keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Puuttunut palanen

Epäsymmetria valloillaan -puserostani jäi langan loppuessa puuttumaan kyynärtaipeeseen ulottuvat kämmekkäät.

Tässä ne nyt ovat:
Lanka: Artesano Superwash merino (väri Teal 5167)
Puikot: 3,5 mm Lanternmoon ruusupuiset ja Takumin bambuiset
Koko: omaan käteen
Menekki: 100 g (jäi reilu metri)
Aikana: 28.4 - 1.5. Tein molempia yhtäaikaa oman tapani mukaan eli kaksin sukkapuikoin.

Palmikkokuviot ovat puserosta, takaosassa ja peukun päällä sekä sen alla on neljän silmukan peruspalmikkoa, puserosta sekin.
Valintaperuste kuviolle oli, että se ei saa tehdä kämmekästä jäykäksi tönköksi. Levein kuviovaihtoehdoista ei taas mahdu kerralla näkymään muualla kuin kämmenselässä. Lisäksi kuvion piti olla riittävän vaatimaton, kämmekkäät ovat vain lisälämmike tarpeen vaatiessa lyhythihaiselle puserolle.

Voi vitsit miten vaikeaa on kuvata omaa räpyläänsä, edes toista, saati molempia
yhtäaikaa :D.  Kuvio näkyy alla olevassa puserossa paremmin, mutta tässäkin jotenkin.Molemmat valmiina ;), mutta ilman ainuttakaan terävää kuvaa:

Peukullinen kämmekäsversio on minulla melko epäkäytännöllinen, mutta nyt on lankaa, josta voin tehdä vielä peukuttomat myöhemmin.
Hih, piti napata kuvausalustana usein käyttämäni torkkupeitto ympärilleni, kun väri kuvassa hukkui vaatteisiini.

Kämmekkäät kuuluvat siis tähän 1.4. valmistuneeseen puseroon. Kämmenselän kuvio on keskimmäinen palmikko ja muualla on samaa palmikkoa kuin hihoissa:

Lankavaraston lihotusta...
Lancapeicon 850 gramman paketti (Lang Seta Tweediä ja kasa Teetee Pallaksia) on matkaillut viikon, mutta kirjasin ostokset jo huhtikuulle.
Tänään alkaneen Drops supersalen päivittymistä "Tapsan" sivuille kyttäilin.
Tulossa alesta on Fabelia ja LImaa. Lisäksi otin kuviovärejä Cotton Viscosesta yhteen projektiin. Kertyihän noista yhteensä 1,4 kiloa (50,85 euroa), mikä on maltillinen määrä viime vuotiseen supersalen 7,7 kiloon verrattuna :D.
Vuosi on enää 2430 grammaa miinuksella, varasto pysyi juuri ja juuri alle 40 kilon.

Kuinkahan muijan käy varaston supistelun nollille pääsyn kanssa toukokuussa. Pitänee tikuttaa alpakkapeitto valmiiksi tässä kuussa, puolet palasista on nyt tehtynä.

Vappu ja työn juhlani
Päivän teeman piti olla pihan haravointi. Tuntui, että puuskainen ja pyörteinen tuuli levitti lehtiä ja roskaa haravalla niitä pöyhiessäni vain entistäkin laajemmalle. Merkittävää tulosta ei syntynyt risujen ja käpyjen keruun lisäksi, mutta tulipahan ulkoiltua sekin aika koirapojan kanssa. Lisäksi joku muu oli vappuaattona nauttinut ihmistä väkevämpää, koska minun päätäni särki tolkuttomasti koko päivän :D.


Jäät järvestä lähtivät eilen. Olisin ollut valmis vannomaan, että toukokuun puolelle menee, mutta puuskainen tuuli hoiti homman hetkessä.

Auki on. Rytöinen rantanäkymä tästä käsityö- ja atk-pöydältä (naapurin pihan yli) kuvattuna, liplattaa se.

Vauhtia on riittänyt 
Työrintamalla on pitänyt kiirettä pitkiksi päiviksi asti. Talvilomapätkä vanhaa lomaa siirtynee jonnekin juhannuksen tienoille. Onneksi kaikki suunniteltu reissaaminen ei toteudu. Aamuisin ei aina herätessään tiedä mihin suuntaan pitää tänään sännätä. 
Mielenkiintoisia blogipostauksianne on kertynyt luettavaksi taas vaikka kuinka paljon.


6 kommenttia:

 1. Kämmekkäistä tuli yhtä ihanat kuin puserokin, tosi kauniit. Sinulla pysyi hyvin homma lapasessa supersalessa, minä en (onneksi) ole vielä ehtinyt ostoksille, mutta tässä toukokuun kuluessa kyllä taatusti lähtee jonkinmoinen tilaus Tapiolle. Ainakin yhden takkilangat ukkokullalle tilaan ja varmaan tarttuu "vähän" muutakin mukaan ;) Tuo "Aamuisin ei aina herätessään tiedä mihin suuntaan pitää tänään sännätä" on niin osuvasti sanottu, että ihan naurattaa =D Poukkoilua ja säntäilyä on nähty täälläkin ja kaikenlaisia pieniä kommelluksia. Josko toukokuu toisi itse kullekin vähän rauhallisempia päiviä. Tsemppiä töihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista :).
   Supersale kannattaa ehdottomasti hyödyntää, mutta nyt tein poikkeuksellisesti etukäteen työsuunnitelmat ja niihin ostoslistan. Muutoin minulla tarttuisi ties mitä muutakin mukaan. Suurin osa ostoksistani muuttaa muotoaan päätyen pukinkonttiin. Kunhan vaan ei tule tilattua enää toista kertaa...

   Aropupumaiset aamuni olisivat varmaan koominen näky, varsinkin jos siihen saisi yhdistettyä jostain alitajunnan syövereistä ryöpsähtävän ajatustulvani päivän säntäyksen suunnasta :D.
   Toivoa sopii, että toukokuu edetessään tuo seesteisempiä päiviä meille molemmille!

   Poista
 2. Supersale... yritän istua käsien päällä etten "eksy" vaarallisille sivuille. Selvisit haasteesta erinomaisesti,onnittelut!
  Kämmekkäistä tuli upeat, iso muhkea palmikko on todella näyttävä kämmenselän päällä.
  Uskotaan lujasti, että kyllä tämä tästä rauhoittuu, minulla aamut ovat onneksi standardoitu rauhallisiksi, mutta töistätulo... meksikonlahdella minua luultaisiin hurrikaaniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kylläpä nauratti - Tjorven Meksikonlahden hurrigaanina ja käsiensä päällä istumassa supersaleen eksymistä estämässä :D. Kai minunkin pitäisi kokeilla käsien pyrstön alle tuuppaamista, ettei vaan tule uutta kiusausta supersaleen, kuukausi on vasta alussa...

   Ostosten vuoksi olen tikuttanut vimmatusti kaikkina mahdollisina hetkinä alpakkapeiton paloja pelastaakseni tämän kuun lopulta miinuksille.

   Pihatyötkin ovat pahoin kesken, joko sataa, tuulee liikaa haravointiin tai en muilta töiltä ehdi.

   Viimeksi eilen ponkaisin sängystä ennen aamuviittä kuvitellen olevan työpäivä. Toki työpaikalla käydä piti, mutta ajoitus oli valittavissa. Argh, laitan kohta lapun yöpöydälle vapaapäivän aamuiksi, jotta onnistun kääntämään viiden aikaan kylkeäni panikoimatta viikonpäivästä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Inkeri :).
   Kauniita töitä blogissasi!

   Poista

Kirjoita kommenttisi: