lauantai 19. tammikuuta 2013

UWA-aloituksia

Mukavaa viikonvaihdetta lukijoille :).

Huh, onpa ollut vauhdikas viikko. Tikuttanut toki olen liikenevän vapaa-ajan, mutta sosiaalisen median puolella olen ehtinyt vain pikaisesti piipahtaa, tai kone on ollut taustalla auki.

Ilokseni huomasin uusia jäseniä liittyneen lukijaksi :).  
Tervetuloa Mammutti, lankakeiju ja Minna L

**********
Tässä aloitukset lopuista kymmenestä tammikuun aikana aloitettavasta UWA-työstä. Jonkinlaiset kuvat olen räpsinyt, mutta vasta äsken siirsin ne koneelle.

UWA #2, pusero, aloitettu 12.1. - puranko, en pura, puranko -työ :D

Elsebeth Lavold Silky Flammé (50% perulainen villa, 30 % FS Alpakka, 20 % silkki, 50 g/75 m, puikkosuositus 6, 15 s = 10 cm). Väri Tarragon.
Lankapeicco myi syksyllä tätäkin lankaa 30 % alennuksella.

Tikutan puikoilla 5,5 mm, mutta suositeltu 6 mm saattaisi olla käsialalleni parempi.
Tämä aloitus saattaa mennä kyllä purkuun... Katsotaan kun kuvio etenee hiukan pidemmälle.
Tämäkin malli on sieltä sun täältä ja omasta päästä, siksi en voi laittaa kuvaa mallista :D.

Käytän edelleen ikivanhanaikaisia silmukkamerkkejä (erivärisiä ohuita langanpätkiä). On minulla ihan oikeitakin silmukkamerkkejä ;), mutta tykkään edelleen noista isoäidinaikaisista langanpätkämerkeistä.

En laittanut purkuun, vaikka langan vahvuuden vaihtelun vuoksi melkoista "syhryä" tuleekin. Lanka sopisi paremmin asusteisiin, mutta riittää sitä vielä niihinkin.
Tässä aloitus päivää myöhemmin
Vielä lisää seuraavana päivänä jatkettuani olen taas sitä mieltä että  p u r k u u n  menee. Lanka vyyhdille, kasteluun ja asusteisiin myöhemmin. Lankaa riittää aloittaa uusista keristä pusero. Tämä on aivan liian vaihteleva paksuudeltaan ja tuotaa tuhruisen näköistä pintaa, vaikka käsialani melko tasaista onkin.
Tästä taisi tulla murheenkryyni. Pitäisiköhän jättää sittenkin ajatus muhimaan ja siirtyä toiseen työhön...

**********

UWA #3, pusero, aloitettu 1.1.

Malabrigo Arroyo (100 % sw merino, 22 s = 10 cm), väri Glitter.
Tätä tikutan 3,5 mm puikoilla raidoittaen neljältä kerältä, vaihto 2 kerroksen välein (Vyyhdit ovat väriltään enemmän ja vähemmän uniikkeja)

Värissä en näe kyllä mitään Glitteriä, mutta tässä aloituskuva. Taustalla näkyy SmartStore-laatikko, jossa lankakerät ovat neljässä Iittalan jälkiruokakupissa :D
Sama juttu tässäkin, eli malli on ideoitu jostain nähdystä ja loput lorahtavat omasta päästä. Tässä työvaiheessa en vielä tiennyt millaisen yläosan teen, mielessäni sovittelin yläosaan monenlaisia pintaneulekuvioita.


Tämän puseron tikutusta jatkoin viikolla urakalla niin, että huomenna laitan tänne valmiin vaatteen kuvan. Muutama nappi on vielä neulomatta ja pari langanpätkää päättelemättä. Toivottavasti huomenna olisi kirkkaampi kuvausilma.

**********
UWA #6, huovutetut lapaset, nämäkin laitoin puikoille 12.1.
Lankana Puro, väri Retro. 
Lupasin olla kuvaamatta ihan pelkkiä sukansuita ja resoreita, mutta nämä saavat "luvan kelvata" lapasten aloituksena.
Tämä 100 grammaa jäi käteeni Siwan tarjouksesta käydessäni loppusyksyllä noutamassa Nansolta tilaamaani pakettia.

Huovutan lapaset käsin, jotta niihin jää haluamani taipuisuus ja voin säädellä huovutuksen määrää eri kohdin, mutta silti tuulen ja pakkasen pitävästi.

**********
Ja lopuksi vielä UWA #9, perussukat
Rellana Flotte Socke, Nizza
Nähtäväksi jää miten raidoitus menee jatkossa. Ensimmäistä kertaa teen tästäkin langasta sukkia.

**********
Loput 2 UWA-aloitusta siirrän maaliskuulle ja yritän tehdä 10 muuta alta pois sitä ennen. Yhden työn valinta on vielä enttententten jne.

**********
Tilaus lähti tänään Titityylle, mutta - tadaa - ei yhtään lankaa lisää varastooni :D. Mieltä kutkutti kyllä talvialesta esim. Rowan Tweed ja BC Garnin Semilla ja...
Tyydyin kuitenkin tilaamaan vain nappeja ja kahdet neliskanttiset sukkapuikot.

Tälläkin kertaa jätin tuleviin ostoksiin Cookie A. sukkia. rakkaudella. 
Ongelmani sukkamalleissa on (mallista riippuen) kuvion pienentäminen pillikinttuuni. En voi tunkea sukkiin ohjeen silmukkamäärää, kun sukat on tarkoitettu useamman sentin leveämmälle nilkalle ja jalkapöydälle. Löllösukista en tykkää.

Ja taas puikkoihin, päättämättä on vielä mikä UWA-työ jatkuu, mutta huomenna raportoin valmiina UWA #2:n.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi: