paidan 4,0 mm puikoin),
yhteensä 95 g jämälankoja. Puikotettu 15.-17.1.
Näitä ei ole tarkoitus katsella, käytetään vain talvikengissä.

Kamelia koipiin, talvikenkiin paukkupakkasille

Langan ostoslista on olemassa, mutta kyttääminen voi kestää. Haluan takillisen Dibadun Cool Merinoa värinä Mangrovia ja tietty sävy siitäkin, sekä pariin lahjasukkiin sopivan väristä Hedgehog Fibresin Twist Sockia, siinä kaikki tällä erää.
Lankalaihikseen ei pitkät ostoslistat oikein sovikaan :d.

Tammikuun kolmen ensimmäisen viikon tuotoksena on puikottunut 785 g / 1904 m ilman uusien kotiutumisia. Sukkiakin syntynee KAListelussa tavanomaista enemmän. Nyt tehdyissä on kudin jopa pysynyt käsissä siirtymättä alati pois hyppysistä.

Onneksi on luvassa vähän loivempia kelejä, nyt on pitänyt hölkätä lenkit koiruuden kanssa että ollaan tarjettu. Talven selän taittumista odotellessa...

9 kommenttia:

 1. No vauhdissa sitä ollaan oltu putken täälläkin päässä! Aivan ihana takki ja nuo vihreät värit... kuolaus. Minä en kyllä millään tahdo uskoa että sinulla olisi sukkien kanssa jotain ongelmia, niin tasaiseen tahtiin niitä näyttää syntyvän. Minun sukkakalisteluni ovat alkaneet vähän himmeämpien tähtien alla, mutta eipä ollut tavoitteetkaan korkealla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tjorven :)! Takin käyttömukavuus on ihana, mukava tempaista päälle ja pois tarpeen mukaan.
   Sukkien aloitus on aina sellainen ponnistus ja yllättävän usein päätyy purkuun muutaman sentin jälkeen. On jotenkin vaikea keksiä aivottomia matkatyömalleja, joita olisi myös kiva tehdä.
   Nyt täällä uhkaa startiitti vaikka luulin jo olevani sille immuuni :d, menin näet aamukierroksissani ostamaan Interweave Knitsin eBookin, jossa on paljon toteutettavaa varastolangoilleni. Voi apua, olen ihan täpinöissäni... :d).

   Poista
 2. Ihanuuksia taas syntynyt!
  Minun Wollmeiset marinoituu lankalaatikossa, kun en raaski niitä käyttää. Sairasta! Mitähän ne siellä hyödyttää?
  Minä himoitsisin niitä wollmeisen monivärisiä lankoja. Varmaan minun rahojen onni, etten osaa sieltä tilata, enkä kyllä koneen äärelläkään ole ikinä siihen aikaan, että ko. lankoja olisi myynnissä wollmeisen sivulla.Taitavat mennä kuin kuumille kiville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku :)!
   Tuttu tunne monen langan kohdalla se, etten raaski käyttää, ei vaan tunnu tulevan vastaan "sitä oikeaa" ohjetta tai ideaa.

   Nyt kun Wollmeise hajautti päivitykset kolmelle viikonpäivälle ja yhteensä kuuteen eri kellonaikaan, en edes muista aikoja kun en vartavasten ole kyttäämässä jonkun tietyn laadun tiettyä väriä. Vaihtelee joka viikko mitä laatua kulloinkin on tarjolla tai puuttuuko jotkut päivitykset kokonaan. Entinen perjantaiaamun aamukahvitauon aika oli liian(kin) helppo muistaa :d.

   Katselen jossain vaiheessa kiertoon joutavia lankoja, yleensä olen tehnyt sen kesäisin loma-aikaan kunnon päivänvalossa ja ennenkaikkea rauhassa ilman kiirettä. Kiertolaisten mukaan kertyy varmaan taas Wollmeisejakin. Muistan luvanneeni muistaa sinua kysymyksellä olisiko jotain toiveitaisi vastaavaa WM:a :).
   Ravelryn Suomen Wollmeisehöperöt ryhmään voi myös laittaa ostoilmoituksen ja viikoittain siellä on myytävääkin.

   Poista
 3. Aivan ihana tämä torstaierikoinen takkisi. Olen useasti käynyt tätä kuvaa ihastelemassa. Ehkä minäkin joku kaunis päivä teen jotain näin ihanaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milli :)!
   Onnistuin saamaan takista hyvin paikoillaan pysyvän vaikka ei olekaan kiinnitystä, se toimii :d ja pysyy siten ahkerassa käytössä.

   Poista
 4. Hei Tikutin,
  Mitä kuuluu. Olen toipunut isosta leikkauksesta koko syksyn ja sillä aikaa oli ilmeisesti Novitan vanha neulomo kadonnut johonkin bittiavaruuteen. Ravelrykö on nyt se paikka missä voipi keskustella ja ostaa ja myydä? Terveisin Anne-Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne-Marie :)! Olipa kiva kuulla sinusta, toivottavasti toipuminesi on edennyt kuten pitäisi.

   Ravelryssähän minä ja tällä samalla nimimerkillä. Siellä hoituu osto ja myynti, kuten myös yksityisviestein keskustelu.

   Novitan vanhassa neulomossa on jonkin verran keskustelua Ravelrystä Yleisten Aavemaista -ketjussa.
   Eli Novitan vanhaan, huopatossutehtaanhiljaiseen neulomoon pääsee suoraan osoitteella (ja mistäpä muualta kuin Ravelrystä tämänkin tiedon löysin):
   http://arkisto.novitaknits.com/?cms_cid=30202&oid=30202

   Toivon kaikkea hyvää kevättalveesi, huikkaathan viestillä jos ilmestyt Ravelryyn.
   Hyvää ystävänpäivää!

   Poista
 5. Hei Tikutin,
  Kiitos viestistäsi, kiva kuulla sinustakin. Mun täytyy ottaa oikein asiakseni vähän pyöritellä tuota Ravelryä. Se on mulle aivan outo paikka. Kiitos samoin sinulle myöhässä tosin... :)Anne-Marie

  VastaaPoista

Kirjoita kommenttisi: