Sivut

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

KyJy #6 ja lankaaaa

Kuudes KyJy valmistui

Hitchhiker by Martina Behm
Lanka Wollmeise Twin, uutuusväri Peggy (80/20 sw merino/polyamidi, 100g/311m)
Puikot 3,0 mm
Täysikokoinen 42-hampainen Hitchhiker 150 g

Vanha samettitakki taitaa päästä syksyllä tämän kanssa käyttöön ;p

Ulkona pilvipouta, tässä aidoin värisävy

Ulkona auringonpaisteessa

Auringon paistaessa
Ulkona varjossa vyyhtinsä kera
Punakirjava Peggy-väri lienee vielä maailmalla harvinainen, sillä USAlaisia "anonyymeistä wollmeiseholisteista" on pyydellyt Ravelryssä linkittämislupaa Peggyn kuviini.


Lankaa, lankaa enemmän lankaa...

Lankalaatikot eli kiintiö on jo täynnä, uusia laatikoita en osta, joten elo-syyskuussa taidan laittaa myyntiin melkoisen kasan.
Madelinetosh Tosh Merino Light, Amber Trinket. Vinkeä väri jossa on lilasta lähtien vaikka mitä värejä olematta silti selkeästi oikein mikään väri

Madelinetosh Tosh Merino Light, väri Norway Spruce (käytän Silver foxin kanssa)
Wollmeise Sockenwolle Twin, väri Kürbis (kaverilankaa odottamassa)

Wollmeise Pure 100% sw merino, väri Pistazie (kaverilanka toiselle värille)
Tulossa viikon sisällä kymmenkunta vyyhtiä Wollmeisea... :d

Mustikatta?
Kiersin vanhat hyvät mustikkapaikkani läpi, varvut loistivat tyhjyyttään, missä oli neljä marjaa, missä kaksi tai kuusi marjaa.
Vajaan litran toin maistiaisia, samassa ajassa olisin normaalisti poiminut koko ämpärillisen. Talvi oli lähes lumeton, liekö siitä kärsinyt.
Pihapiirin mustikkani ovat suuria ja maukkaita, niitä vain on niin vähän.

Aikakapeikko
Puikoilla on Martina Behmin Lintilla, mutta se alkoi tökkiä, joten valmistuminen kestää. Lisää aloituksia en ajatellut silti nyt tehdä.
Sukatkaan eivät maistu.
Syy lienee liian rankoiksi käyneissä ja venähtävissä työpäivissä kun yksin luovii neljän ihmisen töitä rajusti priorisoiden ja monta kertaa tunnissa päivän työsuunnitelmat uuteen kuosiin laittaen. Päällimmäisenä on usein ajatus, mitä mä unohdin... Työkeikoilla risteyksissä miettii mihin mä nyt olin menossa... Toivottavasti täällä ei ukkosta kahteen viikkoon... Heinäkuun lopussa helpottaa kun yksi kaveri palaa lomalta ja saan itsekin pienen breikin. Lupaan pärjätä, vaikka hiukan väsähdän ja käsityöt kärsivät, en silti isosti stressaannu ;).

Suokaa ihanaiset blogiystävät anteeksi, että tällä rintamalla liikun nyt pahasti jälkijunassa joka asiassa.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

  1. Onpas kivan näköinen huivi, tuo malli on monesti ollut mielessä. Jokohan ensi talveksi tekisi.
    Upeita lankoja olet hankkinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lanka rulla! Olen ihaillut monikäyttöistä Hitchhikeriä mallin ilmestymisestä lähtien ja vasta nyt tein ensimmäiseni - vaan en taatusti viimeistä. Minusta mallin yksi hyvä ominaisuus on, että huivista voi tehdä haluamansa kokoisen. Tein tämän syystakin päälle, takin alla pidettäväksi tekisin hiukan pienemmän version.
      Kunhan vaan ehtisi joskus neuloa kaikki kotiutuvat langat :d....
      Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  2. Hitchhiker on aina vaan hieno malli! Minäkin haluan vielä joskus ostaa Madelinetosh-lankaa. Täytyy vaan ensin katsoa jokin sopiva malli, johon langat hankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lammas! Sanopas muuta, Hitchhiker jaksaa ihastuttaa aina vaan.
      Käyttöhuivimallin vimmatun etsimisen päätteeksi totesin aamulla, että miksi ihmeessä en tekisi toista Hitchhikeriä kun siitä kerran tykkään.
      Madelinetosh on ollut pari vuotta hankintalistalla ja nyt vasta ovat ensimmäiset kotiutuneet. Asusteisiin nämä matkannevat. Pitää laskeskella onko Tosh Light liian ohut Behmin Bricklessiin, joka houkuttaisi kovasti ottaa puikoille, eikä haittaisi, vaikka koko jäisi hivenen alkuperäistä pienemmäksi.
      Mukavaa kesäistä viikkoa!

      Poista
  3. Hitchhiker on kyllä hieno. Olen kuolannut ohjetta jo pitkään, mutta en ole viitsinyt ostaa sitä kirjastoon makaamaan. Tämä sinun tekemäsi nosti hingun taas aivan uusiin sfääreihin, kertakaikkisen mahtava väri. Monasti olen miettinyt, kuinkan nämä melko rankoin värieroin olevat wm:t toimivat. Täydellisesti näköjään :-)
    Kertakaikkisen ihania lankoja sinulla tuossa kavereitaan odottelemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MiunMaun:)
      Ensimmäinen Hitchhikerini ei jääne viimeiseksi, työlistalla malli on ollut ilmestymisestään saakka, joten pitkään kesti minullakin.
      Rankkojen värierojen langat toimivat erinoimaisesti näissä epäsymmetrisissä huiveissa. Neuletakin aion tehdä, mutta raidoitan sen toisen langan kanssa vaihtelevakorkuisin raidoin, jotta värin paikoittainen läiskiintyminen ei häiritse. Joitain kauniita pitsineulepintoja olen myös nähnyt näistä rankkojen värierojen langoista. Edes sileän neulepinnan perussukkia en tekisi yksinään tästä langasta.
      Onpa sinulla kauniita koruja miunmaun.comissa!

      Poista
  4. Eipä uskoisi että kärsit työ stressistä kun vielä neuloakin jaksat, hieno huivi. Ja mahtavia lankojakin taas. Minä olen kyllä mustikoita lenkkeillessä löytänyt mutta keräämään asti en ole vielä päässyt kun aikavarkaat ovat päättäneet ajan käytöstäni näin lomallakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ladybug:)
      Olen herännyt hirvittävän aikaisin aamuyöstä, pahimmillaan nähdessäni unta jossa kello soi, joten aamuihin on jäänyt aikaa neuloa ja rentouttaa ajatuksiaan päivän koitoksiin. Illat ovat sitten menneet puutarhan puolella tai vain lenkkipolkuja koirapojan kanssa samoillessa.
      Viikko vielä yksin pinnerrystä töissä, sitten pääsen parin viikon tauolle purkamaan työsumaa kotopäästä.
      Aion vielä etsiskellä mustikoita uusilta suunnilta, josko edes yhden ämpärillisen saisi.
      Vai on sinulla ollut aikavarkaita, niitä tahtoo aina välillä esiintyä.
      Mukavaa loman jatkoa!

      Poista
  5. Heinäkuussa on hauskaa olla töissä kun on niin rauhallista... ja pah sanon minä! Yritähän sinnitellä vielä muutama päivä.
    Tosi upea hitchhiker, pitkään roikkunut minunkin "kuolauslistallani". Miten maltat olla kutomatta noita Madelinetosheja? Varsinkin tuo ylin "ei mikään väri" on tosi upea jo vyyhtinä!
    Tsemppiä kyjyyn, sinulla se on kyllä jo hyvällä mallilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että ehdit kiireiltäsi jälleen piipahtaa täällä:). Itse en loppuviikosta ehtinyt/jaksanut edes blogia avata, kuumuus työkiireissä vei vieteristä vedon viimeistään illan ruohonleikkuun tms. jälkeen. Viimeisetkin työpäivät ypö tuli sinniteltyä ja suht kunnialla selvittyä, puuh.
      Hitchhiker ei jääne ainoakseni, tykkään kovasti mallista sen kaikessa yksinkertaisuudessaan.
      Madelinetoshit kutkuttavat, mutta jääräpään puikoilla saa nyt olla enintään kolme keskeneräistä työtä (ufonestoa tämäkin). Yritän pitää ajoissa aktiivisina syksyllä eteenpäin lähteviä töitä, joten Madelinetoshit saavat tovin odottaa. Martina Behmin sopivaa lankaa odottanut Brickless on mietinnässä tuohon (ei mikään väri) Amber Trinketiin.
      Näytän yllättäen suuntautuneen Wollmeisen hamstraukseen. Myyntikään ei auttanut, myin 7 ja tadaa - ostin 7 vyyhtiä:d. Kohtalainen lankapläjäys on luvassa seuraavaan postaukseen kunhan saan vielä seuraavan huivin tekeleen valmiiksi.

      Poista
  6. Aivan mahtavan värinen huivi. Todella kaunis.

    Mulla on mustikat vielä metsässä ja viime vuotisia pakkasessa. Herukoita on tullut hyvin ja niitä olen poiminut. Innolla odotan seuraavaa postausta jos siinä on edes puoleksi yhtä mahtava värisiä lankoja kuin tässä postauksessa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milli*:). Peggy on erilainen pirteä väri minulla. Myin siitä pari vyyhtiä, mutta vielä on 490 g jäljellä.
      Kymmenkunta lankaväriä on tulossa näytille loppuviikon postaukseen, kunhan DHL ja iteljoonimme viimeisen satsin Saksasta tänne kyytivät. Wollmeisen värit ovat aina enemmän tai vähemmän yllätyksiä. Pitää vaan laittaa heti kiertoon, jos värin hakuammunta ei osu etsittyyn:d.

      Mustikat ovat minullakin sitkeästi metsässä, koirapojan kanssa ollaan lenkeillä niitä syöty ja parhaitahan ne ovat tuoreina. Näillä helteillä ei vauhtilenkit houkuta. Pakkasessa on vielä kymmenkunta litraa viimevuotisiakin mustikoita pois syötäväksi, joten ei isoa vahinkoa tule elleivät ne tänä vuonna lisäänny. Herukoistasi tuli ihan vesi kielelle.

      Poista

Kirjoita kommenttisi: