tiistai 1. tammikuuta 2013

UWA 2013, työ #1, aloitus

UWA #1,
tunika Lana Gatto Camel Hair (60 % merino, 40 % kameli)

Tämän työstämiseen lukkiuduin uudenvuoden aattona jo varhain ja vielä vuoden ensimmäisenäkin päivänä lyhyiden yöunien jälkeen. 106 kerrosta on nyt tehtynä ja niskani aivan jumissa liiasta neulomisesta. Työssä on tällä hetkellä noin 22900 silmukkaa. En vain päässyt tästä työstä irti, vaikka yritinkin :).

Samalla kun otin aloituskuvan, mittasin valmiiksi tunikan pituuden minimin ja maksimin, jotta tiedän marginaalin, minkä sisään kuvion pitää ylhäällä asettua tietyllä tavalla.

Alhaalta muotoilen aikanaan valmista työtä hieman, jotta ei näytä makkarankuorelta, vaikka löysä onkin, vaan laskeutuu hieman väljemmin.

Kuviomalli on Angela Hahnin Rib & Braid pullover or jumper. Ylhäältä muunnan mallia merkittävästi.

Tekemäni leveys on tarkoitettu 10-16 senttiä isommalle lantionympärykselle kuin minulla on. Mielestäni tätä ei kuitenkaan ole tarkoitettu muotoiltavaksi ribiltään täysin auki, koska silloin jujusta katoaa jotain. Jos venähtää itsekseen hetimmiten, niin lähtee kiertoon. Lanka on minulle entuudestaan tuntematon.

JK. (6.1.)
Loppiaisena pääsin hihoihin. Mitoituksen tein vartalo-osan perusteella, ohjetta en ole katsonut. Tunikasta on tulossa hieman pidempi kuin tässä kuvassa oleva mitoituksen minimi kuvion asettumisen kannalta.

Tikuttaa tikuttaa vaan ei valmista synny - mikä sen on - tietysti tikutin ja ribbipalmikkotunika. Tai ainakin minusta tuntuu, että tämä etenee hitaasti neulomistunteihini peilaten.
 

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä upea malli, olet tosi nopea kutoja! Olen samaa mieltä, tuota ribbiä ei saa venyttää liikaa auki, muuten kuvion balanssi kärsii.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tjorven kommenteista :). Kiva, että olet samaa mieltä ribin venytyksestä.

    Tiedä häntä nopeudestani, mahdutin vuorokauteen uskomattoman määrän tikutustunteja, vain koikkeripoika sai lenkkinsä ym.
    Malli on erittäin looginen ja rytminen neulottava. Siihen meinasi suorastaan jäädä koukkuun, ei millään olisi malttanut lopettaa :D.

    VastaaPoista

Kirjoita kommenttisi: