Sivut

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Hepulin vallassa

Tämän Zeldan väripadan tuotoksen nimi on siis Hepulin vallassa. Se vaan piti saada hepulin vallassa. Yleensä meillä  hepuloi vain koirapoika, mutta nyt hulvaton hepuli tarttui minuunkin.
Lanka on Kashmirsukkis (sw merino 80%, nylon 10%, cashmere 10 %, 100 g/400 m).

Ehdotukset mitä tästä hepuloisin ovat tervetulleita:


Heräteostoksena Garnstuganista tuli 200 g Noro Taiyo Sockia (50% puuvilla, 17 % villa, 17 % polyamidi, 16 % silkki, 100 g/420 m).

Erityisesti tähän toivon ehdotuksia mitä tekisin. Sukkia en taida tästä tehdä, kun tuoteselosteessa on pesuvadin kuvan päällä henkselit. Toki lanka sietänee hellän käsinpesun viileässä vedessä. Kerät ovat samaa väriä, 23, samalla eränumerolla. Olisikohan viimein jonkun huivin aika :o)?



Olin lähdössä haravoimaan pihaa, mutta jäin tikuttamaan sukkaa, sillä yhtäkkiä taivas synkkeni tällä seurauksella, kasa rakeita:

Se siitä haravoinnista, jospa vappuna onnistuisi, onhan se suomalaisen työn juhla. Ai niin, joku voi katsoa, että ompa tympeän tyhjä piha, mutta tämä alue onkin kesäisin agilitykenttä, jossa kaikki puut ja istutukset ovat ainoastaan tiellä.

"Haravoin" siis valmiiksi nämä tuliaisina farkkujen kumppaniksi menevät sukat:

Lanka: Teetee Pallas (väri 51)
Puikot: 3,0 mm Lanternmoon ruusupuiset ja Takumin bambuiset
Koko: 38
Menekki: 100 g (jäi pari metriä, joten ei ollut lankaa millä tasata kärjen väritys.)
Aikana: 22.4. - 27.4.
Malli on lähes sama kuin tuoreessa Pallas-testissäni.

Tässä vielä hieman tarkempi kuva. Sukat menevät kovaan arkikäyttöön, joten näissäkin on vahvistettua neuletta koko kantapohjan sekä päkiän alue. Lyhennetyin kerroksin tasasin taas neulekorkeuden.


Kuin Pohjanmaan joet konsanaan, tulvi lankaa tupaan:

Punainen Austermann Step oli tarkoitettu tuliaissukkiin, mutta väri ei ole sama kuin kuvassa, vaan lähinnä väljähtynyt vadelma, eikä se ole saajan väri laisinkaan. Ostin hätäpäissäni tilalle sinikirjavaa Pallasta, joka jo tuli sukkina kuvattuakin. Tarvikkeissa on mm. kolmet Knittarin 15 senttiset hiilikuitupuikot (2,25 ja tuplana 2,75 milliset).


Huhtikuu jää lankavaraston lihotuskuukaudeksi. 580 g kertyy lihotusta, kun vielä on tulossa mustaa ja mustaharmaakirjavaa Teetee Pallasta yhteen miehiseen lahjaprojektiin.

Jos Dropsilla on toukokuinen ale, tullee sieltäkin tilattua lankaa, mutta ilmeisesti paljon viime vuotta maltillisemmin ;).


Ilokseni huomasin saaneeni uuden lukijan, tervetuloa Tuomontupa käsitöitä!


Nyt kämmekkäitä tikuttamaan kun on on lankakin niihin, eli saapunut Artesano sw merino. Kuvio vaihtuu toiseksi epäsymmetrisesti palmikoidun puseron kuvioksi, sillä tekemieni torsorannekkeiden kuviolla tulee liian "pötäkät" kämmekkäät.

Hauskaa Vappua kaikille!


8 kommenttia:

  1. Mukavan näköisiä lankoja ja tarvikkeita tulva on sinulle tuonut. Sukat on kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lankarulla :).
      Olen käynyt ihailemassa kauniita jämälankatöitäsi. Ne inspiroivat minuakin kokeilemaan joskus jämälankojen työstöä. Turhan usein heitän jämälangat menemään niiden pyörittyä aikansa laatikoissa päätymättä puikoille tai koukulle.

      Poista
  2. Hei, kiitos toivotuksesta! Mukavan näköisiä neuleita sinulla, ihanan värikäs tuo villatakki, kaunis.
    Iloista vappumieltä sinulle:o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan itsellesi :).
      Minäkin kävin ihastelemassa blogissasi ja käyn jatkossakin.
      Iloista vappumieltä sinullekin!

      Poista
  3. Voi mitä lankaihanuuksia olet käynyt ostamassa =) Tässä kuussa en ole juurikaan kutonut vaan yllättäen (eniten ehkä itseni...) en ole myöskään ostanut lankaa.

    Meilläkin haravoitiin piha ja heti seuraavana aamuna satoi räntää... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Milli* :).

      Toivottavasti tämä lankavuoteni ei suju kuten viime vuosi, jolloin huhtikuun loppuun asti ostokset olivat maltilliset ja sen jälkeen homma lähti täysin lapasesta.

      Teillä onnistuttiin haravoimaan räntäsateen oikealla puolen :D. Tänään minun piti aloittaa, mutta tällä tuulella tavara vain vaihtaisi paikkaansa pihassa.

      Poista
  4. Mitenkähän hepulista tulikin koira ensin mieleen??? Näköjään langatkin hepuloivat, nimi näyttäisi osuvalta!
    Kaikenlaista kaunista on taas tippunut puikoiltasi, ja lankasaalis saa kyllä hamsterin heräämään. Upeita nuo Norot! Virkkasin vuosi sitten itselleni kerästä Noroa "isoäitihuivin", se on yksi suosikeistani ja simppeli malli tuo upeat värit esiin.

    Meillä neito innostui haravoimaan pihaa sellaisella tarmolla, että katsoin parhaaksi keskittyä kukkapenkkeihin. Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, langan nimi oli lähes täydellinen ja koira on ainut mitä minulle hepulista tulee mieleen.

      Kiitti vinkistä! Noron värien esiin saantia itsekin mietin ja isoäitinä ne varmaan tulevat hyvin esiin. Eipä juolahtanut itselleni isoäiti lainkaan mieleen.
      Pitääpä kokeilla idean kehittelyä tuolta pohjalta.

      Kiva, että sait innokkaan haravointiapulaisen ja sait itse keskittyä kukkapenkkeihin. Kuopsutus on inspiroivaa ja rentouttavaa puuhaa, johon juuri nyt kätkeytyy annos pian koittavan kesän odotusta.

      Poista

Kirjoita kommenttisi: