Sivut

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Paidatti ja takitti

Olen ollut jumittuneena puikkoihin ja tässä tuttu tulos, kuukauden satsi kerralla. Jokaisessa työssä oli joitain koukuttavia osioita, joita ei olisi millään malttanut jättää kesken.

Kaksi paitaa tein tuoreesta Refined knitsistä ja puikoillakin on takki ko. eBookista.

Keväinen Victoria Madelintosh Tosh Merino Light, väri Thyme
Tasan 200 g paita, puikot  3,25 ja 3,0 mm.
Puikotin ajalla 14.-21.2. Kikkailin puikkokoolla 30,5-tuumaisen hivenen pienemmäksi.
Oli nopea tehdä, pitsiosiotkin helpon rytmiset. Enemmän jänskätti koon modauksen onnistuminen. Esim. hihapyöriö on 6 cm pienempi kuin mallissa. Hivenen jäi vaivaamaan takaa iso kaula-aukko. Tuota on kyllä helppo hivenen pienentää.


Tykästyin tähän hailakkaan väriin, vaihtelu virkistää.

Samasta opuksesta Idril
310 g Madelinetosh Tosh Merino Lightia, väri Glazed Pecan,
puikot 3,25 ja 3,0 mm
2.-11.2.

Aloitin 32-tuumaisella tehden kainaloiden alle ja todeten, että on järkyttävän iso. 29,5" on sekin hitusen iso, jo olkakin on vähän liian leveä, jolloin hihapyöriön tyhjä pussi korostuu kun pienensin hihapyöriötä vain pari senttiä.
Jouduin laskemaan rinnan alle muotolaskoskavennukset kokonaan uusiksi kun malli on tehty paljon muodokkaammalle. Samoin helmaosan palmikkokaistojen asetuskerros meni laskuiltaan uusiksi kuten myös helmaosan palmikkokaistat. Helmassa on lopulta 48 silmukkaa vähemmän kuin mallissa.
Eniten silti jäi vaivaamaan vyyhtieni isot värierot, vaikka ne vyyhteinä näyttivätkin aivan samanlaisilta. Pahat raidat sain aikaan vaikka raidoitin parin kerroksen välein vyyhtiä vaihtaen.


Kotitakki Hedgehog Merino DK:sta. Upotin tähän Hunterin jämäkerät ja yhden muita olennaisesti tummemman vyyhdin Podilla miksattuina.
Perusraglan, hieman kaareva helma ja keskellä "solmullista" meshiä, jossa kaikki oikeat silmukat on neulottu takareunoistaan. Sovittelin takkia ylhäältä alas tehdessäni ilman sen kummempaa mallia.
515 g, puikot 3,75 ja meshissä 4,0 mm.
21.1.-13.2.

Peruutan tässäkin vasta kuvaan kohdistimena käytetyn torson siirron jäljiltä.

Hunter-jämäkerien värierot häipyvät hyvin kirjavan Podin avulla

Yhdet sukat sain aikaan
Sulovileeninä hetkellisestä ilmaistarjouksesta bongattu malli Comb Gill
Three Irish Girls Adorn Sock, väri Cabbages & Kings. Väristä voisi päätellä, että odotan jo kovasti kevättä.
80 g, puikot 2,5 mm, pienensin mallin 60 silmukkaan jättäen keskeltä pois sileän kaistan silmukoita edestä ja takaa. Nopea malli tehdä.
Aloitin jo 28.1. tehden pari kuviokertaa ensimmäiseen sukkaan, mutta jatkoin vasta paidatuksen ja takituksen jälkeen, joten nämä valmistuivat 25.2.

Ilman palmikonkiertoja tai ristikkäisiä silmukoita.
Jotkut sukat pitäisi tuikata pikkutyöksi puikoille takin rinnalle. Mielessä pyörii pari kivaa takkimalliakin, mutta nyt tuntuu olevan liian iso kynnys neuloa jotain "perinteisesti" alhaalta ylös, varsinkin muokkaukset omalle kropalle tuntuvat hankalammilta toteuttaa noin päin.

Lankaa ei ole kotiutunut tänä vuonna. Edelleen on samat kaksi hankintaa odottamassa kunnes tärppää.

Lankavarasto on vajennut neulomalla 1890 grammaa ja 5105 metriä alkuvuonna. Vieläkin varasto on 4 kiloa painavampi kuin sen maaginen raja eli minä. Vuoden lopussa olisi suotavaa olla sama erotus toisinpäin.

Iloitsen päivien pitenemisestä ja talven selän taittumisesta, talvea ja pimeyttä on kestänyt minulle jo ihan riittävästi. Mukavista ulkoilukeleistä ollaan nautittu koirapojan kanssa tammikuun paukkupakkasjakson päätyttyä. Luntakaan ei ole täällä liikaa metsäpolkujen kulkukelpoisina pysymiseen.


8 kommenttia:

  1. Kauniita puseroita olet taas neulonut. Ja ihanat on nuo sukatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lankakeiju :)! Sukkien väristä tuli jo iso kevään kaipuu :d.

      Poista
  2. Hei Tikutin,
    Ihania malleja olet taas tikutellut! kevättä ja aurinkoa odotellessa. Miten se sananlasku menee, että kevät keikkuen tulevi:)
    Anne-Marie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne-Marie :)! Kylvetin jo seuraavan takin ja tuikkasin puikoille sukat kiitoskukaksi koiranhoitajalle. Hiukan voisin tahtia himmata välillä...

      Poista
  3. Oih! Olet taas pitänyt uskomatonta tahtia ja kauniita neuleita, Victoria on todella kaunis malli. Kevättä ilmassa jo sukkienkin väreistä päätellen ja hyvä niin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tjorven :)! Paidat ja myös sukat olivat aika koukuttavia neulottavia, ei tahtonut päästä puikoista irti, joten valmistakin tuli. Victoriasta tykkään itsekin, kunhan kevät käyttökeleineen tulisi...

      Poista

Kirjoita kommenttisi: