Sivut

torstai 9. toukokuuta 2013

Pala poikineen

Palapeitto itselleni, osittain jäämälangoista (= jäänyt kerä/väri)
Lanka: Drops Alpaca (reunukset Viking Eco Alpaca Drops Alpacan loputtua)
Puikot 5,0 mm, koukku 6 mm
Koko: suunnilleen 140 x 100 cm
Menekki: 1350 g
Työaika noin kuukausi. Täsmälleen samaa sävyä peiton lapuista on enintään kolme, mutta värierot ovat osin niin pienet, että eivät kuvassa erotu.

Tein tätä aluksi välipalatyönä, sitten alkoi lappujen neulominen ajattoman perusmallin peittoon tuntua niin tylsältä, että ufoutumisen vaara oli ilmeinen. Oli viisainta ottaa tämä päätyöksi. Kannustimena toimivat myös mukavan suuruiset miinukset lankaostosten vastapainoksi.

Kokoaminen on yllättävän hankalaa koon takia, vaikka tämän isommasta peitosta ei ollutkaan kyse. Läppärikin piti kääriä pois tieltä pariksi illaksi.

Vilukissana heittän tämän hartioille tai syliin jalkojen päälle. Torkkupeiton kokoista en torkkumattomana kaipaa.

Nappasin kuvan hätäisesti ennen töihin lähtöä heittäen peiton koirapojan sohvalle, niinpä jätkä oli mennen tullen salamana koemakaamassa uutta makuualustaansa. Peitto liukui aina ruttuun kun jätkä ponki ylös ja alas ymmärtämättä lainkaan, miksi ei saa mennä omalle sohvalleen. Tässä kuvassa peitto oli vähiten rutussa:

Juu, meillä on koiralla ihan sitä varten ostettu sohva - emännän jakkarassa ei sitten olekaan hurraamista :D.
**********
Arpaonni suosi minua Novitan neulomon UWA-tempauksen arvonnassa, hämmästyttävää, mutta silmien hieraisemisesta huolimatta totta :o).
Olen voittanut Katsa79 neuloman ponchon!
Olisikohan hyvä arpaonneni johtunut siitä, että onnettarena  - tai onnenonkijana - kuten Katsa totesi, toimi saksanpaimenkoira Galaxy. Loistava suoritus koiruudelta :D.

**********
Sitten lankavaraston plussiin, sitä saa mitä tilaa... 
Drops supersaletilaukseni Tapiolta on rantautunut.

Ihan oma moka, että taas tuli lahjatarkoitukseeni väärän väristä punaista ohutta sukkalankaa. Aiempi Austermann Step oli väärän sävyinen ja nyt olin Drops Fabelin Chilin tilalle vahingossa ottanut oranssia Texmexiä, jota varastossani on jo yllin kyllin entuudestaan.

Punainen Lima päätynee palmikkotakkiin, sukkiin on Fabeleita Lagoon ja tumma turkoosi. Oranssit Texmexit ovat mainittu virheostos ja Cotton Viscoset ovat täydennys kuvioväreiksi kimonoon. Yhteensä kotiutui 1,4 kilon satsi.

Toukokuu päätyi vaivaiset 50 g miinukselle peiton ansiosta.
Lankavuosi on nyt 3780 g miinuksella.

Huhtikuulle kirjasin toukokuun alussa tulleet miehisen lahjaprojektin mustat ja mustaharmaakirjavat Teetee Pallakset sekä Lang Seta Tweedin täydennyslangat.


Lankavaraston tilanne on vielä hallinnassa, kunhan pysyn poissa Dropsin supersalen kiusauksista loppukuun ;p. Näillä kiireillä ei pitäisi suurta vaaraa olla lankaostoksiin, joten jotain hyvääkin on jatkuvassa kiireessä.

**********
Taivaalta luvassa työn ääniä
Ukkoskausi on taas alkamassa ja se tietää ylimääräisiä, ennakoimattomia työkiireitä. Toivottavasti helatorstaiksi luvatut ukkoset eivät minun "reviirilläni" kovasti rytise. Vapaapäivä olisi nyt mannaa.

**********

Mukavaa helatorstaita kaikille ja sunnuntaina hyvää äitienpäivää kaikille äideille!
 **********

Iltainen, otsikkoon sopiva jälkikirjoitus...

Pala poikineen syntyi ensimmäisellä käyttökerralla myös käsintehdyistä ruusupuisista Lanternmoon 2,5 mm sukkapuikoista (hinta 27,90 € Suomesta ostettuna).

Naps vain 6,5 cm sukan varren kohdalla:
Tykkään kyllä alle 20 sentin sukkapuikoista, mutta en sentään noin lyhyestä ;p.

Kerran olen aiemmin saanut puikon poikki säleen upotessa sormeen, se oli 3,5 millinen Knittarin puupuikko.


6 kommenttia:

 1. Ihana peitto, kyllä koiran kelpaa ;-) Toivottavasti saat joskus lainata peittoa!
  Meillä koirilla oli oma nojatuoli, siitä jouduttiin valitettavasti luopumaan kun tuolista jo pursusi täytteet pihalle. Nämä kun "petaavat" ennen maate asettumistaan, ja tuoliparka ei sitä enää kestänyt.
  Toivottavasti olet saanut viettää ansaitun vapaapäivän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tjorven päivän piristyksestä :D - toivottavasti saan lainata joskus peittoa. Eipä silti, hyvään tarkoitukseen se menisi vaikka koirapojalle jäisikin.

   Ostin jätkälle uuden koirasohvan, kun en itselleni mieleistä löytänyt. Edellinen sohva tuli 15 vuodessa loppuun pedatuksi yhden papillonin toimesta. Lisäksi ensimmäinen koikkerimme söi pentuna siitä kaikki reunat, kun kolme paplaria ryhmittyi sohvalle suostumatta leikkimään riehakkaan pennun kanssa.
   Sohva asusti vuosikaudet jättisuuren peiton alla ja lähti vasta kun viimeisestä perhosesta aika jätti.

   Onneksi ei ukkostanut ja sain viettää vapaapäivän.
   Vähän väliä on sataa ropsahuttanut, joten vietin vapaata haravoinnistakin.
   Sinullekin vapaapäivä oli varmaan tervetullut kiireisen Italian reissun jälkeen valvomisineen ja muine kiireineen.

   Poista
 2. Aivan upea peitto, ihana värimaailma! Blogissani on sinulle myös tunnustus :) http://langastakiinni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitokseni Marie iloisesta yllätyksestä:).
   Palaan aiheeseen viikonvaihteen aikana.

   Poista
 3. Voi miten kauniit värit peitossa. Kylläpä koiran kelpaa. Meillä koirat rötköttää sohvalla. Eihän se hyvä tapa ole mutta enhän minä muitakaan ystäviäni lattialle käske;)
  Hurmaava lankasaalis. Pöh tuota puikkoa. Minun ruusupuiset kolmoset ja kolmepuolet ovat tähän asti kestäneet.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ladybug :). Mainio peruste ettet muitakaan ystäviäsi lattialle käske ;).

   Koirapojalla on myös kaksi isoa "satelliittituolia", jotka ovat päivisin ahkerassa käytössä. Yöt vietämme kahden kerroksen väkenä, sillä jätkä tykkää (koikkerille tyypillisesti) nukkua sänkyni alla.
   Sängyn ostossa tärkein kriteerini olikin, että koira mahtuu alle nukkumaan.
   Myyjän ilmeitä oli vaikea seurata nauramatta - kummallinen asiakas pyllisti koiran leikkiinkutsu-asentoon jokaisen kiinnostavan sängyn kohdalla. Vasta sängyn valittuani paljastin mistä oli kyse.

   Minunkin ruusupuiset kolmoset ja kolmepuolet ovat kestäneet hyvin. Ostaessani myyjä vastasi, että ohuimpia on jonkinverran katkeillut.
   Tilasin lisää hiilikuituisia Knittareita, niistä tosin moititaan painoa vahvempien kohdalla. Nähtäväksi jää millaisia ovat.

   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista

Kirjoita kommenttisi: