Sivut

torstai 16. toukokuuta 2013

Kiitoskukat & puikkotappiot

Kiitoskukat kaverille, muunnos 2o, 2n pertsasta.
Mielikuvani tuottama muunnos Ravelrystä aiemmin muuta etsiessäni löytämästäni mallista, jonka tietoja ei silloin valitettavasti tullut tallennettua.

Lanka: Drops Fabel print, Lagoon (Drops supersalesta -35%)
Puikot: työn aloitus 2,5 mm Lanternmoon ruusupuiset, toiseen (samaan aikaan tehtyyn) sukkaan otin Knittarin puikot toisen ruusupuisen katkeamisen jälkeen 
Koko (kapea) 38
Painoa 80 g
Puikkotappiot: 2 kpl Lanternmoon ruusupuisia 2,5 mm puikkoja
Tätä ennen on eläissäni katkennut vain yksi Knittarin 3,5 mm Symfonie Wood -puikko, joka sylkäisi pitkän säleen sormeni sisään.

Itse kuvatuista kulmista kuvio ei tahdo näyttäytyä oikein eli lähinnä aaltomaisena kohokuviona. Langan pitäisi olla yksivärinen tai toisin liukuvärjätty, jotta kuvion rooli olisi mieleiseni. Toki sukat ovat minulle hiukan isotkin. Pesen ne ennen käyttöä, jotta kaveri voi sitten tuikata ne huoleti koneelliseen pesuun.


Tässä kokeiltuna toista kuvakulmaa

Kuvan aiheena linssilude. Linssilude aktivoituu usein kuvatessani.
Tällä kerralla jäbätti tunki pepattiaan samaan kuvaan. Nyt se tosin oli pelästynyt jotain ikkunoita helisyttänyttä, omiinkin korviini sattunutta pamahdusta ja tullut turvaan.


Uudistin sukkiin kaksi sarjaa em. Lanternmoon ruusupuisia puikkoja. Nyt on yksi sarja kolmella varapuikolla.
Enpä voi suositella kaksipuolkkia näistä puikoista. Vahvemmat ovat kyllä kestäneet ja niihin olen tykästynyt.Edellisen seurauksena löytyy nyt Knittarin Karbonzejakin, tuli kuudet puikot eli kolmea vahvuutta lisätäydennyksenä. Metallipäät tekevät vahvemmista puikoista aika painavat. Kuvan puikot ovat 2,0 mm ja 3,5 mm väliltä.

Kolmepuolkit valjastin jo työhön, mutta reissukutimeen ne eivät kilinänsä vuoksi sovi, pitää vaihtaa tilalle puiset tai bambuiset.
Oma korva on tottunut pieneen kilinäänkin, mutta ison porukan luentosalissa tai kulkuneuvoissa voisi joku lähistöllä ärsyyntyä.
Ja totuuden nimissä totean, että itse aiheuttamani kilinä tuollaisessa paikassa saisi minut lopettamaan neulomisen.Sänky kutsuu taas kevätflunssaista ja tämänkin rustaaminen vei uskomattomat pari päivää ja siltikin lipesi lapasesta ennen aikojaan. Nousin juomaan hunajateetä ja syömään vähän jotain. Päivän mottoni on ilmiselvästi: "uni paras lääke on, siitä nauttikaamme."


4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat olet tikuttanut. Minulta on myös tuollaisia 2,5mm puisia puikkoja napsahtanut poikki eräänkin kerran (eri merkkisiä tosin). Olenkin joskus miettinyt, että onko neulomistyylini jotenkin poikkeuksellisen raisu, mutta sattuu näitä näköjään muillekin =) Ikävä juttu tuo kevätflunssa! Unta vaan palloon ja pikaista paranemista, että pääset nauttimaan kevätauringosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Krista :)

   Hih, eihän sitä tiedä, vaikka minun muut 2,5 milliset puupuikkoni olisivat poikkeuksellisen kestäviä yksilöitä ja katkenneet normaaleita.

   Eilinen nukkuminen kyllä auttoi, mutta tänään piti jo "urheilla" eli mennä töihin. Takapakkia lienee odotettavissa, mutta tunnetusti tyhmästä päästä kärsii koko kroppa.

   Poista
 2. Nätit sukat. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :). Toivottavasti koiranhoitajani on tyytyväinen tuleviin sukkiinsa ;).
   Omapahan on syyni, jos paraneminen ei etene toivotulla tavalla, kuten edellä Kristalle totesin. Pitäisi vaan malttaa mielensä ja levätä riittävän pitkään.

   Poista

Kirjoita kommenttisi: