Sivut

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

UWA #3, pusero/tunika valmis

Kuvaan tämän paremmalla valolla myöhemmin uudelleen. Valo ei enää riittänyt päästyäni töistä kotiin vapaapäiväni katkaisseen hälytyskeikan jälkeen :(.
Toivottavasti saan uuteen kuvaan mennessä tehtyä UWAan kuulumattoman huivin samasta langasta yhdeksi asustusvaihtoehdoksi.

Pusero on "ulkonäkökameleointti" perusjuttu asustamisen pohjaksi (erilaiset huivit, vyöt, kengät ja alaosat)

UWA #3, pusero/tunika (peruspusero vaihdeltavan asustamisen pohjaksi)
 
Aloitettu 1.1.2013
Valmis:19.1.2013
Paino: 325 g
Lanka: Malabrigo Arroyo (100% sw merino), väri Glitter
Koko: itselle, oma mitoitus
Puikot: Addin bambupyörö 3,5 mm, eri pituuksia
Hmm. lanka on väriltään sävykäs, mutta en minä siitä mitään glitteriä löydä :D.

Deltaljikuvista saa paremmin selvää kuin toinen toistaan epäterävämmistä peilin kautta hämärässä otetuista yleiskuvista, vaikka sävykäs lanka ei tässäkään sävykkäältä näytä:

Kylkinapitus on molemmissa sivuissa helmasta kainaloon.
Resorit ovat osittain takareunasta neulotuin silmukoin.
Venepääntie on kuin helma, samaa resoria olkapäihin asti.
Pitkään mietin yläosan kuvioimista pintaneuleella, mutta jätin "krumeluurit" pois, ilme tulee käyttötilaisuuden mukaan asustamisella.

Tässä vielä pääntien kuva (väristä tuli kuvasa tosi hailakka).

Lisätty tähän väliin pala kameleonttipuseroa, seuraavan päivän ruokatauolla luonnonvalossa otettu kuva. Sävyjä on niin paljon, että jätin kuviot tekemättä:


Takaisin hämäräkuvauksiin. Laitan silti yhden (myöhemmin uusittavan) epäonnistuneen kuvan puserosta ylläni, jotta näkee, että kyllä se valmis on ;).
Aivan hoopo kuva kun kääntää olkapäitä eteen ja alempaa sivunapitusta paremmin esiin. Hartiat on leveät kuin ladon ovet alaosaan verrattuna.
Näihin kuviin en haluakaan asustaa puseroa, tarkoitus on esitellä pohjaversio sellaisena kuin se on.

Housutkin on omatekoiset suorat perushousut, vuosimallia -08 tai -09.
Burdan yksittäismyyntikaava, koko 32. Burdan kaavat ovat miltei ainoita, jotka istuvat minulle.

Uniikkivärjättyjen vyyhtien värit tasoitan raidoittamalla koko työhön tarvittavilta keriltä, vaikka valmistajat suosittelevat vain kahdelta vyyhdiltä raidoittamista. Pusero on raidoitettu 2 kerroksen välein kerää vaihtaen neljältä kerältä.
Kuljetin siis neljää lankaa koko ajan mukana.
Tämän vahvuisessa langassa ylimääräiset langat kulkevat siististi mukana tekemättä paksua pötäkkää reunaa. Kuva reunasta (kainalo-olka väliltä) on taaskin valitettavan huono ja väri pöytälampun alla kuvattuna oudon keltavihreä. Kerien avulla nostin työtä kuvaa varten vain irti pöydästä.

Parempaa kuvaa odotellessa...

***********
Sunnuntaini sujuikin oikein hienosti töistä tulleeseen hälytykseen asti. Aamupäivän lopulla oli pari tuntia aivan upea aurinkoinen ja tyyni sää. 
Käytin sen ajan koirapojan kanssa lenkkeilyyn talvisen luonnon kauneudesta nauttien. Rivakasti tein vielä perään kaikki kotityöt ja kävin suihkussa odottaen pian koittavaa kiireetöntä aikaa työn kuvaamiseen ja neulomiseen. Se siitä rauhasta ja neulomisesta sitten. Söin klo 18 lounaani, silmukkaakaan en ole aamun jälkeen pistellyt, mutta josko nyt olisi se aika koittanut.

2 kommenttia:

 1. Kauniin värinen pusero,kaunis tunika tuolla aiemmassa postauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lankarulla :).

   Tämä pusero näyttää vaihtavan väriään joka valossa erilaiseksi :D. Lisäsin yhden luonnonvalossa ruokatunnilla nappaamani kuvan väristä tänään.

   Tervetuloa lukijaksi!

   Poista

Kirjoita kommenttisi: